Įkraunama...
Įkraunama...

Informacija apie maisto pramonės gudrybes

QUOTE(adrija @ 2010 04 08, 10:57)
nu gi prikvepinti kvepikliais tie kmynai

Nemanau... kam ant kmynu , kmyno kvapa pilt? biggrin.gif
Ziurekit kokia idomybe radau , niekad nezinojau bigsmile.gif
"Jeigu jaučiate spengimą ausyse, nuolatinį nuovargį, visąlaik esate mieguisti, išmėginkite beveik visiems tinkamą energijos gėrimą: vienoje stiklinėje karšto kmynų nuoviro ištirpinkite ne daugiau kaip vieną valgomąjį šaukštą medaus ir karštą mišinį išgerkite prieš miegą.Gliukozė, fruktozė ir sacharozė, kurių yra meduje, per naktį virsta gliukogenu - smegenų ląstelių maistu. Iš ryto ląstelės energijos pagamina tiek, kad užtenka visai dienai. Gliukogenas svarbus ir audinių, organų energijai, raumenims, žarnynui. Kmynuose esančios veikliosios medžiagos atpalaiduoja lygiuosius raumenis"
Niekada nebandziau kmynu su medumi gert! Reikia pabandyti smile.gif


Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 04 08, 10:09)
rimtai? Kažko netikiu, kad taip..  unsure.gif

ir išvis, ten ne kmynai, o nudažytos pjuvenos lotuliukas.gif
lotuliukas.gif negi kažkas tiki tokiais dalykais?
dar keista, kaip kažkas gali nežinoti, kad krabų lazdelės būna ne iš krabo, o iš surimio? taip pat būtų galima tam puslapy pridėti, kad saldainiuose žasų kojelės tų kojelių nė kvapo! o ką jau kalbėt apie paukščių pieną... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 04 08, 12:09)
rimtai? Kažko netikiu, kad taip..  unsure.gif



tikri kmynai labai kvepia, nes pas mane kaime vienas ukininkas augina. ir tikrai nenaudoja jokiu kvapikliu.
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 04 08, 10:24)
Nemanau... kam ant kmynu , kmyno kvapa pilt?  biggrin.gif 
Ziurekit kokia idomybe radau , niekad nezinojau bigsmile.gif 
"Jeigu jaučiate spengimą ausyse, nuolatinį nuovargį, visąlaik esate mieguisti, išmėginkite beveik visiems tinkamą energijos gėrimą: vienoje stiklinėje karšto kmynų nuoviro ištirpinkite ne daugiau kaip vieną valgomąjį šaukštą medaus ir karštą mišinį išgerkite prieš miegą.Gliukozė, fruktozė ir sacharozė, kurių yra meduje, per naktį virsta gliukogenu - smegenų ląstelių maistu. Iš ryto ląstelės energijos pagamina tiek, kad užtenka visai dienai. Gliukogenas svarbus ir audinių, organų energijai, raumenims, žarnynui. Kmynuose esančios veikliosios medžiagos atpalaiduoja lygiuosius raumenis"
Niekada nebandziau kmynu su medumi gert! Reikia pabandyti smile.gif


Gliukogenas yra gliukozes atsargos organizme, o smegenims reik ne gliukogeno, o gliukozes
O dar pries miega atsigeri...
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 04 08, 12:38)
Gliukogenas yra gliukozes atsargos organizme, o smegenims reik ne gliukogeno, o gliukozes
O dar pries miega atsigeri...

Sakau,kad idomybe g.gif - kazin kaip cia is tikro yra? Ir man pries meiga nelabai patiko...
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 04 08, 11:47)
Sakau,kad idomybe g.gif - kazin kaip cia is tikro yra? Ir man pries meiga nelabai patiko...


Gi parasiau kaip is tikro biggrin.gif tikrai taip nera, kaip jusu citatoje, o is kur citata?? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 04 08, 13:47)
Gi parasiau kaip is tikro  biggrin.gif tikrai taip nera, kaip jusu citatoje, o is kur citata??  ax.gif

sos03.lt Medicina zmogui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 04 08, 13:47)
Gi parasiau kaip is tikro  biggrin.gif tikrai taip nera, kaip jusu citatoje, o is kur citata??  ax.gif

Čia gali būti vertinys, t.y. neteisingai išversta.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 04 08, 13:33)
Čia gali būti vertinys, t.y. neteisingai išversta.


Aisku gali
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2010 04 08, 08:45)
Ale ir radot patikimą nuorodą laugh.gif Tikrai geras šaltinis - visa tiesa kaip ant delno! Apie supermamas taipogi:

http://pipedija.laik...


Gal ir supyksit, Agotuk, bet manau, kad ir nuorodoje apie šmaikšta***nes yra nemažai tiesos :-)

O tas Pipedijos straipsnis apie padirbtą maistą atrodo visai rimtai, tegul ir humoristiniu stilium parašytas, nes kad Kinijoje padirbinėjami netgi kiaušiniai ir pan. - faktas, apie kurį JAV maisto pramonės kontrolės puslapiuose teko skaityti dar prieš keletą metų. Kiti ten minimi faktai irgi atitinka realybę. Klausimas tik toks - kiek iš tokių maisto technologijų naudojama Lietuvoje? Manyčiau, kad dalis - tikrai, bet gal visgi ne visos.

Čia dar į temą - http://www.lrytas.lt...-ne-maistas.htm

g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gvorl @ 2010 04 08, 18:27)
Gal ir supyksit, Agotuk, bet manau, kad ir nuorodoje apie šmaikšta***nes yra nemažai tiesos :-)

O ko čia Agotukui pykti - visos mes čia tokios. Net ir straipsnio autorė (ar autorius) toje "Pipedijoje" - tokia pati šmaikštašiknė bigsmile.gif , o gal latentinė iškrypėlė..o koks skirtumas..esmė - visai smagu pasijuokti iš savęs biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 02 04, 14:21)
Dėl natrio glutamato jūs klystate, tai nėra dirbtinis priedas. Glutamatas natūraliai gaminasi žmogaus organizme, taip pat randamas sūriuose, žuvyje, duonoje, mėsoje ir kt. produktuose. Natrio glutamatą daug šimtmečių naudojo kinai, japonai maisto ruošimui ir nei išsigimė, nei išmirė dėl to. Po pasaulį jis išplito tik 20 amžiaus pradžioje, todėl mūsų organizmai prie jo dar nepriprato. Šiuo metu natrio glutamatą gamina specialios bakterijos. Jo netgi gryno galima nusipirkti kai kuriose kinietiškų prekių parduotuvėse.
Čia tik išpūstas reikalas, taip kaip dabar tapo madinga dėti kuo mažiau priedų į maisto produktus (ir būtinai tai užrašyti didelėm raidėm), taip vienu metu buvo įprasta dėti natrio glutamatą visur.


na tarkim nedideli alkoholio kiekiai irgi gaminasi zmogaus organizme,bet tai nereiskia, kad besaikis alkoholio vartojimas nesukelia sveikatos problemu ir priklausomybes. Taip ir su gliutamatais.tikrai neitikins manes,kad visur dedami skonio stiprikliai yra naturalus ir savaime suprantamas dalykas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mosquit: 08 balandžio 2010 - 19:48