Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

QUOTE(aistutėlė @ 2010 03 13, 12:28)
bet vistiek juk galima naudoti tyrime, nes man pvz. reikalingi procentai kaip respondentai atsake i tam tikra klausima... vistiek cia gaunama pakankamai reikalainga informacija? nes as darau lentele savo, i kuria noriu ideti procentus ir t.t.
aisku, kad galima. aprasomoji statistika yra svarbi, nes bendri duomenys irgi nemazai pasako apie tyrima smile.gif

QUOTE(aistutėlė @ 2010 03 13, 12:28)
o svarbus, koks klausimo tipas - ranginis, nominalinis? Ar toji aprasomoji statistika tinka bet kokiems kintamiesiems (tiek ranginiams, tiek nominaliniams)?

jei duomenys nuominaliniai, gali paskaiciuoti daznius.
jei ranginiai ir intervaliniai - vidurkius, standartinius nuokrypius ir t.t.
Atsakyti
Sveikos, esu naujoke ir nežinau ar čia rašau ax.gif Bet skubiai reikia pagalbos dirbant su spss programa Klaipėdoje. Gal yra kas galėtų padėti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2010 03 13, 12:33)
aisku, kad galima. aprasomoji statistika yra svarbi, nes bendri duomenys irgi nemazai pasako apie tyrima smile.gif
jei duomenys nuominaliniai, gali paskaiciuoti daznius.
jei ranginiai ir intervaliniai - vidurkius, standartinius nuokrypius ir t.t.

o jei noriu gauti procentus, tai cia jau nesvarbu koks kintamasis, gali buti tiek nominalinis, tiek ranginis?

o ka parodo dazniai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(aistutėlė @ 2010 03 13, 18:19)
o jei noriu gauti procentus, tai cia jau nesvarbu koks kintamasis, gali buti tiek nominalinis, tiek ranginis?

o ka parodo dazniai? g.gif

Pirmiausiai del nominaliniu duomenu: nominaliniai duomenys yra tada, kai mes turime atsakymu grupes. pvz: vyrai / moterys. Mes galime paskaiciuoti kiek turime vyru ir moteru ir atitinkamai kiek procentu yra. Sis dalykas ir vadinasi dazniai.

Del ranginiu duomenu: kai turime tam tikra skale ir zmogus renkasi viena bala is skales, tada mes galime paskaiciuoti vidurki pasirinkto balo (cia kaip iprasta). O jei skaiciuotum kiek zmoniu (ir atitinkamai procentai) psirinko 1 bala, kiek pasirinko 2 bala, kiek pasirinko 3 bala, tada tai butu dazniai.
Atsakyti
4u.gif
pradejau daryti diagramas su exceliu, viskas butu gerai, bet kaip visada kazkas turi buti negerai verysad.gif

Padariau diagrama, salia rodo jos legenda (kokia spalva ka reiskia), po x asimi man rodo skaiciukus 1 2 3, bet as noriu, kad vietoj tu skaiciuku butu parasyta tai kas man reikalinga, na pvz. vietoj 1 noriu, kad butu parasyta " mokyklos tikslai", vietoj 2 - mokyklos vadovas, vietoj 3 - mokyklos bendruomenes nariai

bet man neina taip padaryti verysad.gif

kai noriu keisti 1, tai pakeicia ir tada nebeleidzia keisti kitu skaiciuku (kiti skaiciukai dingsta) verysad.gif ir tada po x asimi rodo, lyg visi stulpeliai reikstu viena dalyka, t.y. mokyklos tikslai
gal kas gali padeti verysad.gif

Papildyta:
ir dar klausimas

ar galima su exceliu paskaiciuoti procentus? kiek vyru ir moteru procentais atsake i tam tikra klausima? juk galima?
Atsakyti
Sveikos,

Turiu klausimėlį. Reikia atlikti tyrimą apie neformalų ugdymą Vilniaus gimnazijose. Na ir man dabar neaišku, ar SPSS tinkama tik anketiniams duomenims apdoroti, ar ir šiaip statistikai, o gal geriau paprasčiausiai su excel lenteles darytis? Pvz aš savo tyrime norėčiau aprašyti kokioje mokykloje kokie būreliai, renginiai, projektai ir pan. Truputį moku dirbti su šia programa, bet tik su anketom.Gal kas galėtų man paaiškinti? 4u.gif Ačiū
Atsakyti
QUOTE(juramare @ 2010 03 15, 12:53)
Sveikos, 
Turiu klausimėlį. Reikia atlikti tyrimą apie neformalų ugdymą Vilniaus gimnazijose. Na ir man dabar neaišku, ar SPSS tinkama tik anketiniams duomenims apdoroti, ar ir šiaip statistikai, o gal geriau paprasčiausiai su excel lenteles darytis? Pvz aš savo tyrime norėčiau aprašyti kokioje mokykloje kokie būreliai, renginiai, projektai ir pan.  Truputį moku dirbti su šia programa, bet tik su anketom.Gal kas galėtų man paaiškinti? 4u.gif Ačiū

