QUOTE(Bebrauskinas @ 2010 04 09, 20:29)
Dar vienas variantas - įpilti į troškinį ar sriubą alaus (verdant, visas alkoholis išgaruoja, tad šitai saugu)
Aš irgi visąlaik tai galvojau, kol neperskaičiau kažkokio tyrimo kiek lieka gaminamam maiste alkoholio (padažuose, kepiniuose ir pan.). Labai nustebau - liūdna, tikrai nebenoriu pilti alkoholio į maistą (nė gramo) kurį valgys vaikai
Pacituosiu..vis tiek įdomu, tiesa ar ne
"alkoholis užverda žemesnėje temperatūroje, priimta manyti, kad gaminant padažus ar kitus patiekalus jis iš jų išgaruoja. Tačiau, kaip patyrę kulinarai teigia, ant silpnos ugnies gaminant padažą, kurio sudėtyje - vyno arba likerio, išlieka 50 proc. alkoholio.
Tikslus procentas priklauso to, kaip ilgai patiekalas, taip pat indo dydžio ir t.t.
Kaip teigiama, alkoholio, įpilto į patiekalą, lieka:
po 15 min. virimo - 40 proc.;
po 30 min. - 35 proc.;
po valandos - 25 proc.;
po 1,5 val. - 20 proc.;
po 2 val. - 10 proc.;
po 2,5 val. - 5 proc."
Tai gal ir nieko nelieka, jei tikrai verdama sriuba daugiau nei 3 val., bet realiai - kas tiek verda šiais laikais..retas turbūt kuris
Ypač, jei vien daržovienę verdi be sultinio, tai per tiek laiko iš tos sriubos jau nieko neliks..pliurzė
Sultinių aš neverdu..lavonų ištraukos/nuoviras man, nors kuolu per galvą daužyk..kaip šeimynoje sakau - ko aš neatsigėrusi? Limfos? kraujo serumo? O gal man mėsos-peptono agarų smarvė ir sultinių smarvė terpėms tokias nemalonias asociacijas sukelia..nebežinau net, bet atpratusi visai nuo šito
Man sveikiausios ir skaniausios tirštos daržovienės su daug prieskoninių žolelių ir išgautu skoniu vien daržovių pagalba. Bet aišku - skonio reikalas