Įkraunama...
Įkraunama...

Informacija apie maisto pramonės gudrybes

Pradejau jausti absoliucia "neapykanta" didziajai daliai reklamu. Mane visuomet "ZAVI" vintazines reklamos, kaip idomu ziureti reklamas skaitinacias rukyti, duoti vaikam Coca cola ir t.t. kaip pagalvoji kokie mes neapsaugoti nuo pramones. Juk visa didzioji pramone gyvuoja palyginus neilgai, o pokyciai nuo sveiko iki nesveiko vyksta taip greitai... Perliukai
Reklamytes smile.gif
Kas nematete paziurekite dar Food Inc
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gabute: 22 balandžio 2010 - 17:55
QUOTE(Diva:) @ 2010 04 22, 11:28)
As ir sakau, jei preke ne zenklinta eko, nieko nereiskia tie BE E šūkiai!     mad.gif  Gerai, kad ir nevalgau tokiu dalyku...

man tai įdomu, kaip jie pasiaiškina VET'ui ax.gif Ne į tą pakelį supylėm? Žiopla technologė ne tą maišelį prieskonių iškratė? bigsmile.gif Ot taip gaut paskaityti tuos raštus blush2.gif

prisiminiau dar sovietiniais laikais būdavo bulvių traškučiai dėžutėse - pailgos juostelės formos. Ir kokie skanūs - jausdavosi tas bulvės skonis rolleyes.gif Paskaičiau vakar apie šituos, taip anų sovietinių užsimaniau iš vaikystės cool.gif , nors šiaip dabartinių laikų traškučių nevalgau, jie man neskanu - viena druska ir prieskoniai. Su tiek stipriklių ir kartono lapas tikriausiai sueitų už traškutį unsure.gif

QUOTE(gabute @ 2010 04 22, 17:37)
Mane visuomet "ZAVI" vintazines reklamos, kaip idomu ziureti reklamas skaitinacias rukyti, duoti vaikam Coca cola ir t.t. kaip pagalvoji kokie mes neapsaugoti nuo pramones.

man geriausiai patiko patarimas pūsti moteriai į veidą cigarečių dūmus ir pažadas, kad tada ji tikrai seks tau iš paskos bigsmile.gif Pabandytų kas taip papūsti - jei bogu gydytis tektų fanarą biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Satura: 23 balandžio 2010 - 13:24
QUOTE(Satura @ 2010 04 23, 14:23)
man tai įdomu, kaip jie pasiaiškina VET'ui  ax.gif Ne į tą pakelį supylėm? Žiopla technologė ne tą maišelį prieskonių iškratė?  bigsmile.gif Ot taip gaut paskaityti tuos raštus  blush2.gif

O kodėl jūs manot, kad jie kažką atrašinėjo? Kiek teko susidurti su įmonėm, tai jie atsakinėja tik į jiems patogius raštus. Čia ne valstybinė įstaiga, kur privalu atsakyti į kiekvieną užregistruotą raštą.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 04 23, 14:03)
O kodėl jūs manot, kad jie kažką atrašinėjo? Kiek teko susidurti su įmonėm, tai jie atsakinėja tik į jiems patogius raštus. Čia ne valstybinė įstaiga, kur privalu atsakyti į kiekvieną užregistruotą raštą.

kodėl? Todėl, kad sprendžiu pagal savo "sugedimo laipsnį" cool.gif

iš tiesų tai žmogiškai manyčiau, kad tikriausiai taip g.gif Nors šiaip patirtis rodo, kad kol įmonėms nėra nustatoma realių baudų, tol jos linkusios informacijos teikimo išvengti, net jei tai ir būtų nurodyta įstatymuose ar kituose teisės aktuose smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 04 22, 12:23)
o štai žemiausio lygio, nevyniokim žodžių į vatą, sukčiavimas ir vartotojų mulkinimas. Iš mylimos VET apie Estrella bulvių traškučius "be priedų":

O aš jau galvojau, kad atradau vienintelius traškučius be E. Teks valgyti savo keptas bulves biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(myself @ 2010 04 23, 16:22)
O aš jau galvojau, kad atradau vienintelius traškučius be E. Teks valgyti savo keptas bulves  biggrin.gif

Galima pasigaminti pačiai tokių bigsmile.gif

Keli receptukai:
http://www_neringa-b...traskuciai.html
http://pragarovirtuv...raskuciai/2441/
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 04 23, 16:34)
Galima pasigaminti pačiai tokių bigsmile.gif

Oho bigsmile.gif Jau kaip užsinorėjau naminių traškučių essen.gif

Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(myself @ 2010 04 23, 16:47)
Oho  bigsmile.gif Jau kaip užsinorėjau naminių traškučių  essen.gif

Kadangi pati gaminu pasakysiu 'mažytę gamybinę' paslaptį smile.gif
Jei pamerksite labai plonus bulvių griežinėlius vandenin, kokiai 15 min., tai bulvių traškučiai bus traškesni iškepus mirksiukas.gif , nes mirkant išsiplauna dalis krakmolo. Tai pat gausis pan. į 'parduotuvinius', jei bus kepama ne orkaitėje, bet įkaitintame aliejuje... (tik ištraukus iš vandens tokiu atveju - nusausinti bulvytes)
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 04 23, 17:19)
Kadangi pati gaminu pasakysiu 'mažytę gamybinę' paslaptį  smile.gif 
Jei pamerksite labai plonus bulvių griežinėlius vandenin, kokiai 15 min., tai bulvių traškučiai bus traškesni iškepus mirksiukas.gif , nes mirkant išsiplauna dalis krakmolo. Tai pat gausis pan. į 'parduotuvinius', jei bus kepama ne orkaitėje, bet  įkaitintame aliejuje... (tik ištraukus iš vandens tokiu atveju - nusausinti bulvytes)

Ačiū už konsultaciją, bandysiu kepti.
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 04 22, 12:23)
o štai žemiausio lygio, nevyniokim žodžių į vatą, sukčiavimas ir vartotojų mulkinimas. Iš mylimos VET apie Estrella bulvių traškučius "be priedų":

[i]Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad dėl nustatyto vartotojus klaidinančio bulvinių traškučių ženklinimo UAB „Estrela Baltic“ įpareigota perženklinti produktus.

Ir tikek zmogau etiketemis doh.gif
Atsakyti
Pasigaminau, kai kurie gavosi stori, bet nieko, vistiek skanu rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
bigsmile.gif kaip skaniai atrodo... thumbup.gif niam niam... biggrin.gif
Atsakyti