Man labiau patiko trintas braskes su truputeliu cukraus uzsaldyti . O siaip visai nieko paprastai saldytos zemuoges, avietes, bruknes ir melynes .
QUOTE(myself @ 2010 04 23, 20:23)
Manau, kad tokį įrankį galima nusipirkti kokioje paprastoje parduotuvėlėje, kur prekiauja visokiais virtuvės rakandais.
reikės pasižiūrėti - su juo ir paprastas daržoves būtų galima įdomiau susipjaustyti
QUOTE(Viola fiola @ 2010 04 24, 09:05)
O ka manot apie saldytas darzoves?
tą patį, ką ir tu - kartais perku šaldytų daržovių, valgom marinuotas
QUOTE(Saulužė @ 2010 04 24, 15:48)
Pirmenybė tai eko šviežios, jei ne tai tada paprastos šviežios, paskiau šaldytos, konservuotos, paskutinėj vietoj visokios actuotos, nebent gaunu iš vyro močiutės pačios užmarinuotų arba pačios pamarinuoti burokėliai irgi manau neblogi
o kas yra paprastos šviežios? Iškart pagalvojau apie bekvapius šviežius agurkus ir slyvas PC lentynose
QUOTE(oge @ 2010 04 26, 15:11)
Iš uogų dar man patinka mėlynių užsišaldyti, labai gražiai atskirais karoliukais užšąla. Dedu neatšildytas į želė, pieniškiems kokteiliams naudoju, pyragų įdarams ir t.t.
Avietes šaldau sutrintas su trupučiu cukraus, arbata žiemą labai skanu
Braškes prieš šaldydama dažniausiai supjaustau riekelėm (arba tarkos tokios yra, griežinėliais tarkuoja) ir su trupučiu cukraus užšaldau. Skanu į košes, ar šiaip ant duonos, vyras žiema su pienu mėgsta valgyt, vasarą prisimindamas
Avietes šaldau sutrintas su trupučiu cukraus, arbata žiemą labai skanu
Braškes prieš šaldydama dažniausiai supjaustau riekelėm (arba tarkos tokios yra, griežinėliais tarkuoja) ir su trupučiu cukraus užšaldau. Skanu į košes, ar šiaip ant duonos, vyras žiema su pienu mėgsta valgyt, vasarą prisimindamas
Aš braškes šaldau nesmulkintas, truputį apvolioju cukrum dideliam inde ir dedu į stiklainius, tada į šaldiklį. O vyšnias, spanguoles šaldžiau be cukraus, vienas, tik į nedidelius indelius supilsčiau. Šiemet reikės mėlynių taip prisišaldyti, nes ne visada norisi su cukrum.
QUOTE(eglaite2 @ 2010 04 26, 19:14)
Man labiau patiko trintas braskes su truputeliu cukraus uzsaldyti . O siaip visai nieko paprastai saldytos zemuoges, avietes, bruknes ir melynes .
Labai skanu šaldytos trintos braškės su cukrum. Daug skaniau nei paprastai šaldytos.
QUOTE(Satura @ 2010 04 27, 14:57)
reikės pasižiūrėti - su juo ir paprastas daržoves būtų galima įdomiau susipjaustyti
Taip, su juo galima viską pjaustyti.
QUOTE(Amadeja @ 2010 04 29, 20:05)
Va va, man siandien vyras grizes irgi sia naujiena papasakojo, kosmaras kazkoks .
QUOTE(eglaite2 @ 2010 04 25, 23:40)
O kokias darzoves uzsisaldot? Uogas ir mes uzsisaldom, bet kai kurios man nepatinka atsildytos, pvz. braskes, labai jau sutezusios ir skonis pakinta . Idomu kaip su darzovemis - neistyzta labai atsildzius?
Pernai patys rinkom šilauoges. Pririnkom 18 kg, daug suvalgėm, betgi norėjos žiemai šito gėrio užšaldyt. Ką gi, kokius 3 kg subėriau į šaldymo maišelį ir užšaldžiau, o likusias su cukrum sublenderiavau ir tada užšaldžiau. Kai atšildžiau uogas, buvo tikras siurprizas. Jos skanios, dar kai pusiau suledėjusios, o paskui tokios tiženos beveik beskonės, tai labai gerai suėjo į pyragus ir į sangriją vietoj ledukų. O tos sutrintos tai toks geras nesusipratimas gavos, kurio pilnas šaldiklis ir niekas nevalgo. Kai atšildai, tai skystis sau, masė sau. Ta masė tai tokia minkšta kempinė. Skystį nupilu, išgeriam (skanu), bet ta masė... atbulais dantim viena valgau, niekas daugiau nenori... Labai save tikinu, kad baisiai sveika, kad detoksikuoja, bet daros vis sunkiau, ypač kai artėja šviežių uogų sezonas... Tai su kaimynais ėmiau keisti į visokius marinuotus burokėlius, rūgštynes ir t.t. Vis nauda.
O ka manot apie Hortex ir kt. saldytu darzoviu misinius? Labai brudas?
QUOTE(uoga26 @ 2010 06 24, 08:40)
O ka manot apie Hortex ir kt. saldytu darzoviu misinius? Labai brudas?
Žiemą šaldytos daržovės net geriau už nešaldytas, bet nežinia ko pripurkštas. Šaldymui daržovės šiek tiek kitaip auginamos ir gauna mažiau visokių purškalų ir pan. nei tos, kurios auginamos pardavinėjimui šviežiai. Nes tas šviežumas kažkaip kurį laiką turi išsilaikyti. O sušaldytas nuskynė/nuksė ir iškart šaldo
neseniai ziurejau laida, apie tai, jog buna, kad ant prekystaliu pakliuna savo mirtimi nusigalave pauksciai. konkreciai kalba ejo apie nudvesusias vistas na ir ten trumpai paaiskino kaip atskirti kritusi pauksti nuo speciailiai papjauto. aisku man per viena ausi iejo, per kita isejo tai jei kuri zinote, gal galetume pasidalinti informacija as cia normalu, pvz., kad verdant is kulsies skirias kraujas
Labas.
Bandom ir mes sveikai maitintis, tik klausimas kiek tai pavyksta, nes i parduotuve nuejus jau sunku rasti ka nors normalaus.
Ka manot apie kalakutiena? Bent kazkiek geriau uz hormonu prifarsiruotas vistas ar nelabai? Gal kam teko is arciau susidurti pvz. su arvi? Kaip ten tie pauksciai auginami, ar daug visokio brudo gauna ir pan.?
Bandom ir mes sveikai maitintis, tik klausimas kiek tai pavyksta, nes i parduotuve nuejus jau sunku rasti ka nors normalaus.
Ka manot apie kalakutiena? Bent kazkiek geriau uz hormonu prifarsiruotas vistas ar nelabai? Gal kam teko is arciau susidurti pvz. su arvi? Kaip ten tie pauksciai auginami, ar daug visokio brudo gauna ir pan.?