Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

QUOTE(kartitiesa @ 2010 03 09, 14:21)
susivedziau atsakymus, ka toliau reikia daryti?

man smalsu, o kokio atsakymo jus tikites i si klausima? jei as atsakysiu "skaiciuokite", ar jums tai pades?
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2010 03 09, 15:50)
man smalsu, o kokio atsakymo jus tikites i si klausima? jei as atsakysiu "skaiciuokite", ar jums tai pades?

gal kas pasakys konkreciai ka ir kaip skaiciuot.
Atsakyti
QUOTE(kartitiesa @ 2010 03 09, 17:04)
gal kas pasakys konkreciai ka ir kaip skaiciuot.

o tai pasakykit KA BUTENT jus norite apskaiciuoti?
matot, spss yra tik priemone. kaip kalkuliatorius. jei as noriu naudotis kalkuliatorium, as turiu zinoti ar as noriu sudeti, atimti, padauginti, padalinti ir t.t. panasiai ir cia - neuztenka tik suvesti duomenis. reikia dar zinoti ka jus norite su duomenimis padaryti, koki rezultata norite gauti ar i koki klausima norite rasti atsakyma. tuomet as arba kazkas kitas, kuris moka dirbti su spss, gales jums pasakyti KAIP butent tai padaryti su spss. bet mes negalime zinoti uz jus jusu tyrimo tikslo ir keliamu uzdaviniu. as galiu tik speti, kad jei turite vaiku ir tevu atsakymus, norite juos palyginti. bet tai tik spejimas. nezinau nei kokie jusu duomenys (duomenys buna skirtingu tipu, nuo ju priklauso kokie statistiniai metodai yra taikomi), nei kokios tyrimo hipotezes, ir t.t. ar norite skaiciuoti koreliacijas, ar statistinius skirtumus, o gal norite taikyti faktorine analize ir t.t.?
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2010 03 09, 17:31)
o tai pasakykit KA BUTENT jus norite apskaiciuoti?
matot, spss yra tik priemone. kaip kalkuliatorius. jei as noriu naudotis kalkuliatorium, as turiu zinoti ar as noriu sudeti, atimti, padauginti, padalinti ir t.t. panasiai ir cia - neuztenka tik suvesti duomenis. reikia dar zinoti ka jus norite su duomenimis padaryti, koki rezultata norite gauti ar i koki klausima norite rasti atsakyma. tuomet as arba kazkas kitas, kuris moka dirbti su spss, gales jums pasakyti KAIP butent tai padaryti su spss. bet mes negalime zinoti uz jus jusu tyrimo tikslo ir keliamu uzdaviniu. as galiu tik speti, kad jei turite vaiku ir tevu atsakymus, norite juos palyginti. bet tai tik spejimas. nezinau nei kokie jusu duomenys (duomenys buna skirtingu tipu, nuo ju priklauso kokie statistiniai metodai yra taikomi), nei kokios tyrimo hipotezes, ir t.t. ar norite skaiciuoti koreliacijas, ar statistinius skirtumus, o gal norite taikyti faktorine analize ir t.t.?

supratau, ryt suzinau viska pas destytoja ir tada zinosiu ka skaiciuot reiks
Atsakyti
tai va. man reikia:

1.palyginti tevu ir vaiku atsakymus.
2. palyginti tevu atsakymus pagal ju issilavinima.
zinau kad reikia eiti i ANALYZE tada FREQUENCE.gavos lenteles vienos procentines kitos pagl Chi. ka ir kaip daryt toliau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kartitiesa: 11 kovo 2010 - 08:54
QUOTE(kartitiesa @ 2010 03 11, 09:35)
tai va. man reikia:

1.palyginti tevu ir vaiku atsakymus.
2. palyginti tevu atsakymus  pagal ju issilavinima.
  zinau kad reikia eiti i ANALYZE tada FREQUENCE.gavos lenteles vienos procentines kitos pagl Chi. ka ir kaip daryt toliau?

gautas lenteles analizuoti smile.gif ...manau, kad verta siuo atveju paskaitineti knygas apie spss programa ir jos taikyma.....
Atsakyti
QUOTE(aistutėlė @ 2010 03 12, 12:10)
gautas lenteles analizuoti  smile.gif ...manau, kad verta siuo atveju paskaitineti knygas apie spss programa ir jos taikyma.....

