Įkraunama...
Įkraunama...

Informacija apie maisto pramonės gudrybes

QUOTE(dilditele @ 2010 04 23, 22:28)
Tokiu ilgu/ploksciu esu Norfoj pirkus, ale apie sudeti tikrai nieko negaliu pasakyt (jauciu nieko gero), bet kai pamaciau, tai irgi prisiminiau vaikyste

Vyras buvo nusipirkęs, nevalgomi. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 07 17, 14:52)
Tik nuplauto žalio kiaušinio niekam nepatarčiau vartoti, nes negalit būti tikri, kad nesusirgsite ax.gif 

Rusų kontrolės institucijos atliko tyrimus ir paaiškėjo, kad kavinės darbuotojos pritrūkus maisto produktų tiem pietums, nusipirko žuvies/mėsos iš pakelės turgaus (pan. kaip būna nelegaliai prekiaujant turgaus prieigose arba pv. Vilniaus Šeškinės požeminėje pėsčiųjų perėjoje), o mėginiuose paimtuose iš mirusiųjų buvo aptiktas itin stiprus toksinas, kuris būna žuvyje...
O anksčiau turbūt kaip dauguma nuspirkdavau atostogų metu tiesiog gatvės


nu visai susibalamutinau su tais kiausais...tai nuploves kiausini negali but tikras, kad nusiplove, o gal pro luksta pralindo salmoneles? o ar saugu valgyt nedavirta kiausa?? blyn jauciu nesaugu

o kaip turguose parduodama mesa? as isivaizduoju, kad ji tikrinama...kaip dabar atskirt tuos nelegalus?

Atsakyti
QUOTE(leitutė @ 2010 07 17, 19:58)
Vyras buvo nusipirkęs, nevalgomi.  verysad.gif



kaip senoviski sugertukai jie lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 07 17, 19:14)
o kaip turguose parduodama mesa? as isivaizduoju, kad ji tikrinama...kaip dabar atskirt tuos nelegalus?

Negali būti tikras. Jei kiaušinis bus senas, turės mikroįtrūkimų, tai salmonelos gali būti ir viduje. Visgi minkštai virtas kiaušinis tos rizikos sudarys mažiau nei gogel-mogel iš žalių kiaušinių smile.gif

O turguose man rodos mėsa jau parduodama laikoma šaldymo vitrinose? Atsiprašau jei nusišneku, nes turguje (būtent mėsos, žuvies, pieno) nebuvau kokius gerus 6 metus blush2.gif Esu buvus kur dirbau, bet ten tokiems produktams jau senai privaloma buvo nuomoti šaldymo įrangą, niekas taip kaip panorėjęs nepardavinėjo..

