Įkraunama...
Įkraunama...

Informacija apie maisto pramonės gudrybes

o kur dar neigiamas poveikis sveikatai?
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 02 04, 13:56)
o kas yra svarbiau negu sveikata?  Malonumai? blink.gif  Teisingai sako MB - arba renkiesi momentinį malonumą ir galimas problemas ateityje, ar momentą pakenti, nepatenkinęs savo norų, ir esi sveikesnis ateityje smile.gif

Na nežinau, man valgymas yra vienas iš gyvenimo malonumų ir atsisakyti jo vien dėl sveikesnio gyvenimo g.gif
Gerai, jei daug ką galima rasti ir tarp ekologiškų produktų.

QUOTE(dilditele @ 2010 02 04, 14:04)
g.gif as tai jau visai nebezinau kuo tiket...tai nereik bijot to glutamato?

Bijoti nereikia, bet vengti nepakenks.

QUOTE(Diva:) @ 2010 02 04, 14:13)
Nu jau tik! Kad kinieciai isrado ir kad dedama ju maiste ypac , tai dar nereiskia ,kad cia geris! Aisku, kiekvienas daro tai, ka nori  mirksiukas.gif  .Man tai vien priklausomybe TAM skoniui yra baisu! Labai dziaugiuosi, kad pagaliau sriuba be Vegetos man pasidare skani ir galiu pajausti tikraji skoni morkos, bulves ir t.t., o ne ta- bendra, per n metu priprasta skoni, be kurio visas maistas - ne maistas.

Druska irgi nėra gėris, bet ją deda visur. Cukrus taip pat. Kiekvienas turi pats pasirinkti kas jo organizmui yra priimtina, kas ne. Aš aplamai mažai naudoju prieskonių ir iš pažįstamų dažnai susilaukiu priekaištų, kad maistas pas mane be skonio. O man jis daug skanesnis be jokių priedų.
Niekada nejaučiau priklausomybės jokiam maistui. Nors prieskonius ir visokius pusfabrikačius su E621 naudojau tikrai ilgai.
Šiaip manau, kad priklausomybė atsiranda visai ne dėl to kas įdėta į tą maistą, o labiau dėl psichologinių dalykų. Ypač dabar kai kilo toks ažiotažas dėl tų maisto priedų, manau, kad nedažnas tiesiog taip save nuramina: negaliu sustoti valgyti čipsų, nes ten yra E621.
QUOTE(Satura @ 2010 02 04, 14:24)
o kur dar neigiamas poveikis sveikatai?

Šis dalykas neįrodytas ir manau, kad niekada neįrodys. Kažkodėl galvoju, kad didesnę žalą sveikatai daro įvairūs koncervantai maiste. Juk neveltui amerikiečiai turi problemą ką daryti su lavonais, kurie nepūva.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 02 04, 16:44)
Na nežinau, man valgymas yra vienas iš gyvenimo malonumų ir atsisakyti jo vien dėl sveikesnio gyvenimo g.gif
Gerai, jei daug ką galima rasti ir tarp ekologiškų produktų.


Šis dalykas neįrodytas ir manau, kad niekada neįrodys. Kažkodėl galvoju, kad didesnę žalą sveikatai daro įvairūs koncervantai maiste. Juk neveltui amerikiečiai turi problemą ką daryti su lavonais, kurie nepūva.


aš dėl sveikatos galiu daug ko atsisakyti ir atsisakau smile.gif Yra ir sveikesnių skanių alternatyvų, čia tikrai ne tragedija biggrin.gif

teko skaityti vienų po Aziją, taip pat ir Kiniją keliavusių žmonių blogą, kur man labiausiai kėlė nuostabą pasisakymai, koks skanus, šviežias ir sveikas pas juos maistas g.gif Na, maniau, negali taip būti. Bet jų lyginimu, tai, kas parduodama Lietuvoje, nė iš tolo nepanašu į originalą.

netoli darbo yra nedidukė kiniečių kavinė, kartais tenka pro šalį praeiti. Tai jei intensyviau ruošiamas maistas, pro vamzdį tokią smarvę į lauką traukia, kad žiaugčioju doh.gif Seni riebalai, kažkokie prieskoniai, soja. Tiems, kas virš gyvena, oi nepavydžiu. Ir prisižiūrėjusi tokių pavyzdžių nieku gyvu nedėčiau parašo, kad po mano langais įsikurtų kokia knaipė tongue.gif

problema matyt ta, kad pas mus natrio glutamatas atlieka ne maisto paskaninimo funkciją, o apskritai visiškai menkaverčiame kraujo plazmos-sojos mišinyje užima paties skonio vietą. Pati sakai, kad mūsų organizmai nepripratę virškinti jo. Tai ir nesiruošiu būti bandomasis triušelis bei prievartauti save ir jį valgyti. Kol niekas neįrodė, kad natrio glutamatas nekenkia, laikysiuos pozicijos, kad kenkia ir vengsiu, kol mano akys etiketes įskaitys smile.gif

su lavonais tai čia geras. Ar ne dėl to pas juos kremavimas populiarėja?

