Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

QUOTE(Silwa @ 2011 05 06, 17:09)
Vieni ranginiai ,kiti nominaliniai. Tai kuri is siu dvieju? Nes chi-kvadrat kriterijus juk ne koreliacija... ax.gif O Spearman tik ranginiams...

Chi-kvadrat naudojamas kai bent vienas kintamasis yra nominalusis
Atsakyti
Aciu.
O kaip ivertinama koreliacija, kuri lygi: -0,163 ir 0,073???
Atsakyti
QUOTE(Silwa @ 2011 05 06, 21:08)
Aciu.
O kaip ivertinama koreliacija, kuri lygi: -0,163 ir 0,073???

Koreliacija nereiksminga nes p=0,073>0,05
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2011 05 06, 21:24)
Koreliacija nereiksminga nes p=0,073>0,05

Bet cia ne p reiksme, o Spearmen Correlation coefficient..tai kiek zinau visai skirtingi dalykai..
Atsakyti
g.gif
QUOTE(Silwa @ 2011 05 06, 21:27)
Bet cia ne p reiksme, o Spearmen Correlation coefficient..tai kiek zinau visai skirtingi dalykai..

Hm..tai kaip cia suprast tada? g.gif nejaugi koreliacija tai tas pats kad ir p reiksme? schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Silwa @ 2011 05 06, 21:44)
g.gif
Hm..tai kaip cia suprast tada? g.gif nejaugi koreliacija tai tas pats kad ir p reiksme? schmoll.gif

o tai kas yra 0,073?? -0,163 kaip matau yra koreliacijos koeficientas
Papildyta:
QUOTE(Silwa @ 2011 05 06, 21:27)

Tai pirma reikia ziureti i p reiksme, ar koreliacija reiksminga ar ne, o tik paskui i pati kor. koeficientas ir ji interpretuoti.
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2011 05 07, 09:11)
o tai kas yra 0,073?? -0,163 kaip matau yra koreliacijos koeficientas
Papildyta:
Tai pirma reikia ziureti i p reiksme, ar koreliacija reiksminga ar ne, o tik paskui i pati kor. koeficientas ir ji interpretuoti.

Aciu supratau! 4u.gif
O 0,073 - tai irgi koreliacijos koeficientas..
Atsakyti
QUOTE(Silwa @ 2011 05 07, 10:18)
Aciu supratau! 4u.gif
O 0,073 - tai irgi koreliacijos koeficientas..

Tai speju kad 0,073 yra neriksminga koreliacija, per daug maza reiksme, reikia i p reiksme ziureti
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2011 05 04, 18:07)
Darant grafika, reikia sukelti visus atsakymo variantus  smile.gif

Variantus sukeliau, bet duomenis gauti grafike visiškai neatitinka informacijos, atsakymai išsidalija beveik po lygiai nors vieną atsakymo variantą pažymėjo beveik visi respondentai, kur čia klaida, duomenys suvesti teisingai
Atsakyti
Sveikutes smile.gif

Jeigu ash tiriu veiksnius itakojancius tam tikra reiskini ir esu padariusi koreliacine analize, kuri parodo rysiu stipruma tarp veiksniu ir reiskinio, bei regresine analize, kuri parodo kaip kiekvienas veiksnys itakoja reishkini, kaip reiktu susieti shias dvi analizes?

Jeigu pagal regresine analize vienas ish veiksniu itakoja reishkini stipriai, bet pagal koreliacine analize ryshys tarp to veiksnio ir reishkinio yra nestiprus, tai kokia ishvada galima daryti? doh.gif

arba pvz jei regresine analize rodo, jog veiksnys neitakoja reishkinio, bet pagal koreliacine analize ryshys tarp veiksnio ir reishkinio yra stiprus?

jau ishvis galvele apsisuko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo migi: 07 gegužės 2011 - 17:15
QUOTE(migi @ 2011 05 07, 17:15)
Sveikutes  smile.gif

na, aš tokiais atvejais išvadas visada darau tokias, kad būtų palankios man blush2.gif
Papildyta:
na, o aš dar noriu paklausti, tiksliau patarimo paprašyti smile.gif gal kas turit įdėjų kaip grafiškai tiksliausiai pavaizduoti man tokį dalyką. Turiu dvi grupes (tiriamoji ir kontrolinė). Jas testuoju keturis kartus. Vertinu ar guli lovoje (duodu 1 balą), ar jau vaikšto (duodu 2 balus). Svarbu parodyti, kad tiriamoji grupė, kuriai darau poveikį pradeda greičiau vaikščioti jau antro testavimo metu, o kontrolinė tik paskutinį testavimą vaikščiot pradeda. galvojau skaičiuot vidurkius ir brėžt linijas vienam grafike kontrolinei r tiriamajai grupei. Bet tai nebūtų man tikslu, nes man svarbu parodyti ne vidurkį, o žmonių skaičių atskirais testavimais kontrolinėje ir tiriamojoje grupėje, kurie jau vaikšto, o kurie dar guli doh.gif gal imti stulpelius? bet bėda, kad nežinau kaip juos nubrėžti sau tinkamai blush2.gif
Atsakyti
Velnias...o gal kas gali paaiškinti kaip suprast, kai koreliacija rodo visu veiksnių teigiamą ryšį su reiškiniu....o pagal regresiją ir rastus 6 veiksnius iš 13 įtakojančius reiškinį vienas įtakoja neigiamai doh.gif
Atsakyti