na kazko neleidzia man redaguoti zinutes, todel rasau naujas.
kaip irasyti i langeli kai atsakymu variantai keli?. (na nepykit, bet prastai gaudaus)
dar vienas klausimas, ir tikrai nepaskutinis
i klausima ar vaikas elgiasi agresyviai atsake kad ne, po sio klausimo seka keli klausimai i kuriuos atsakoma jei ispradziu pasirinkai atsakyma kad elgiasi agresyviai. tai ka man daryt, ? nulius rasyt ar ka?
i klausima ar vaikas elgiasi agresyviai atsake kad ne, po sio klausimo seka keli klausimai i kuriuos atsakoma jei ispradziu pasirinkai atsakyma kad elgiasi agresyviai. tai ka man daryt, ? nulius rasyt ar ka?
QUOTE(kartitiesa @ 2010 03 05, 08:59)
reikia iterpti viena eilute, zinau kad INSERT CASE, bet kaip tai padaryti? reikia ka pazymeti ar kaip?
atsistoji kairej pusej tarp eiluciu ten kur numeracija yra (pagrindiniame lape kur suvedineji duomenis) na ir paspaudi desini pelytes mygtuka ir ismeta insert cases ir taip isiterpsi kiek tau reikia
QUOTE(kartitiesa)
kaip irasyti i langeli kai atsakymu variantai keli?. (na nepykit, bet prastai gaudaus)
ziurint kokie tie atsakymai. jei imanomas vienas klausimo pasirinkimo atsakymas, tuomet kai koduojiesi viska jei atsakymai "taip" "ne" ir pan i klausima tuomet juos uzsikoduoji vienoj eilutej. i Values rasai 1 taip, spaudi add ir paskui vel rasai 2 ne, spaudi add, susivedi kiek tau reikia tu atsakymu ir OK spaudi.
bet jai atsakymai i klausima galimi keli tuomet reikia paskirti tiek eiluciu kiek yra atsakymu, ty kiekvienas klausimo atsakymas uzsikoduojamas atskirai.
tikiuos iseis suprasti ka cia paaiskinau
ziurint kokie tie atsakymai. jei imanomas vienas klausimo pasirinkimo atsakymas, ]
na atsakymo variantai kai pasirinkt kelis: (cia apibudink savo vaika)
a lengvai pasiduoda provokacijoms
b lengvai supyksta
c priekabus, piktas
d daznai pesasi, naikina aplink save daiktus
tai man a varianta uzsikoduot ir taip ir ne, ir taip kitus variantus?
Papildyta:
i klausima ar vaikas elgiasi agresyviai atsake kad ne, po sio klausimo seka keli klausimai i kuriuos atsakoma jei ispradziu pasirinkai atsakyma TAIP elgiasi agresyviai. tai ka man daryt, ? nulius rasyt ar ka?
ir kur rasyti atsakymus tevu, i ta langeli kur vaiku atsakymai (anksciau buvo apklausti)?
ar bendrai uzsikoduoti tiriamuosius: na anksciau buvo mergaite, ir berniukas, o dabar moteris ir vyras?
labai aciu uz pagalba
b lengvai supyksta
c priekabus, piktas
Papildyta:
i klausima ar vaikas elgiasi agresyviai atsake kad ne, po sio klausimo seka keli klausimai i kuriuos atsakoma jei ispradziu pasirinkai atsakyma TAIP elgiasi agresyviai. tai ka man daryt, ? nulius rasyt ar ka?
ir kur rasyti atsakymus tevu, i ta langeli kur vaiku atsakymai (anksciau buvo apklausti)?
ar bendrai uzsikoduoti tiriamuosius: na anksciau buvo mergaite, ir berniukas, o dabar moteris ir vyras?
labai aciu uz pagalba
atsakymo kurio galima pasirinkti kelis variantus , kiekviena varianta uzkodavau taip ne, ar gerai padariau?
ir rasant atsakymus taip iseina kad ties klausimu nieko nereikia rasyti, o rasyti ties atsakymu variantais taip arba ne (ties kiekvienu)?
na pvz. 1 taip, 2 ne
kas priskiriama agresyviam elgesiui? (ties juo nereikia nieko rasyti?)
a fizine jega (jei pasirinko sita rasau 1?)
b stumdymai (jei sito nepasirinko rasau 2?)
ir t t? 'ar teisingai.
ir rasant atsakymus taip iseina kad ties klausimu nieko nereikia rasyti, o rasyti ties atsakymu variantais taip arba ne (ties kiekvienu)?
na pvz. 1 taip, 2 ne
ir t t? 'ar teisingai.
apdoroju tyrima su SPSS. Lyginu kaip mokyklu vadovai, pedagogai ir mokiniai atsake i tam tikrus klausimus. Dariau diagramas, kai kur paskaiciavau Kruskal - Wallis.
