Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

QUOTE(flyHigh @ 2011 03 31, 11:53)
O kaip suprasti ta "sumuojami klausimai"? koks cia budas?

Na susumuojami tu klausimu balai ir gaunamas tos konkrecios dalies balas kuris toliau ir nagrinejamas smile.gif
Atsakyti
Gal kas galetu paaiskinti kaip interpretuoti ch-kvadrata? Tarkim padarau testa (per cross tabs, uzdedu varneles ch-square ir correlations), gaunu kelias lenteles. kadangi mano duomenys yra ranginiai, tai reikia skaiciuoti spearmano koreliacijos koeficienta, taciau chi kvadrato lenteleje vis viena ziuriu i pearson chi-square, ar ne? O kaip interpretuoju pati chi testo dydi (value)? ir ka reiskia antras stulpelis - df?
del statistinio reiksmingumo viskas kaip ir aisku.... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(flyHigh @ 2011 04 03, 11:52)
Gal kas galetu paaiskinti kaip interpretuoti ch-kvadrata? Tarkim padarau testa (per cross tabs, uzdedu varneles ch-square ir correlations), gaunu kelias lenteles. kadangi mano duomenys yra ranginiai, tai reikia skaiciuoti spearmano koreliacijos koeficienta, taciau chi kvadrato lenteleje vis viena ziuriu i pearson chi-square, ar ne? O kaip interpretuoju pati chi testo dydi (value)? ir ka reiskia antras stulpelis - df?
del statistinio reiksmingumo viskas kaip ir aisku.... rolleyes.gif

Darant isvada apie tai, ar yra skirtumu ar ne, reikia interpretuoti tik p reiksme, df - tai dazniu lenteles eiluciu skaiciaus -1 ir stulpeliu skaiciaus -1 sandauga smile.gif

Bet manau jei abu kintamieji yra ranginiai, tai uztenka ir Spearmano koreliacijos koeficiento, kad nustatyti ar yra rysys tarp ju ar ne.
Atsakyti
Sveiki dar karteli 4u.gif norejau pasiteirauti apie hipotezes...
gal kas nors zinote, ar magistriniui darbui butinos hipotezes? Ar normalu, jei visos hipotezes yra atmetamos (patikrinus pagal atlikta tyrima)? ar gali buti hipoteze priimta dalinai? pvz. jei hipoteze yra tokia - didesnes pajamas gaunantys vartotojai paslaugos X ir Y atribututs vertins palankiau. Taciau gaunama, kad tarp pajamu ir X atributu yra vidutine teigiama statistiskai reiksminga koreliacija, o tarp pajamu ir Y - koreliacija nera statistiskai reiksminga ir apskritai yra labai maza... tokiu atveju ar reikia atmesti hipoteze ar dalinai priimti?
Labai aciu uz pagalba!!!
Atsakyti
Turiu viena galutini klausima....gal kas nors galesite padeti.
Kaip jau buvau anksciau minejusi, pas mane ranginiai duomenys, todel duomenu analizei, nusprendziau naudoti siuos metodus: koreliacijai - spearmano koeficientas, skirtumams ir siaip dvieju ir daugiau negu dvieju nepriklausomu imciu palyginimui atitinkamai Mann-Whitney U testa ir Kruskal-Wallis testa. Ar dar verta skaiciuoti chi kvadrata (ar uztenka minetu testu imciu palyginimams)?
Taip pat ar naudoti mediana ar vidurkius pozymiu palyginimams (duomenys ranginiai, tai gal labiau tinka mediana?)?

Busiu labai dekinga uz atsakyma ir (tikiuosi) daugiau nebetrukdysiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(flyHigh @ 2011 04 07, 21:48)
Turiu viena galutini klausima....gal kas nors galesite padeti.
Kaip jau buvau anksciau minejusi, pas mane ranginiai duomenys, todel duomenu analizei, nusprendziau naudoti siuos metodus: koreliacijai - spearmano koeficientas, skirtumams ir siaip dvieju ir daugiau negu dvieju nepriklausomu imciu palyginimui atitinkamai Mann-Whitney U testa ir Kruskal-Wallis testa. Ar dar verta skaiciuoti chi kvadrata (ar uztenka minetu testu imciu palyginimams)?
Taip pat ar naudoti mediana ar vidurkius pozymiu palyginimams (duomenys ranginiai, tai gal labiau tinka mediana?)?