kaip daryt diagramas ir lenteles. (nu su kompu ir tokiais skaiciavimais NEDRAUGAUJU) blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kartitiesa @ 2010 03 12, 18:34)
kaip daryt diagramas ir lenteles. (nu su kompu ir tokiais skaiciavimais NEDRAUGAUJU) blush2.gif

taigi tikrai verta pavartyti knygas apie spss. As irgi pirma karta savo tyrima magistro apdoroju su spss. Anksciau tik buvau girdejusi, kad tokia programa yra, tad teko paciai viska pramokti, t.y. pacius elementariausius dalykus, todel labai praverte knygos apie spss, kuriose viskas paaiskinta ir parodyta vaizdziai.....

jei nori daryti diagramas...tai butina zinoti ka spausti, nes jei lygini atsakymus spaudi viena, jei analizuoji, bet nelygini, spaudi kita, o as mintinai nezinau ka ten spausti .....o dar ir redaguoti po to jas reikia moketi, kad atrodytu bent minimaliai estetiskai....
Atsakyti
QUOTE(kartitiesa @ 2010 03 12, 18:34)

bijau, kad ir kaip geranoriskai mes visi butume cia nusiteike, atsakyti i toki klausima negalesime. man asmeniskai tai yra klausimas panasus i "kaip vairuoti? mergaites, paaiskinkite prasau, nes niekada nevairavau automobilio, o poryt man butinai reikia islaikyti teises"... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2010 03 13, 11:56)
bijau, kad ir kaip geranoriskai mes visi butume cia nusiteike, atsakyti i toki klausima negalesime. man asmeniskai tai yra klausimas panasus i "kaip vairuoti? mergaites, paaiskinkite prasau, nes niekada nevairavau automobilio, o poryt man butinai reikia islaikyti teises"...  4u.gif

tai va is tikro sudetinga atsakyti ir as taip sakau. Geriau knygas paskaitineti, o be to jei moki anglu kalba, tai galima ten spaudineti, na tam spss lange, ka ten galima padaryti, kad ir bandant ismokti diagramas daryti, bet be knygu cia niekaip nepavyks schmoll.gif , jei anksciau nesi dirbes su ta programa....

o kaip as tingiu prie tyrimo sedeti verysad.gif ...siaubas kazkoks.... taip jau norisi pavasario verysad.gif , o uz lango vis dar ta ziema gun_bandana.gif
Papildyta:
va kaip tik prisiminiau ka norejau paklausti 4u.gif

kas yra ta aprasomoji statistika? tai cia tas "descriptive statistics"

Ka jinai rodo?

ACIU 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aistutėlė @ 2010 03 13, 12:05)
tai va is tikro sudetinga atsakyti ir as taip sakau. Geriau knygas paskaitineti, o be to jei moki anglu kalba, tai galima ten spaudineti, na tam spss lange, ka ten galima padaryti, kad ir bandant ismokti diagramas daryti, bet be knygu cia niekaip nepavyks  schmoll.gif , jei anksciau nesi dirbes su ta programa....

o kaip as tingiu prie tyrimo sedeti  verysad.gif ...siaubas kazkoks.... taip jau norisi pavasario  verysad.gif , o uz lango vis dar ta ziema  gun_bandana.gif
Papildyta:
va kaip tik prisiminiau ka norejau paklausti  4u.gif

kas yra ta aprasomoji statistika? tai cia tas "descriptive statistics"

Ka jinai rodo?

ACIU  4u.gif

aprasomoji statistika rodo bendrus duomenis apie duomenis - ju pasiskirstyma, daznius, vidurkius ir pan. tai nera jokia lyginamoji, koreliacine ir pan. analize - tai tiesiog tarsi aprasymas kokius duomenis ir kokius ju parametrus turi - standartiskai tai vidurkiai, standartiniai nuokrypiai, medianos visokios, procentai ir tiek... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2010 03 13, 12:21)
aprasomoji statistika rodo bendrus duomenis apie duomenis - ju pasiskirstyma, daznius, vidurkius ir pan. tai nera jokia lyginamoji, koreliacine ir pan. analize - tai tiesiog tarsi aprasymas kokius duomenis ir kokius ju parametrus turi - standartiskai tai vidurkiai, standartiniai nuokrypiai, medianos visokios, procentai ir tiek... smile.gif

bet vistiek juk galima naudoti tyrime, nes man pvz. reikalingi procentai kaip respondentai atsake i tam tikra klausima... vistiek cia gaunama pakankamai reikalainga informacija? nes as darau lentele savo, i kuria noriu ideti procentus ir t.t.

o svarbus, koks klausimo tipas - ranginis, nominalinis? Ar toji aprasomoji statistika tinka bet kokiems kintamiesiems (tiek ranginiams, tiek nominaliniams)?
Atsakyti