QUOTE(dilditele @ 2010 07 17, 19:14)
o kaip turguose parduodama mesa? as isivaizduoju, kad ji tikrinama...kaip dabar atskirt tuos nelegalus?
Negali būti tikras. Jei kiaušinis bus senas, turės mikroįtrūkimų, tai salmonelos gali būti ir viduje. Visgi minkštai virtas kiaušinis tos rizikos sudarys mažiau nei gogel-mogel iš žalių kiaušinių
O turguose man rodos mėsa jau parduodama laikoma šaldymo vitrinose? Atsiprašau jei nusišneku, nes turguje (būtent mėsos, žuvies, pieno) nebuvau kokius gerus 6 metus
Esu buvus kur dirbau, bet ten tokiems produktams jau senai privaloma buvo nuomoti šaldymo įrangą, niekas taip kaip panorėjęs nepardavinėjo..
O ten ką rusų TV rodė, tai rodė kraupiai..aš tiesą pasakius LT tokį dalyką mačiusi vos vienąsyk per dešimtmečio darbo praktiką
ir dar tokie vaidai dažnesni nelabai 'civilizuotuose' kraštuose..tikiu, kad ir tie reportažai buvo iš Rusijos glūdumos
Klaikios fermos laukuose (gyvuliai iš išvaizdos - gyva kančia) ir prie kelio, tiesiog griovyje - 'skerdykla', atliekos išbarstomos kur papuola ir čia pat paplentėje medinis stalas, marga paklode per karščius nuo musių uždengta skerdena..ir stoja, ir perka žmonės
Ačiū Dievui, Lietuvoje tikrai taip nėra.
Nerealios laidos. Kelias mačiau ir 'kaifavau' nuo informatyvumo ir įdomumo
Rodė pvz. kaip atskirti mėsą, kuri 'atšviežinta'. Ir parodė kaip supuvusią mėsą paverčia lyg ką tik papjauto gyvulio
Tai daroma ir LT, technologijos niekur nesiskiria žiūriu...pirma ištrina actu, tada apipjausto puvėkus/pajuodavimus ir pamerkia į anilino dažus (iš tikrųjų tie dažai tekstilei ir pasižymi tokia savybe, kad mėsa juos tiesiog sugeria). Atskirti lengva, paskersto gyvulio mėsoje nematysite pilnų kraujo kapiliarų/kraujagyslių, o anilino dažai būtent juos užpildo
Antra: tokią mėsą pamerkus prieš gaminimą į vandenį, vanduo nusidažys gražia rausva 'sintetine' spalva, ko niekada nebus nuo paprastos mėsos.
Aišku rodė ir tuos tinkamumo vartoti laiko sukčiavimus, kai produkto pakuotės su gamykliniu spaudu valomos acetonu, o po to klijuojamos paprastas popierėlis su tuo aparatu..neatsimenu kaip vadinasi...na, kur įkainoja prekes
Kad atšviežinti vakuuminėje pakuotėje deštrelės, paprasčiausiai sušvirkščiama vos vos skiesto vandenilio peroksido, todėl niekada parduotuvėje perkant dešreles (nors turbūt čia nė viena jų baidosi ir nevalgo) nereikia imti pakuočių iš kurių nors truputį varva ar matomas skystis tarp dešrelių.
Tai labai naudinga žmonėms..ne tušti gąsdinimai alia 'gandų lygyje' kai pažiūri ir lieki pasimetęs, nebežinodamas kur pulti ir ką pirkti, bet va tokios informacinės-švietėjiškos laidos, kurios parodo kaip neturi būti, kaip konkrečiai sukčiaujama, kaip pasirinkti maisto produktą.