Atsakyti
Kiniečiai be saiko savo virtuvėje naudoja natrio glutamatą..bet pala pala..jie naudoja ne tais tikslais, kad kažkas taptų 'priklausomas' nuo jų maisto ar kad būtų užmuštas tikras skonis (ne visada geras). Rytų kultūrose žinot kaip jis vadinamas? Umami smile.gif Nežinau kiek teisybės, bet patys kiniečiai aiškino, kad tas umami aukštoje t-roje padeda susidaryti produkto traškiai plutelei. O t-ra gaminant kiniškus patiekalus - žvėriškai aukšta, tokios buityje mes nepasiekiam..kiek domėjausi, tai tos krosnelės ir jų keptuvės vos ne iki 600 laipsnių kaista..buvau labai nustebinta...vos ne kaip plieno lydymo aukštakrosnės g.gif blink.gif Tad jie mus ir pradžiugino pabaigai "štai kodėl, jūs savo virtuvėse niekada to neatkartosite" biggrin.gif

Labai nemėgstu tolimųjų rytų virtuvės...man nei kinų, nei japonų..oi, ir indų virtuvė - atgrasi blush2.gif
Atsakyti
Man sriubos skonis nuo Galinu blancu ir Knorr drastiskai nepasikeite...cia kai pasakojat, kad jums reikejo pratintis prie neglutamatinio maisto, man taip keista, nes as tikrai tokio skirtumo nepastebejau...sakyciau netgi skaniau be tu nuobodziu prieskoniu misiniu


QUOTE(pikkolo @ 2010 02 04, 16:44)
Šiaip manau, kad priklausomybė atsiranda visai ne dėl to kas įdėta į tą maistą, o labiau dėl psichologinių dalykų. Ypač dabar kai kilo toks ažiotažas dėl tų maisto priedų, manau, kad nedažnas tiesiog taip save nuramina: negaliu sustoti valgyti čipsų, nes ten yra E621.

Šis dalykas neįrodytas ir manau, kad niekada neįrodys. Kažkodėl galvoju, kad didesnę žalą sveikatai daro įvairūs koncervantai maiste. Juk neveltui amerikiečiai turi problemą ką daryti su lavonais, kurie nepūva.



drinks_cheers.gif ir as sakyciau, kad psichologija cia nemazai reiksmes turi

blink.gif jetus del tu lavonu
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 02 04, 17:44)
Šis dalykas neįrodytas ir manau, kad niekada neįrodys

Atsakau:
Jau nebe pirmą dešimtmetį mononatrio glutamatas yra pagrindinis priešas daugybei organizacijų, kovojančių už sveiką mitybą (ypač produktus vaikams). Iš kitos pusės prieš E 621 uždraudimą kovoja chemijos pramonė, gaminanti ir parduodanti milijonus tonų šio chemikalo, bei maisto pramonė, nebeįsivaizduojanti savo antrarūšės produkcijos realizavimo be šio “Prieskonių Karaliaus”.
Šis papildas buvo susintetintas 1909 metais Japonų kompanijoje Ajinomoto, kuri savo padalinį JAV įkūrė 1956 metais. Šio metu Ajinomoto priklauso 33% pasaulinės mononatrio glutamato rinkos ir ji veikia 23 pasaulio šalyse. Oficiali Ajinomoto apyvarta, pateikta kompanijos 2008 metų finansinėje atsakaitoje, buvo 9.9 milijardų eurų.