Busiu labai dekinga uz atsakyma ir (tikiuosi) daugiau nebetrukdysiu biggrin.gif

O pas Jus ranginiai tai kokie, Likerto skale?
Nematau tikslo naudoti kelis metodus tam paciam dalykui apskaiciuoti, tai jei atliksite skaiciavimus su pasirinktais testais, tai to chi-kvadrato neverta dar skaiciuoti.
Atsakyti
Sveiki,
turiu klausima del ranginiu atsakymu perkodavimo, kai pvz., reiksmei "visiskai sutinku" reikia priskirti ne nr.1, o nr.5 ir taip isdestyti atsakymus, kai teigiamiausias turi didziausia reiksme (pvz.iki 5). Kaip daryti toki perkodavima? Ar cia reikia tranformuoti ta klausima ivedant ji kaip nauja, ar ant to paties klausimo?
Bandau daryti taip: trasform-Recode-into same variables, suvedu old-new reiksmes, bet man neleidzia suvesti visu reiksmiu iki galo. Kame cia klaida? blink.gif

Busiu dekinga
Atsakyti
QUOTE(Premija @ 2011 04 11, 12:40)
Sveiki,
turiu klausima del ranginiu atsakymu perkodavimo, kai pvz., reiksmei "visiskai sutinku" reikia priskirti ne nr.1, o nr.5 ir taip isdestyti atsakymus, kai teigiamiausias turi didziausia reiksme (pvz.iki 5). Kaip daryti toki perkodavima? Ar cia reikia tranformuoti ta klausima ivedant ji kaip nauja, ar ant to paties klausimo?
Bandau daryti taip: trasform-Recode-into same variables, suvedu old-new reiksmes, bet man neleidzia suvesti visu reiksmiu iki galo. Kame cia klaida?  blink.gif

Busiu dekinga

Perkoduoti ir reikia per transform-Recode-into same variables, tuomet sukeliame kokius klausimus norime perkoduoti ir nurodome reiksmes: jei 1 tai 5, jei 2 tai 4 ir t.t., turi gautis smile.gif
Atsakyti
Pavyzdziui klausima, kuris turi tris ranginius atsakymus, man pavyko perkoduoti. O kur yra penki variantai, leidzia tik tris suvesti. Darau viska taip pat, bet nepavyksta sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Premija @ 2011 04 11, 13:34)
Pavyzdziui klausima, kuris turi tris ranginius atsakymus, man pavyko perkoduoti. O kur yra penki variantai, leidzia tik tris suvesti. Darau viska taip pat, bet nepavyksta sad.gif

Kazka ne taip darote, nes turi gautis ir daugiau smile.gif
Atsakyti
Sakykit, o kaip koduoti klausimus, kai klausimyne yra lentele su isvardintom ligom, o reikia pazymeti kuri is ju tinka respondentui, o kuri - ne. T.y. taip/ne ir ligos. Kaip tokiu atveju koduoti? Neturiu supratimo! doh.gif ACIU
Atsakyti
QUOTE(Silwa @ 2011 04 18, 11:13)
Sakykit, o kaip koduoti klausimus, kai klausimyne yra lentele su isvardintom ligom, o reikia pazymeti kuri is ju tinka respondentui, o kuri - ne. T.y. taip/ne ir ligos. Kaip tokiu atveju koduoti? Neturiu supratimo! doh.gif ACIU

Reikėtų visas ligas surašyti kaip skirtingus kintamuosius ir prie tų, kurias respondentas pažymėjo kaip jam būdingas, parašyti vienetukus (atsakymas "Taip").
Atsakyti