O ten ką rusų TV rodė, tai rodė kraupiai..aš tiesą pasakius LT tokį dalyką mačiusi vos vienąsyk per dešimtmečio darbo praktiką doh.gif ir dar tokie vaidai dažnesni nelabai 'civilizuotuose' kraštuose..tikiu, kad ir tie reportažai buvo iš Rusijos glūdumos ax.gif Klaikios fermos laukuose (gyvuliai iš išvaizdos - gyva kančia) ir prie kelio, tiesiog griovyje - 'skerdykla', atliekos išbarstomos kur papuola ir čia pat paplentėje medinis stalas, marga paklode per karščius nuo musių uždengta skerdena..ir stoja, ir perka žmonės unsure.gif Ačiū Dievui, Lietuvoje tikrai taip nėra.
Nerealios laidos. Kelias mačiau ir 'kaifavau' nuo informatyvumo ir įdomumo thumbup.gif
Rodė pvz. kaip atskirti mėsą, kuri 'atšviežinta'. Ir parodė kaip supuvusią mėsą paverčia lyg ką tik papjauto gyvulio doh.gif Tai daroma ir LT, technologijos niekur nesiskiria žiūriu...pirma ištrina actu, tada apipjausto puvėkus/pajuodavimus ir pamerkia į anilino dažus (iš tikrųjų tie dažai tekstilei ir pasižymi tokia savybe, kad mėsa juos tiesiog sugeria). Atskirti lengva, paskersto gyvulio mėsoje nematysite pilnų kraujo kapiliarų/kraujagyslių, o anilino dažai būtent juos užpildo ax.gif Antra: tokią mėsą pamerkus prieš gaminimą į vandenį, vanduo nusidažys gražia rausva 'sintetine' spalva, ko niekada nebus nuo paprastos mėsos.
Aišku rodė ir tuos tinkamumo vartoti laiko sukčiavimus, kai produkto pakuotės su gamykliniu spaudu valomos acetonu, o po to klijuojamos paprastas popierėlis su tuo aparatu..neatsimenu kaip vadinasi...na, kur įkainoja prekes blush2.gif
Kad atšviežinti vakuuminėje pakuotėje deštrelės, paprasčiausiai sušvirkščiama vos vos skiesto vandenilio peroksido, todėl niekada parduotuvėje perkant dešreles (nors turbūt čia nė viena jų baidosi ir nevalgo) nereikia imti pakuočių iš kurių nors truputį varva ar matomas skystis tarp dešrelių.
Tai labai naudinga žmonėms..ne tušti gąsdinimai alia 'gandų lygyje' kai pažiūri ir lieki pasimetęs, nebežinodamas kur pulti ir ką pirkti, bet va tokios informacinės-švietėjiškos laidos, kurios parodo kaip neturi būti, kaip konkrečiai sukčiaujama, kaip pasirinkti maisto produktą.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 07 17, 21:44)
Negali būti tikras. Jei kiaušinis bus senas, turės mikroįtrūkimų, tai salmonelos gali būti ir viduje. Visgi minkštai virtas kiaušinis tos rizikos sudarys mažiau nei gogel-mogel iš žalių kiaušinių smile.gif

O turguose man rodos mėsa jau parduodama laikoma šaldymo vitrinose? Atsiprašau jei nusišneku, nes turguje (būtent mėsos, žuvies, pieno) nebuvau kokius gerus 6 metus blush2.gif Esu buvus kur dirbau, bet ten tokiems produktams jau senai privaloma buvo nuomoti šaldymo įrangą, niekas taip kaip panorėjęs nepardavinėjo..

O ten ką rusų TV rodė, tai rodė kraupiai..aš tiesą pasakius LT tokį dalyką mačiusi vos vienąsyk per dešimtmečio darbo praktiką doh.gif ir dar tokie vaidai dažnesni nelabai 'civilizuotuose' kraštuose..tikiu, kad ir tie reportažai buvo iš Rusijos glūdumos ax.gif Klaikios fermos laukuose (gyvuliai iš išvaizdos - gyva kančia) ir prie kelio, tiesiog griovyje - 'skerdykla', atliekos išbarstomos kur papuola ir čia pat paplentėje medinis stalas, marga paklode per karščius nuo musių uždengta skerdena..ir stoja, ir perka žmonės unsure.gif Ačiū Dievui, Lietuvoje tikrai taip nėra.
Nerealios laidos. Kelias mačiau ir 'kaifavau' nuo informatyvumo ir įdomumo thumbup.gif
Rodė pvz. kaip atskirti mėsą, kuri 'atšviežinta'. Ir parodė kaip supuvusią mėsą paverčia lyg ką tik papjauto gyvulio doh.gif Tai daroma ir LT, technologijos niekur nesiskiria žiūriu...pirma ištrina actu, tada apipjausto puvėkus/pajuodavimus ir pamerkia į anilino dažus (iš tikrųjų tie dažai tekstilei ir pasižymi tokia savybe, kad mėsa juos tiesiog sugeria). Atskirti lengva, paskersto gyvulio mėsoje nematysite pilnų kraujo kapiliarų/kraujagyslių, o anilino dažai būtent juos užpildo ax.gif Antra: tokią mėsą pamerkus prieš gaminimą į vandenį, vanduo nusidažys gražia rausva 'sintetine' spalva, ko niekada nebus nuo paprastos mėsos.
Aišku rodė ir tuos tinkamumo vartoti laiko sukčiavimus, kai produkto pakuotės su gamykliniu spaudu valomos acetonu, o po to klijuojamos paprastas popierėlis su tuo aparatu..neatsimenu kaip vadinasi...na, kur įkainoja prekes blush2.gif
Kad atšviežinti vakuuminėje pakuotėje deštrelės, paprasčiausiai sušvirkščiama vos vos skiesto vandenilio peroksido, todėl niekada parduotuvėje perkant dešreles (nors turbūt čia nė viena jų baidosi ir nevalgo) nereikia imti pakuočių iš kurių nors truputį varva ar matomas skystis tarp dešrelių.
Tai labai naudinga žmonėms..ne tušti gąsdinimai alia 'gandų lygyje' kai pažiūri ir lieki pasimetęs, nebežinodamas kur pulti ir ką pirkti, bet va tokios informacinės-švietėjiškos laidos, kurios parodo kaip neturi būti, kaip konkrečiai sukčiaujama, kaip pasirinkti maisto produktą.



