Įkraunama...
Įkraunama...

Informacija apie maisto pramonės gudrybes

QUOTE(zieminuke @ 2010 07 15, 23:28)
Bent kazkiek geriau uz hormonu prifarsiruotas vistas ar nelabai?
Gal kam teko is arciau susidurti pvz. su arvi?

doh.gif Jetus, kas čia visoms su tais hormonais biggrin.gif

Teko susidurti drinks_cheers.gif Vieninteliai tokie 'dideli' kalakutų augintojai LT ir tai viską pasako - prieš miegą neglosto, kiekvienam kalakutui atskirai pusryčių neruošia. Paukštynas kaip paukštynas, tik vietoj vištų - kalakutai ax.gif Yra visaverčiai kombinuotieji pašarai (patys ir gaminasi tuos pašarus) ir jais šeriama, auga irgi kaip paukštyne - paukštidėje ir viskas automatizuota/kompiuterizuota ax.gif
Taip ir atrodo smile.gif :
http://www.fotobanka...
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 07 16, 00:14)
doh.gif Jetus, kas čia visoms su tais hormonais biggrin.gif

Teko susidurti drinks_cheers.gif Vieninteliai tokie 'dideli' kalakutų augintojai LT ir tai viską pasako - prieš miegą neglosto, kiekvienam kalakutui atskirai pusryčių neruošia. Paukštynas kaip paukštynas, tik vietoj vištų - kalakutai ax.gif Yra visaverčiai kombinuotieji pašarai (patys ir gaminasi tuos pašarus) ir jais šeriama, auga irgi kaip paukštyne - paukštidėje ir viskas automatizuota/kompiuterizuota ax.gif
Taip ir atrodo smile.gif :

Aha, kad kiekvienam lopsiniu nedainuoja, tai man ir taip aisku biggrin.gif Turejau omeny situacija su pasarais. Nes jie skelbiasi, kad maitina specialiai gaminamais pasarais, kuriuose nera hormonu, ar kitu medziagu, skatinanciu greitesni augima. Va cia man idomu, tiesa ar nelabai. Nes niekam ne naujiena, kad vistos butent taip ir auginamos. O nuo tokios mesytes darosi nelabai geri dalykai. Ypac vaikams. Zinau atveji, kai vistiena maitinamai (ta prasme daznokai valgydavo vistiena) 2 metu mergaitei pradejo augti krutys unsure.gif Aisku, niekas negali 100 proc. pasakyti kas atsitiko, bet sake gydytojai daro isvada, kad butent nuo vistienos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zieminuke @ 2010 07 16, 00:53)
Aha, kad kiekvienam lopsiniu nedainuoja, tai man ir taip aisku biggrin.gif Turejau omeny situacija su pasarais. Nes jie skelbiasi, kad maitina specialiai gaminamais pasarais, kuriuose nera hormonu, ar kitu medziagu, skatinanciu greitesni augima. Va cia man idomu, tiesa ar nelabai. Nes niekam ne naujiena, kad vistos butent taip ir auginamos. O nuo tokios mesytes darosi nelabai geri dalykai. Ypac vaikams. Zinau atveji, kai vistiena maitinamai (ta prasme daznokai valgydavo vistiena) 2 metu mergaitei pradejo augti krutys unsure.gif Aisku, niekas negali 100 proc. pasakyti kas atsitiko, bet sake gydytojai daro isvada, kad butent nuo vistienos doh.gif

Paskaitykite visą temą ir nepezėkite nesąmonių cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2010 07 16, 08:20)
Paskaitykite visą temą ir nepezėkite nesąmonių  cool.gif

Jeigu prastai issimiegojote nebutina forume lieti nepasitenkinimo. O nesamoniu mano poste nebuvo, as neprasimanau ir nefantazuoju. Neturiu tokios lakios vaizduotes biggrin.gif Geros jums dienos.
Atsakyti
QUOTE(zieminuke @ 2010 07 16, 08:36)
Jeigu prastai issimiegojote nebutina forume lieti nepasitenkinimo. O nesamoniu mano poste nebuvo, as neprasimanau ir nefantazuoju. Neturiu tokios lakios vaizduotes biggrin.gif Geros jums dienos.