SPSS programa nuo Excelio skiriasi tuo, kad ja daug lengviau ir paprasčiau (nereikia suvedinėti formulių) galima apskaičiuoti ryšius tarp kintamųjų, skirtumus tarp grupių ir t.t. Jei Tau reikia tik aprašyti, kiek mokinių kokius būrelius lanko, be abejo, tai galima lengvai padaryti ir Exceliu, bet štai jei norėsi kapstytis giliau - kaip skiriasi vyresnio ir jaunesnio amžiaus, mergaičių ir berniukų būrelio rinkimosi ypatumai, ar tarp šių grupių mokinių atsakymų yra statistiškai reikšmingi skirtumai, čia labai pagelbės SPSS'as.
Atsakyti
QUOTE(Pimkie @ 2010 03 15, 14:00)
SPSS programa nuo Excelio skiriasi tuo, kad ja daug lengviau ir paprasčiau (nereikia suvedinėti formulių) galima apskaičiuoti ryšius tarp kintamųjų, skirtumus tarp grupių ir t.t. Jei Tau reikia tik aprašyti, kiek mokinių kokius būrelius lanko, be abejo, tai galima lengvai padaryti ir Exceliu, bet štai jei norėsi kapstytis giliau - kaip skiriasi vyresnio ir jaunesnio amžiaus, mergaičių ir berniukų būrelio rinkimosi ypatumai, ar tarp šių grupių mokinių atsakymų yra statistiškai reikšmingi skirtumai, čia labai pagelbės SPSS'as.

Labai dėkinga už tokį greitą atsakymą. Na mums nereikia į tyrimą įtraukti ir mokinių, tam ir laiko nėra, tik 10 dienų turiu. Tiksliau pasakius man reikia parašyti tik kiek kokių būrelių kokioje gimnazijoje yra, paanalizuoti palyginti kurioje daugiau jų ir kurioje geresni, tas pats apie projektus ir renginius. Tai turbūt ši programa skirta kai į tyrimą įtraukti ir žmonės, šiuo atveju mokiniai? Ar teisingai suprantu? Mat nedaug patirties su ja teturiu, tai ir mąstau, ar pavyktų pritaikyti, na jei ne, bandysiu tiesiog aprašomuoju būdu ir Excel'iu pažaist. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(juramare @ 2010 03 15, 15:21)
Labai dėkinga už tokį greitą atsakymą. Na mums nereikia į tyrimą įtraukti ir mokinių, tam ir laiko nėra, tik 10 dienų turiu. Tiksliau pasakius man reikia parašyti tik kiek kokių būrelių kokioje gimnazijoje yra, paanalizuoti palyginti kurioje daugiau jų ir kurioje geresni, tas pats apie projektus ir renginius. Tai turbūt ši programa skirta kai į tyrimą įtraukti ir žmonės, šiuo atveju mokiniai? Ar teisingai suprantu? Mat nedaug patirties su ja teturiu, tai ir mąstau, ar pavyktų pritaikyti, na jei ne, bandysiu tiesiog aprašomuoju būdu ir Excel'iu pažaist. unsure.gif

Na, nebūtinai tyrime turi dalyvauti žmonės, tarkim, galima būtų tirti koreliaciją tarp mokyklos gyvavimo metų ir būrelių skaičiaus ir t.t., bet Tavo atveju, kiek aš jį suprantu, Excelio kuo puikiausiai užtenka!
Atsakyti
QUOTE(Pimkie @ 2010 03 15, 16:20)
Na, nebūtinai tyrime turi dalyvauti žmonės, tarkim, galima būtų tirti koreliaciją tarp mokyklos gyvavimo metų ir būrelių skaičiaus ir t.t., bet Tavo atveju, kiek aš jį suprantu, Excelio kuo puikiausiai užtenka!

Na jau aiškiau, gal tada bandysiu su Excel. Labai ačiū už patarimus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(juramare @ 2010 03 15, 16:45)
Na jau aiškiau, gal tada bandysiu su Excel. Labai ačiū už patarimus. 4u.gif

Na, aš asmeniškai SPSS'e geriau nusimanau, nei Excel'yje (ir todėl pirmąjį labiau mėgstu ax.gif ), tai tą patį daryčiau SPSS'u, o Tu žiūrėk, kuo Tau geriau sekasi dirbti wink.gif
Atsakyti
4u.gif
Noriu atlikti kai kuoriuos skaiciavimus tyrimui savo. Gal galite padeti, nezinau ar gerai pasirinkau kintamuosius?

1. Noriu skaiciuoti chi kvadrata, tad pasirinkau tokius klausimus anketos:

1. respondentu tipas:
*vadovai
*pedagogai
*mokiniai

2. Kas kuria jusu mokyklos etosa:
*mokyklos vadovas
* mokyklos tikslai, vertybes
* visi mokyklos nariai
*kita

Cia abu kintamieji nominaliniai???? galima skaiciuoti chi kvadrata??

2. Zadu skaiciuoti Spearmana, tada pasirinkau tokius klausimus:

1. Koks Jusu bendravimo stilius: (cia nominalinis kintamasis)
*AUTORITARINIS
*LIBERALUSIS
*DEMOKRATINIS

2. kOKS etosas vyrauja jusu mokykloje?(cia ranginis kintamasis)
*teigiamas
*neigiamas

Taigi noriu nustatyti a ryra rysys tarp vadovo bendravimo stiliaus ir vyraujancio etoso mokykloje, ar galiu siuo atveju taikyti Spearmana?, nes juk vienas kintamasis nominalinis, o kitas - ranginis?

ACIU 4u.gif
Papildyta:
IR DAR VIENAS KLAUSIMAS:

Respondentu tipas:
* mokyklu vadovai
*pedagigai
*mokiniai

Cia nominalinis kintamasis? g.gif
Atsakyti