turguose parduodama mesa saldytuvuose, bet situacija tokia kad ne visada ten mesa buna patikrina, nes mano kaimynai prekiavo mesa tai dali tikrindavo, o kita pardavinedavo prie to pacio.
o del mesos atnaujinimo paciai teko ana savaitgali susidurti maximoje, nuvaziavom mesos saslykui vakare, o prekystalyje siaubingai ji atrode, todel kita diena vel nuvaziavom is pat ryto ir tie patys gabalai jau guli grazus rausvi.
Atsakyti
QUOTE(gabija77 @ 2010 07 17, 20:57)
turguose parduodama mesa saldytuvuose, bet situacija tokia kad ne visada ten mesa buna patikrina, nes mano kaimynai prekiavo mesa tai dali tikrindavo, o kita pardavinedavo prie to pacio.
o del mesos atnaujinimo paciai teko ana savaitgali susidurti maximoje, nuvaziavom mesos saslykui vakare, o prekystalyje siaubingai ji atrode, todel kita diena vel nuvaziavom is pat ryto ir tie patys gabalai jau guli grazus rausvi.

Ir vėlgi, tai vėl vis tie patys sukčiavimo atvejai dėl naudos drinks_cheers.gif
Ir labai gaila, kad vis dar esame tokie, kad žiūrime ne kas gerai, o kas "man naudinga, kiti lai pasikaria"... Aišku aš čia taip apibendrintai sakau,nors norisi bent tiek tikėti, kad yra eko ūkininkų ir pan., kurie turi principus, atsakomybę, savigarbos jausmą 4u.gif

Turgininkai gudrūs cool.gif Būna atvejų, kai ir matai, ir žinai, kad vet. dokumentai - pirkti, ir neįrodysi. Dokumentai yra, mėsa atitinka (svoriu, spaudai ir pan) negali neleisti parduoti. Bet turguje daug kas vyksta, net nesiplėsiu...romaną parašyt galima cool.gif Nors šiokia tokia kontrolė yra, bet sukčiai visaip ją bando apeiti. O jei pasirodai gudresnis už sukčius, tai reikia būti tiek moraliai, tiek fiziškai stipriam ir budriam.
O prekybos centrai mėsą ne taip 'atšviežina' kaip turgūs. Ir tai nedaroma taip dažnai, kaip norisi galvoti. Šaldymo vitrinos kitokios ir patys metodai kitokie. Mėsa taip primityviai nemirkoma..
Atsakyti
bet kaip taisykle, bent jau musu mieste niekada 7 dieniais nenusipirksi geros mesos ar zuvies, nes ji atrodo kraupiai ir jau senai esu ta pastebejusi. o kiap minejai del ruzavos spalvos p-amerkus tai is maximos pirkta mesa daznai nudazo vandeni.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 07 17, 20:44)
Kad atšviežinti vakuuminėje pakuotėje deštrelės, paprasčiausiai sušvirkščiama vos vos skiesto vandenilio peroksido, todėl niekada parduotuvėje perkant dešreles (nors turbūt čia nė viena jų baidosi ir nevalgo) nereikia imti pakuočių iš kurių nors