Jeigu tingite paskaityti apie broilerių auginimą, kurių lesalams Lietuvoje hormonai NENAUDOJAMI, tai jau tamstos bėdos. Mažiau teliką žiūrėkit ir daugiau tikros info ieškokit. Geros ir jum dienos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2010 07 16, 09:29)
Jeigu tingite paskaityti apie broilerių auginimą, kurių lesalams Lietuvoje hormonai NENAUDOJAMI, tai jau  tamstos bėdos. Mažiau teliką žiūrėkit ir daugiau tikros info ieškokit. Geros ir jum dienos  4u.gif

O kurioje vietoje as rasiau, kad valge butent lietuviska vistiena? Gal lenkiska kokia. Tik sakau, kad girdejau tokia istorija ir tikrai ne per telika, o gyvai.
Su "tikra" info irgi didelis klausimas. Jei radot kur nors parasyta, kad hormonai nenaudojami, tai dar nereiskia, jog taip ir yra smile.gif Pati dirbu maisto pramones imoneje, tad siek tiek zinau ta "virtuve" ir aklai netikiu tuo, kas rasoma ar rodoma per TV.
Atsakyti
QUOTE(zieminuke @ 2010 07 16, 00:53)
Turejau omeny situacija su pasarais. Nes jie skelbiasi, kad maitina specialiai gaminamais pasarais, kuriuose nera hormonu, ar kitu medziagu, skatinanciu greitesni augima. Va cia man idomu, tiesa ar nelabai. Nes niekam ne naujiena, kad vistos butent taip ir auginamos. O nuo tokios mesytes darosi nelabai geri dalykai. Ypac vaikams. Zinau atveji, kai vistiena maitinamai (ta prasme daznokai valgydavo vistiena) 2 metu mergaitei pradejo augti krutys unsure.gif Aisku, niekas negali 100 proc. pasakyti kas atsitiko, bet sake gydytojai daro isvada, kad butent nuo vistienos doh.gif

Visaverčiai kombinuotieji pašarai - tai viską pasako. Ar tuos pašarus "Kauno grūdai" savo keliems paukštynams Lietuvoje gamina, ar "Arvi" gamina savo kalakutams - nematau jokio skirtumo cool.gif Nė vienuose iš jų negali būti hormonų (nei mėsinėms vištoms, nei kalakutams, nei kiaulėms ir t.t.)

Su vištiena tai čia man panašiau į situaciją, kai nežino nuo ko, tai pradeda kelti absurdiškas versijas..
QUOTE(zieminuke @ 2010 07 16, 10:05)
O kurioje vietoje as rasiau, kad valge butent lietuviska vistiena? Gal lenkiska kokia.
Pati dirbu maisto pramones imoneje, tad siek tiek zinau ta "virtuve" ir aklai netikiu tuo, kas rasoma ar rodoma per TV.

O kuo skiriasi LT nuo lenkiškos? g.gif
Tie patys ES reikalavimai..ar čia iš amžinos konkurencijos ir neapykantos lenkams tokie teiginiai? g.gif Latviai pvz. nekenčia lietuvių pieno gamintojų, lietuvos 'kiaulininkai' labai nemyli lenkų, Rusijoje labai nemėgsta Gruzijos mineralinių vandenų ir pan. biggrin.gif , bet čia esmė konkurencijoje, o ne produktų gerume/blogume. Visa esmė, kad nukonkuruojami vietiniai gamintojai, o ne tame, kad braškė, višta ar kiaulė - lenkiška, tai jau su hormonais, nuodais ir pan. cool.gif

Vadinasi, labai liūdna su jūsų įmone kur dirbate, jei ant tiek nesiskaito su reikalavimais, kad maisto tvarkyme naudoja draudžiamas medžiagas blink.gif Nepatikima ir nesąžininga, ania?
Atsakyti
Na,zodziu papuoliau i beprasmiska diskusija. Turiu savo nuomone tiek del lenkisku gaminiu, tiek del kitu dalyku, bet gal geriau pasilaikysiu ja sau, nes tikrai nesiruosiu cia gincytis, tiesiog nematau tikslo.
Parasiau tik siaip apie ta situacija su maza mergaite, nes gydytojai taip speja. O del ko, ar del nezinojimo, kaip sakot, ar del kvalifikacijos trukumo, tai cia jau ne man spresti.

