Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

QUOTE(laputaitexxx @ 2011 04 30, 12:59)
Kai toks didelis kategoriju skaicius, tai geriau rinktis neparametrinius kriterijus, kaip pvz. Mann-whitney dvieju grupiu palyginimui (pagal lyti)

O chi kvadratas pagal Pearson netinka? T.y. dabar visas mano padarytas darbas yra niekinis doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saldainiuke @ 2011 04 30, 15:05)
O chi kvadratas pagal Pearson netinka? T.y. dabar visas mano padarytas darbas yra niekinis doh.gif  doh.gif  doh.gif

O Jums su chi-kvadrat gaunasi? Ten po lentele yra procentai, tai neturi virsyti 25%, o kai tiek daug kategoriju, turetu virsyti manau
Atsakyti
Laba diena,
Gal kas galėtų atsakyti į mano klausimą, pradėjau daryti grafikus savo bakalauriniam su spss, bet nubraižius grafikus man nerodo procentų, kaip padaryti kad prie,pavyzdžiui, skitulinės diagramus, rodytų procentus?
Atsakyti
QUOTE(liutuke1 @ 2011 04 30, 16:35)
Laba diena,
Gal kas galėtų atsakyti į mano klausimą, pradėjau daryti grafikus savo bakalauriniam su spss, bet nubraižius grafikus man nerodo procentų, kaip padaryti kad prie,pavyzdžiui, skitulinės diagramus, rodytų procentus?

Paspauskit dukart ant grafiko ir tada galesite juos visaip koreguoti ir ten viirsuj juostoj yra pasirinkimas uzdeti reiksmes
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2011 04 30, 17:37)
Paspauskit dukart ant grafiko ir tada galesite juos visaip koreguoti ir ten viirsuj juostoj yra pasirinkimas uzdeti reiksmes

paspaudus du kart ant grafiko, atsiranda tik komandos:
cut
copy
create edit autoscipt
export
edit content
o viršutinėje juostoje niekaip nerandu komandos, kuri uždėtų procentus:(
Atsakyti
QUOTE(liutuke1 @ 2011 04 30, 17:57)
paspaudus du kart ant grafiko, atsiranda tik komandos:
cut
copy
create edit autoscipt
export
edit content
o viršutinėje juostoje niekaip nerandu komandos, kuri uždėtų procentus:(

Tai Jus su desiniu paspaudet, paspauskit su kairiu peles klavisu du kartus, grafikas atsiras naujam lange ir ten bus virsuj irankiu juosta
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2011 04 30, 18:01)
Tai Jus su desiniu paspaudet, paspauskit su kairiu peles klavisu du kartus, grafikas atsiras naujam lange ir ten bus virsuj irankiu juosta

Esu be galo Jums dėkinga, visai dienai darbas buvo užstrigęs dėl tokios smulkmenos, jau ir kairės nuo dešinės nebeskyriau smile.gif
Atsakyti
Sveikos, turiu viena klausimeli, niekaip negaliu suprasti kokia SPSS funkcija taikyti. Labai tikiuosi, kad padesite.
Tirsiu vietiniu ir uzsienio gamintoju prekiu pirkimo preferencijas. Klausimai su teiginiais nuo visiskai sutinku iki visiskai nesutinku (uzsikodavau 1-5 balais), pasiskirstymas nenormalus. Man reikia palyginti ar yra esminis skirtumas tarp siu dvieju grupiu (ar zmones daugiau linke pirkti vienines, ar tarptautines prekes).

Ka tokiu atveju daryti?

Aciu!!!
Atsakyti
QUOTE(newsa @ 2011 05 02, 09:00)
Sveikos, turiu viena klausimeli, niekaip negaliu suprasti kokia SPSS funkcija taikyti. Labai tikiuosi, kad padesite.
Tirsiu vietiniu ir uzsienio gamintoju prekiu pirkimo preferencijas. Klausimai su teiginiais nuo visiskai sutinku iki visiskai nesutinku (uzsikodavau 1-5 balais), pasiskirstymas nenormalus. Man reikia palyginti ar yra esminis skirtumas tarp siu dvieju grupiu (ar zmones daugiau linke pirkti vienines, ar tarptautines prekes).

Ka tokiu atveju daryti?

Aciu!!!

Siulyčiau naudoti Mann-whitney
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif rasau bakalauro darba ir priejau jau prie tyriamosios dalies, ir deja joje reikia pateikti bent kelias diagramas padarytas SPSS programa doh.gif bet deja net neturiu tos programos o ka jau kalbeti apie supratima kazka joje.As i excel esu jau susivedusi duomenis anketu, tai tarkim dabar parsisiuntus bandomaja versija man reikia kazkaip is naujo joje kitaip suvesti duomenis? blush2.gif
Atsakyti
Dar vienas kvailas klausimas blush2.gif

Mann-Whitney testu lyginti tarpusavyje galima tik tuos klausimus, kurie uzkoduoti vienodai (pvz nuo 1 - visiskai sutinku, iki 5 visiskai nesutinku)? Ar galima lyginti ir tuos, kurie uzkoduoti priesingai (pvz kitas klausimas atvirksciai nuo 5 - visiskai sutinku iki 1 visiskai nesutinku)?

Buciau labai labai dekinga uz atsakyma, uzstrigau sioje vietoje, nieko negaliu daryti... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(newsa @ 2011 05 03, 07:20)
Dar vienas kvailas klausimas  blush2.gif

Mann-Whitney testu lyginti tarpusavyje galima tik tuos klausimus, kurie uzkoduoti vienodai (pvz nuo 1 - visiskai sutinku, iki 5 visiskai nesutinku)? Ar galima lyginti ir tuos, kurie uzkoduoti priesingai (pvz kitas klausimas atvirksciai nuo 5 - visiskai sutinku iki 1 visiskai nesutinku)?

Buciau labai labai dekinga uz atsakyma, uzstrigau sioje vietoje, nieko negaliu daryti...  unsure.gif

Galima ir priešingai, tik tada pagal prasmes svarbu atvirkščių išvadų. Aš asmeniškai visuomet perkoduoju klausimus, tuos išvirkščius išverčiu kur 1 rašau 5, kur 2 rašau 4, tada niekas nesimaišo. Būna kad iš grupės išvedu kelių skalių vidurkius ir lyginu tarpusavyje smile.gif
Atsakyti