Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

Sveiki,

Labai reikėtų kuo skubesnės Jūsų pagalbos, patarimo su tuo nelemtuoju SPSSU.

Rašau baigiamąjį darbą ir nežinau, kaip apskaičiuoti man reikalingą dalyką: tiriu kaip tiriamojo reakcija (intervalinis) priklauso nuo sąlygų (intervalinis), čia gana paprasta koreliacija ir tiek, BET taip pat man reikia ištirti kaip ta koreliacija tarp reakcijos ir sąlygų priklauso nuo tiriamojo charakteristikų (intervalinės, kategorinės) ir kaip bei kiek nuo kurios.

Keliu hipotezes, kai bus vienokios tiriamojo charakteristikos (amžius, lytis ir t.t.) jo reakcija ir sąlygos bus vienaip susijusios, kai kitokios - kitaip.

Labai labai būčiau dėkinga, jei atsirastų žmogus turintis idėjų, kaip tai būtų galima apskaičiuoti!!! Nes labai dega :/

Viltingai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kelija @ 2011 05 29, 05:23)
Keliu hipotezes, kai bus vienokios tiriamojo charakteristikos (amžius, lytis ir t.t.) jo reakcija ir sąlygos bus vienaip susijusios, kai kitokios - kitaip.

Aš tokiu atveju atsirinkčiau tiriamuosius pagal reikalingas charakteristikas, pvz., tik moteris, (su select cases) ir žiūrėčiau koreliaciją. Tada pasirinkčiau kitą grupę, pvz., vyrus, ir vėl koreliaciją smile.gif Galima atrinkti ir pagal daugiau kriterijų, pvz., jaunos moterys.
Atsakyti
Sveiki, turiu klausima
ka reishkia Z- ?
pas mane jinai yra neparametrineje statistikoje,
Mann-Whitney U teste...
p - tai nurodo patoitikimimas ane?
o Z? smile.gif
labai skubiai reikia atsakymo, prasau padekite aciu
Atsakyti
QUOTE(Gubernija @ 2011 05 29, 11:20)
Sveiki, turiu klausima
ka reishkia Z- ?
pas mane jinai yra neparametrineje statistikoje,
Mann-Whitney U  teste...
p - tai nurodo patoitikimimas ane?
o Z? smile.gif
labai skubiai reikia atsakymo, prasau padekite aciu

šiaip z reikšmė yra standartizuota reikšmė.
Atsakyti
Merginos, prisireikė man skubiai išmokti naudotis SPSS programa, gal turite kokią nuorodą kur galima rasti knygų pradedantiesiems? bigsmile.gif

Ir iš kur gaunate pačią programą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Karapūzas @ 2011 06 23, 10:18)
Merginos, prisireikė man skubiai išmokti naudotis SPSS programa, gal turite kokią nuorodą kur galima rasti knygų pradedantiesiems?  bigsmile.gif

Ir iš kur gaunate pačią programą?  g.gif

google naudokites 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(malinkaja18 @ 2011 06 23, 13:10)
google naudokites 4u.gif

būtinai pasinaudosiu, jeigu neatsiras, kas duotų gerą nuorodą tongue.gif

šiaip geriausių variantų googlas neranda, bet juos žino tie, kurie studijuoja tuos dalykus (t.y. dėstytojų studentams paruoštos medžiaga ir pan.)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karapūzas: 23 birželio 2011 - 11:18
QUOTE(Karapūzas @ 2011 06 23, 10:18)
Merginos, prisireikė man skubiai išmokti naudotis SPSS programa, gal turite kokią nuorodą kur galima rasti knygų pradedantiesiems?  bigsmile.gif

Ir iš kur gaunate pačią programą?  g.gif

cekanavicius, murauskas "statistika ir jos taikymai". ten dvi knygos, jei jas iveiksi, mokesi dirbti su spss cool.gif
ikeliu nuoroda i pirma knyga http://www.patogupir...n=9986-546-93-1
sekmes!
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2011 06 24, 00:15)
cekanavicius, murauskas "statistika ir jos taikymai". ten dvi knygos, jei jas iveiksi, mokesi dirbti su spss cool.gif
sekmes!

Šios knygos naudingos, bet greitai iš jų išmoksti nemanau, kad pavyks, nes jos nėra plonos...
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2011 06 24, 01:15)
sekmes!

Ačiū tau labai 4u.gif susiveikiau pirmąją dalį, bandysiu žiūrėti, kiek ten iš jos naudos smile.gif

QUOTE(dirty_kiss @ 2011 06 24, 13:07)
Šios knygos naudingos, bet greitai iš jų išmoksti nemanau, kad pavyks, nes jos nėra plonos...

Šioje temoje radau nuorodą į Pukėno knygą http://www.lkka.lt/index.php?cid=934

kažkodėl galvoju, kad ši man bus tinkamesnė g.gif pradžiai

QUOTE(malinkaja18 @ 2011 06 24, 15:11)
O jusu manymu statistika-vienas lengvai ismokamu dalyku?  g.gif

Kodėl jūs tokia pikta? ar man tik taip pasirodė? mastau.gif

Kaip jau rašiau, noriu greitai išmokti naudotis SPSS programa, o ne statistikos mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki, Reikia labai skubios pagalbos.
Prisireikė palyginti man Spss duomenų bazėj dvi respondentų atsakymų eilutes (domina, kiek smarkiai sutampa sutuoktinių atsakymai)? Nesugalvoju kaip surasti tokią komandą
Atsakyti
O gal kas turite SPSS programa 15 versija, mums paskaita, reikes su ismokti ir dirbti ir anketa padaryti, bet pirmiausia ja gauti turiu, tik ji kainuoja.
Atsakyti