Papildyta:
O su reikalavimais Lietuvoje nesiskaitoma daug kur, kad ir kaip bebutu gaila. Ir didziausia kalte cia ne imoniu, o instituciju, kurios ta leidzia. Aisku yra atveju, kai isaiskina ir viesai paskelbia, kaip, kad su Estrellos bulviu traskuciais buvo. Bet kiek yra atveju, kai viskas nutyla ir nepasiekia visuomenes...
Atsakyti
QUOTE(zieminuke @ 2010 07 16, 17:28)
O su reikalavimais Lietuvoje nesiskaitoma daug kur, kad ir kaip bebutu gaila. Ir didziausia kalte cia ne imoniu, o instituciju, kurios ta leidzia.

Taip, visada ir visur buvo sukčių, vagių ir kitokio plauko nusikaltėlių, tad turbūt jų yra bet kokiam versle, tuo pačiu ir maisto tvarkymo.
Viskas prasideda nuo įmonės, nuo gamintojo, nuo jo požiūrio ir pagarbos vartotojui. Jei kažkas nereglamentuota ar reglamentuota kaip draudžiama, o įmonė to nepaiso arba bando apeiti egzistuojančius reikalavimus, tai nereiškia, kad institucijos leidžia. Teisingai, kad nepagautas - ne vagis, bet šiaip yra žema taip pulti dėl pinigo..snukiu į purvą cool.gif Deja, nemažai nepaisančių nieko ir dar tuo besidžiaugiančių doh.gif Ir dažnai savo nusikaltimams ieško kaltų aplinkoje.
Ačiū Dievui yra LT įmonių iš kurių galima ir reikia mokytis. Kas girdėjęs apie savikontrolę, tas supras apie ką kalba..tikrai yra įmonių, kurios pačios atšaukia iš rinkos nesaugius produktus, o ne laukia išsižiojusios gal išpirks, praslys, uždirbs...
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 07 16, 19:22)
Taip, visada ir visur buvo sukčių, vagių ir kitokio plauko nusikaltėlių, tad turbūt jų yra bet kokiam versle, tuo pačiu ir maisto tvarkymo.
Viskas prasideda nuo įmonės, nuo gamintojo, nuo jo požiūrio ir pagarbos vartotojui. Jei kažkas nereglamentuota ar reglamentuota kaip draudžiama, o įmonė to nepaiso arba bando apeiti egzistuojančius reikalavimus, tai nereiškia, kad institucijos leidžia. Teisingai, kad nepagautas - ne vagis, bet šiaip yra žema taip pulti dėl pinigo..snukiu į purvą cool.gif Deja, nemažai nepaisančių nieko ir dar tuo besidžiaugiančių doh.gif Ir dažnai savo nusikaltimams ieško kaltų aplinkoje.
Ačiū Dievui yra LT įmonių iš kurių galima ir reikia mokytis. Kas girdėjęs apie savikontrolę, tas supras apie ką kalba..tikrai yra įmonių, kurios pačios atšaukia iš rinkos nesaugius produktus, o ne laukia išsižiojusios gal išpirks, praslys, uždirbs...

