Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

4u.gif
Ką reikia daryti su ta skiltim "Missing value"??? g.gif Žinau, kad ji susijusi su tuom, kad jei yra respondentų, kurie neatske pvz. i tam tikra klausimai, ten kazka reikia irasyti ir atlikti kazkokias operacijas po to, kad kazkaip visur ten uzsifiksuotu tas missing value......

O kaip ten padaryti reikia? g.gif
Atsakyti
Sveikutes. Vel susiduriau su problema, skaiciuojant su spss :/ Mano tyrimo hipoteze yra, jog egzistuoja rysys tarp skirtingu A B ir nevienodu C D E F G H I J K apraisku. Kaip man tai dabar apskaiciuoti? g.gif
Atsakyti
kokia kaina butu apdoroti su spss anketa 26 klausimu, ir atsakiusiuju 65 zmones? be aprasymo?
pries metus naudojausi spss savo kompe, viskas buvo gerai. o dabar kazkas netaip. atsiunte destytoja tinkleli (na kur uzkoduota viskas) i el pasta ir pas mane kompe atsidaro nenormaliai na pvz kaip vordo dokumentas, neina padaryt kad atsidarytu kaip spss tinklelis.
doh.gif na nzn ar supratot, bet padekit
Atsakyti
padekit. uzkoduoju klausimus ir ju atsakymu variantus. kursinio darbo klausimai kai kurie kartojas su dabartinio darbo klausimais. taigi kaip daryt su tais paciais (pasikartojanciais klausimais)? kaip juos koduot?kur juos det? pernai apklausiau vaikus siemet tevus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kartitiesa: 03 kovo 2010 - 16:14
QUOTE(kartitiesa @ 2010 03 03, 16:59)
padekit. uzkoduoju klausimus ir ju atsakymu variantus. kursinio darbo klausimai kai kurie kartojas su dabartinio darbo klausimais. taigi kaip daryt su tais paciais (pasikartojanciais klausimais)? kaip juos koduot?kur juos det? pernai apklausiau vaikus siemet tevus.

tai jei kartojasi, tai galima lyginti, pas mane irgi yra keturiolika klausimu, kurie yra tie patys ir pedagogams, ir mokiniams, ir vadovams. as juos lyginu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(aistutėlė @ 2010 03 04, 08:58)
tai jei kartojasi, tai galima lyginti, pas mane irgi yra keturiolika klausimu, kurie yra tie patys ir pedagogams, ir mokiniams, ir vadovams. as juos lyginu  schmoll.gif

tai man reiks lyginti, bet kaip?kur man naujus atsakymu variantus rasyti? salia senu ar kaip? ir ka daryt jei keli pateiktu atsakymu variantai skiriais??
Atsakyti
QUOTE(kartitiesa @ 2010 03 04, 09:07)
tai man reiks lyginti, bet kaip?kur man naujus atsakymu variantus rasyti? salia senu ar kaip? ir ka daryt jei keli pateiktu atsakymu variantai skiriais??

pvz. jei nori lyginti... as dariau taip:

susivedziau visus 14 klausimu, kuriuos lyginu i spss ir plius dar vienas klausimas tarp ko ta lyginima atlieki, na pvz 15 klausimas bus respondento tipas:
1. tevai
2. vaikai

ir tada darai diagramas ir pan. ir lygina viska....
nezinau ar supratai....
Papildyta:
kaip tenpas tave tie seni, nauji atsakymai....lyginti galima kai viskas vienoda yra...
gal imesk cia koki klausima su atsakymu variantais, kad aiskiau butu...
Atsakyti
pvz: klausimas : kokios emocijos kyla paziurejus megstama tv programa?
vaikam atsakymu variantai:
a paziuriu ir pamirstu, b norisi elgtis kaip herojai, c norisi dukti, d aptariu su draugais

tevu atsakymu variantuose pridejau dar pora :
e aptaria su vienu is tevu f nezinau, negalvojua apie tai

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kartitiesa @ 2010 03 04, 15:46)
pvz: klausimas : kokios emocijos kyla paziurejus megstama tv programa?
vaikam atsakymu variantai:
a paziuriu ir pamirstu, b norisi elgtis kaip herojai,  c norisi dukti,  d aptariu su draugais
tevu atsakymu variantuose pridejau dar pora :
e aptaria su vienu is tevu        f nezinau, negalvojua apie tai

4u.gif

kiek suprantu klausimas vienas ir vaikam, ir tevam, o atsakymus sujunk, ta prasme, kad bus ir vaikam, ir tevam sesi ar septyni (kiek ten pas tave iseina) atsakymu variantai. labai paprasta padaryti, tik gal nemoku aiskiai paaiskinti

man neatidaro tu anketu.... unsure.gif
Atsakyti
reikia labai labai pagalbos.

pas mane darbas toks kad vaikams ir suaugusiems buvo duota ta pati anketa, reikia palyginti tarp ju duomenis, liepta paskaiciuoti chi kvadrata, stjudenta ir cronbacho alfa.

kiekvienam klausime yra 7 ar daugiau atsakymo variantu, pasirinkti galima buvo kiek nori atsakymu.

na pvz: kokiomis savybemis jus pasizymite:
1 kategoriskas
2 idomus
3 spontaniskas
4 supratingas
ir t.t.

ar tokio tipo klausimams galima paskaiciuoti cronbacho alfa?

labai lauksiu atsakymo, is anksto aciuuuuuu 4u.gif
Atsakyti
reikia iterpti viena eilute, zinau kad INSERT CASE, bet kaip tai padaryti? reikia ka pazymeti ar kaip?
Atsakyti
kur ir kaip irasyti atsakymus (tevu), ar tam paciam langeli kur atsakymai irasyti vaiku?
oi zudo mane spss doh.gif
Atsakyti