Atsakyti
Vasario 2 dienąpažiūrėjau 'Paskutinę instanciją'' per LNK APIE TAI,ką mes valgome.Ne tik mes,bet ir mano vaikelis.Tos vaikų mėgstamos dešrelės gaminamosiš atvežtos dvėselienos iš Lenkijos ir Turkijos,pridedant baisių nuodų E PAVIDALU, sriubytes verdame iš chemizuotų viščiukų,pripumpuotų per zondą ,užnuodytą duoną valgo mūsų vyrai,kuriuos ištyrę danų mokslininkai nustatė,kad jų spermatozoidai jau mirę.Taipir vargstame mes,moterytės, negalėdamos pastoti.Pačios kankinamės ir savo vyrus kaltiname.Visą naktį nemiegojome,svarstėme su vyru ką daryti,kaip pabėgti nuo tos civilizacijos.Nusprendėme patraukti į savo sodybą, kuri yra už 40 km nuo Kauno.Vyras važinės į darbą Kaune, o aš nors ir miestietė su vaikeliu manysiuos kaime.Draugai patarė nusipirkti porą ožkų pas jų pa žįstamus ožkininkus ,iš kurių patys perka ožkų pieną savo vaikeliui.Truputį neramu,kaip man seksis.Juk nėra patogumų, dušo,vonios,automatinės skalbyklės.Yra tik pirtelė ir tvenkinys.Gal kas galėtų patarti, padrąsinti.
Gal per daug prirašiau,bet man labai neramu,nervuojuosi,rankos dreba.Parašykit,pasidalinkit patirtimi.
Atsakyti
Nu jau cia per jautriai sureagavot i sita laida blink.gif Jei jau taip toliau neigiamai galvot - tai ir oras beveik visur uzterstas, ir zeme ir vanduo - tai gali begt nebent kur i kokius kalnus, o ne 40 km nuo Kauno biggrin.gif Be to, neaisku, kiek mes jau suvalgem 'nesamoniu' ir apskritai ar tikrai jau visas maistas 'blogis'. Nes juk tiek zmoniu ta 'blogi' augina, gamina ir taip iseina tyli? O patys tada ka valgo - atskirai sau viska auginas ar badu mirsta? O dar kiek zmoniu dirba kontroles institucijose, kiek tyrimus atlieka ir pan. - nejaugi ir jie visi, kaip susitare, tyli ir neatskleidzia teisybes? Manau geriau jau skaityti sudeti ir rinktis sveikesnius produktus, nes jei blogieciu nieks nepirks - tai ir gamyba perorientuos sveikesne linkme. Bent jau taip teoriskai turetu buti ax.gif
Atsakyti
Danute, pasiskaitykit, kad metinukui vaikui pieno reikia mamos. JEi mama pieno nebeturi, tai ir tam vaikui nereikia. Aš kaip anksčiau prisiskaičius ir pasidomėjus maisto kokybe, siūloma mums prekybos centruose, stebiuosi, kaip apskritai dar žmonės perka mėsas visokias ten. Arba kubelius, vegetas.... Jau daug metų mėsos nevalgau apskritai, giminės, kas valgo, turi "savo kontaktų" kaimuose, kur žmonės augina gyvulius taip, kaip yra išmokinti iš senų laikų, su pagarba. Man išvis baisu, kaip įmanoma taip nuodytis. Bet. BEt yra kitas dalykas. Pamąstykite, kas pasikeis, jei gyvensite sodyboje. Ar pirksite kitus produktus? Ar pati auginsite?
Atsakyti
Apie E621 kenksminguma machiau rusu laida priesh pusmeti, bet labai nemoku perpasakoti, bet esme tokia kad shi medziaga pasishalindama ish organizmo su savim priegriebia visas naudingas ir nenaudingas medziagas, taip kad jei pavalgei kokiu vaisiu darzoviu o poto kanors su E621 tai tada jokio tolko nebus ish tu suvalgytu vitaminu nes ju nebeliks tavo organizme.
Atsakyti
O aš štai pagalvoju, ar tas sveikuolių ar ekologiškas maistas tikrai yra sveikas? Ar jis tik nėra iš tų pačių grūdų pagamintas ar iš dvėselienos padarytas tik etiketė uždėta ? Iš kur garantija, kad tas ūkininkas parduoda tai ką mes perkame? Aš sutinku mokėti didesnius pinigus už sveikesnį maistą, bet ar tikrai jis yra sveikesnis? Taip norisi tikėti, kad tai ką rašo yra tiesa, bet dažniausiai visur yra melas. Kaip jį atskirti?
Atsakyti
Manau, kad siais laikais visiskai sveikai maitintis tiesiog neimanoma, nebent isvaziuot kur i kaima ir viska augintis paciam smile.gif

Siaip ar taip, dabar nueinu i parduotuve ir nebezinau ka pirkti, nes praktiskai viskas yra su blogiu smile.gif)
Atsakyti