Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

QUOTE(philipuks @ 2011 02 21, 16:36)
Noriu issiaiskinti ar yra derinami interesai organizacijoje, lyginant tarpusavyje 5 miestus. Naudojami teiginiai pagal likerto skale  ax.gif

Tai kintamasis Miestas yra nominalinio tipo, o teiginiai, kurie vertinami likerto skale butu ranginio tipo. Reiskia naudoti reiketu Chi-kvadrat kriteriju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2011 02 21, 19:04)
Tai kintamasis Miestas yra nominalinio tipo, o teiginiai, kurie vertinami likerto skale butu ranginio tipo. Reiskia naudoti reiketu Chi-kvadrat kriteriju  smile.gif

Bet tada reikia iskelti hipotezes? Ar ne?
Atsakyti
QUOTE(philipuks @ 2011 02 22, 22:42)
Bet tada reikia iskelti hipotezes? Ar ne?

blink.gif
Hipotezes reikia kelti pradedant mokslinį tiriamąjį darbą, kadangi kitaip jis neturi prasmės. Žinoma, kad priėjus prie statistinės analizės dalies, hipotezės turi būti aiškiai ir logiškai suformuluotos.
Atsakyti
QUOTE(Pimkie @ 2011 02 23, 09:43)
blink.gif
Hipotezes reikia kelti pradedant mokslinį tiriamąjį darbą, kadangi kitaip jis neturi prasmės. Žinoma, kad priėjus prie statistinės analizės dalies, hipotezės turi būti aiškiai ir logiškai suformuluotos.

Hipotezes nebutinai turi buti keliamos moksliniame darbe.
Atsakyti
Gal turite kas turite spss 15 versija,laaaabai skubiai reikia arba gal kas mokate gerai dirbti spss ir galetu apdoroti duomenis,su chi kvadratais,koeficientais ir pan.
Atsakyti
sveikutės wink.gif

gal žinote kodėl pas mane spss nebraižo grafikų-diagramų? gal aš ką ne taip darau?
Atsakyti
QUOTE(LINUCIUKAS ;0) @ 2011 03 05, 11:25)
sveikutės wink.gif

gal žinote kodėl pas mane spss nebraižo grafikų-diagramų? gal aš ką ne taip darau?

Laba, turi braizyti, gal kazka ne taip darote, ar su duomenu kodavimu negerai g.gif
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2011 03 05, 12:28)
Laba, turi braizyti, gal kazka ne taip darote, ar su duomenu kodavimu negerai  g.gif

nežinau, aš suvedu duomenis, po to darau pagal šį aprašymą:

Analyze Descriptive Statistics Frequencies. Pažymime varnele Display frequency tables, laukelyje Charts pasirenkame dažnių grafinio atvaizdavimo būdą: histogramą (Histograms), stulpelinę diagramą (Bar), skritulinę diagramą (Pie)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LINUCIUKAS ;0): 05 kovo 2011 - 10:36
QUOTE(LINUCIUKAS ;0) @ 2011 03 05, 11:32)
nežinau, aš suvedu duomenis, po to darau pagal šį aprašymą:

Analyze Descriptive Statistics Frequencies. Pažymime varnele Display frequency tables, laukelyje Charts pasirenkame dažnių grafinio atvaizdavimo būdą: histogramą (Histograms), stulpelinę diagramą (Bar), skritulinę diagramą (Pie)

O pabandykite per Graphs eiti
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2011 03 05, 13:08)
O pabandykite per Graphs eiti

tuomet nesiaktyvuoja ok myktukas
Atsakyti
panos, gal galite pasakyti kaip apjungti kelis klausimų atsakymus į vieną diagramą?
Atsakyti
QUOTE(LINUCIUKAS ;0) @ 2011 03 07, 16:47)
panos, gal galite pasakyti kaip apjungti kelis klausimų atsakymus į vieną diagramą?

Kai klausime galimi keli atsakymo variantai, grafika galima taip nubrezti:

Per Graphs - pasirenkame Bar tipo grafika - pazymime ant Sumaries of separate variables ir spaudziam Define. I Bars represent sukeliame tuos atsakymo variantus, tuomet juos visus pazymime ir spaudziame Change statistics. Jei norime kad rodytu procentaliai, tai pazymime ant Percentage inside ir irasome i langelius Row ir High 1 (jei duomenyse atsakymai yra uzkoduoti taip kad pasirinko ta varianta - 1, nepasirinko - 0). spaudziam Continue ir Ok. O tada jau tuos grafikus galima visaip koreguoti, nes automatiskai nubrezti jie nelabai grazus rolleyes.gif
Atsakyti