As pavyzdziui nemaciau ir neteko nusipirkti desreliu,kuriu vakumineje pakuoteje nebutu skysciu.Perkam tas kur (tipo,o gal ne tipo)be E,tai ir tos su skystimeliu blink.gif

O del mesos,as visad pastebiu,kad plaunant mesa vanduo nusidazo rausvai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridukas @ 2010 07 17, 21:59)
As pavyzdziui nemaciau ir neteko nusipirkti desreliu,kuriu vakumineje pakuoteje nebutu skysciu.Perkam tas kur (tipo,o gal ne tipo)be E,tai ir tos su skystimeliu blink.gif

O del mesos,as visad pastebiu,kad plaunant mesa vanduo nusidazo rausvai doh.gif

Dešrelių neperkam, mėsos taip pat neperkam prekybos centruose, o iš turgaus dar nebuvo, kad vanduo nusidažytų raudonai. Bet turguje tikrai ne visi yra sąžiningi pardavėjai, bet matyt mum kol kas sekasi.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 07 17, 15:54)
Tai kad kiaušinis turi tam tikrą apsauginį sluoksnį ir jei jis nepažeistas, tai bakterijos neturėtų patekti į vidų. Tik, kad dažnai žmonėms kaimiški kiaušiniai nepatinka, nes būna apkakoti, tad sugalvoja nuplauti doh.gif Tuo pačiu nuplauna ir apsauginį kiaušinio lukštą, kiaušinis daug greičiau sugenda. Ir tada prasideda kalbos, kad kaimiški blogesni. Tačiau parduotuviniai labai dažnai būna įtrūkę. Kadangi nėra aišku kada jie padėti ir kada įtrūkę, tai tokius metu lauk. Gal ir nieko nenutiktų, bet manau geriau nerizikuoti. Matėm parduotuvėje kaip kiaušinius dėlioja pardavėjos - mėto į lentynas, todėl nesistebiu kad daug jų būna sutrūkusių.
Pati manau, kad laikantis higienos reikalavimų, nuo žalių kiaušinių užsikrėsti neįmanoma. Tik kad visokiose kavinėse ar kepyklose nevisada laikosi higienos, tad nieko keista, kad pasitaiko susirgimų salmonelioze.

QUOTE(dilditele @ 2010 07 17, 19:14)
nu visai susibalamutinau su tais kiausais...tai nuploves kiausini negali but tikras, kad nusiplove, o gal pro luksta pralindo salmoneles? o ar saugu valgyt nedavirta kiausa?? blyn jauciu nesaugu


Nu kad nežinia kur tiksliai tos salmonelės tupi ant kiaušinio ar kiaušinyje ne aš sugalvojau. Tyrinėjantieji tas bakterijas tiesos kol kas neranda, dėl to ir rekomendacijos tokios.
Aš ir pati kiaušinius žalius kartais vartoju, bet imamės visokių atsargumo priemonių. Kol kas nesirgom salmonelioze, bet nežinau, ar dėl atsargumo priemonių, ar kad nepakliuvo užkrėsti kiaušiniai.
Atsakyti
Tfu blyn, kad priraset...tai kur dabar mesa pirkt?? ka is kokio ukininko? kur ji rast? o ka jau pas ji viskas patikrinta bus?
Pvz Kaune Zanavyku turguje buna dali mesos pasideje ant stalo...dabar seniai buvau, but idomu ka jie daro per tokius karscius
Ir kaip ivertinti ta ruzavuma vandens? nes mesa plaunant vis tiek vanduo raudonas...bet va kaip tokios nudazytos mesos nenusipirkt?? bigsmile.gif

Na as perku desreles, ale nelabai prisimenu kad jos butu "sausos" visada tokios dregnos ir skyscio buna
Atsakyti
Na kad Lietuvoje stovėtų boba su švirkštu, pilnu peroksido, ir badytų pakuotes, tai nelabai tikiu biggrin.gif Greičiau atiduos atgal įmonei kaip neišpirktą, nes pardavimo sutartys su centrais yra žvėriškos... O skystis pakuotėje elementaru - tai svoris, o svoris - tai kaina biggrin.gif
Atsakyti