Ka dar galiu pritaikyti? Gal kas geriau ismanote?
Gal koki Pearsona ar Spearmana...., bet, kad yra trys lyginamos grupes..., kazin ar galima....
o gal kokias dazniu lenteles galima daryti, bet ar jos atspindes kaip atsake visos trys respondentu grupes, ar bus tik bendri rezultatai....
ACIU
gaila, kad nebeuzeina cia zmoniu, kurie gerai ismano darba su spss...
Karitiesa - pati viska darai su spss??? Kokius tau skiaciavimus reikes atlikti?
bet kaip idomiai gavosi - dariau su spss diagramas ir kai suskeliau jas i worda, tai nebeleidzia ju redaguoti, na pvz. jei noriu pakeisti diagramos pavadinima, tai vel gaunu is naujo ta diagrama daryti.....
bet kaip idomiai gavosi - dariau su spss diagramas ir kai suskeliau jas i worda, tai nebeleidzia ju redaguoti, na pvz. jei noriu pakeisti diagramos pavadinima, tai vel gaunu is naujo ta diagrama daryti.....
QUOTE(aistutėlė @ 2010 03 07, 19:56)
gaila, kad nebeuzeina cia zmoniu, kurie gerai ismano darba su spss...
dar tik suvedineju nuorodas, net nzn ka toliau reiks daryt, vaziuosiu klaust pas destytoja.
QUOTE(kartitiesa @ 2010 03 05, 15:15)
ziurint kokie tie atsakymai. jei imanomas vienas klausimo pasirinkimo atsakymas, ]
b lengvai supyksta
c priekabus, piktas
b lengvai supyksta
c priekabus, piktas
taip koduokis taip ir ne ir nepamirsk kiekvienoj eilutej atskira atsakyma paskui kai reikes paskaiciuoti rasyk asmenine zinute, padesiu. nes paciai teko neperseniausiai su tokiais klausimais padirbeti
QUOTE(kartitiesa)
Papildyta:
galima is esmes nerasyti nieko, bet galima ir kaip tu sakai nulius rasyti, bet ta nuli sakykim uzsikoduoti irgi, pvz., nesirinko ar kazkaip panasiai
QUOTE(kartitiesa)
ne i viena langeli nesiraso. siulau pirmiausia susivesti duomenis vaiku (ar tevu) o po to ta pati padaryti su tevu (ar vaiku).
QUOTE(kartitiesa)
labai aciu uz pagalba
labai aciu uz pagalba
as koduociaus bendratim "vyrai" "moterys"
Papildyta:
QUOTE(kartitiesa @ 2010 03 05, 18:12)
atsakymo kurio galima pasirinkti kelis variantus , kiekviena varianta uzkodavau taip ne, ar gerai padariau?
na pvz. 1 taip, 2 ne
ir t t? 'ar teisingai.
na pvz. 1 taip, 2 ne
ir t t? 'ar teisingai.
taip pirmuoju klausimu gerai padarei.
kai susivedineji tai susivedinek tik atsakymus, o klausimu nereikia, nebent tai buna klausimas kuriam buna vienas galima atsakymo pasirinkimas.
pvz jei i tavo klausima "kas priskiriama agresyviam elgesiui" galima pasirinkti TIK VIENA atsakyma tuomet i viena eilute uzsikoduoji viska, jei KELI - tuomet susivedi tik atsakymus i atskiras eilutes ir juos uzsikoduoji.
sekmes
Papildyta:
QUOTE(aistutėlė @ 2010 03 07, 19:56)
man asmeniskai tai spss diagramos negrazios, as jas exelyje pasidarau ta pati darau ir su lentelem
na kolkas labai aciu, bus neaiskumu vel kreipsiuos
QUOTE(linanever @ 2010 03 08, 12:06)
man asmeniskai tai spss diagramos negrazios, as jas exelyje pasidarau ta pati darau ir su lentelem
as tai eksportuoju i exceli ir tada lenteles labai grazios gaunasi - jas gali pastumti kaip norisi, bet issilaiko SPSS formatas. man labai patinka
ne i viena langeli nesiraso. siulau pirmiausia susivesti duomenis vaiku (ar tevu) o po to ta pati padaryti su tevu (ar vaiku).
uzsikoduoju klausimus tada kur eit kad suvesciau tevu atsakymus? nes data view jau suvesti senesnio tyrimo atsakymai (vaiku atsakymai). kaip tai padaryt?
uzsikoduoju klausimus tada kur eit kad suvesciau tevu atsakymus? nes data view jau suvesti senesnio tyrimo atsakymai (vaiku atsakymai). kaip tai padaryt?