Turetu taip buti, kad viskas prasidetu nuo imones, nuo pagarbos vartotojui, bet deja, LT iki to dar toli matyt. Cia jau reikia kalbeti apie savininku morale bei savigarba, kas del pinigu dazniausiai lieka antroje vietoje.
O instituciju kalte as vistiek matau ir labai didele. Ne apie tai kalba, kad kazkokia istatymu spraga paliko ar nespejo suziureti, baisiausias dalykas yra tai, kad ir tu instituciju atsovai del pinigeliu pries viska uzsimerkia.
Galim cia mes diskutuoti iki pazaliavimo, bet nieko nepakeisim.
Atsakyti
1.Perskaiciau visa tema ir tikrai nebeaisku kuom tiketi schmoll.gif Tiek daug info,tiek daug nuomoniu....
2.Kas liecia saldytas darzoves.As turiu dideli darza,taip pat siltnami,auginu daug ka,netresiu chemikalais ir visokiom nesamonem(kartais pasidarau tokiu trasu-priskinu daug daug dilgeliu,jas uzpilu vandeniu ir po keletos dienu laistau viska.Taip pat tersiu pelenais.Kadangi daug ka auginu,tai norisi to gerio ir ziema.Saldau apvirtas sparagines pupeles,zirnius,moliuga,krapaus,petrazoles,morkas,avietes,melynes,zemuoges,braskes,vysnias.
3.Dabar noriu pasikalbeti apie kiausinius.Zodziu mano mociute visada augino vistas ir as ant naminiu kiausiniu uzaugus,valgydavau net trintus zalius trynius su cukrum.Niekada niekas tais kiausiniais neuzsikrete.Nustojus laikyti vistas,perejom ant pirktiniu.Ir vat kaskada kaskas man pasake,kad pirktiniai kiausiniai yra geriau uz naminius,nes patikrinti ir yra mazesne tikimybe susirgti pvz kokia salmonelioze.Nu aisku as patikejau ir iki siol nevalgau naminiu.Vyro tevai sode laiko vistas ir pastoviai duoda naminiu kiausiniu kuriuos valgo tik mano vyras,as sau ir vaikui perkuosi.Visi stebisi,kodel nevalgau,tai vat noriu jusu paklaust,ar tikrai tie naminiai kiausiniai nera toks blogis kaip as isivaizduoju?Ar tikrai galiu drasiai juos valgyt ir duot vaikui?

Kas liecia maista esu labai isranki,nevalgau visiskai jokiu naminiu kaimo produktu-pieno,suriu,varskes,grietines...del to kad man neaisku kas ir kokiom rankom gamino,zodziu prisigalvoju visokiu bjaurasciu...O vat kaimiska kiauliena,aviena,versiena,vistiena su mielu noru perkuosi,skonis tikrai skiriasi.
O kas mum siuloma parduotuviu lentynose tai net neverta kalbet,siaubas,apsurdas ir t.t...Vieni nuodai,noretusi sveikai maitintis,tik nera is ko rinktis,dziaugiuosi kad bent jau darzoves ir uogos savo. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ingridukas @ 2010 07 17, 13:15)
3.Dabar noriu pasikalbeti apie kiausinius.Zodziu mano mociute visada augino vistas ir as ant naminiu kiausiniu uzaugus,valgydavau net trintus zalius trynius su cukrum.Niekada niekas tais kiausiniais neuzsikrete.Nustojus laikyti vistas,perejom ant pirktiniu.Ir vat kaskada kaskas man pasake,kad pirktiniai kiausiniai yra geriau uz naminius,nes patikrinti ir yra mazesne tikimybe susirgti pvz kokia salmonelioze.Nu aisku as patikejau ir iki siol nevalgau naminiu.Vyro tevai sode laiko vistas ir pastoviai duoda naminiu kiausiniu kuriuos valgo tik mano vyras,as sau ir vaikui perkuosi.Visi stebisi,kodel nevalgau,tai vat noriu jusu paklaust,ar tikrai tie naminiai kiausiniai nera toks blogis kaip as isivaizduoju?Ar tikrai galiu drasiai juos valgyt ir duot vaikui?

mano nuomone, parduotuvinių kiaušinių net nėra ko lyginti su naminiais.. Jeigu tik būtų tokia galimybė net negalvodama rinkčiausi namuose auginamų vištų kiaušinius..
Atsakyti