Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

QUOTE(Mrs.Margo @ 2010 12 16, 14:05)
dariau ir taip.va ka man ismeta >Error # 17862
>There are not enough cases with valid values available for GRAPH to process.
>This command not executed    verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
sues mano gyvenima sita programa mega_shok.gif

Sunku kazka pasakyti, kai nematau kaip darote smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2010 12 16, 14:36)
Sunku kazka pasakyti, kai nematau kaip darote  smile.gif

ka man dabar daryt verysad.gif kazkur padariau klaida,nes kai per frequinces bandau padaryti statistics ismeta warning: no valid cases remain for kaip apibudintum psichologini smurta? A bar chart or histogram cannot be produced. taigi kazkur duomenyse padariau klaida taip suprantu. kaip dabar viska atsekti doh.gif o gal tai turi ytakos mesure skiltis?as visur pasymejau nominal
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mrs.Margo: 16 gruodžio 2010 - 13:45
QUOTE(Mrs.Margo @ 2010 12 16, 14:43)
ka man dabar daryt verysad.gif kazkur padariau klaida,nes kai per frequinces bandau padaryti statistics ismeta warning: no valid cases remain for kaip apibudintum psichologini smurta? A bar chart or histogram cannot be produced. taigi kazkur duomenyse padariau klaida taip suprantu. kaip dabar viska atsekti doh.gif o gal tai turi ytakos mesure skiltis?as visur pasymejau nominal

Nea, nominal tikrai neturetu trukdyti, reiskia kazkas su duomenimis negerai, o normaliai skaiciuoja procentus?
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2010 12 16, 15:16)
Nea, nominal tikrai neturetu trukdyti, reiskia kazkas su duomenimis negerai, o normaliai skaiciuoja procentus?

ga skaiciuoja...bet jau nebesuksiu galvos,padarysiu su exeliu as tas diagramas.tik dar vienas klausimelis. man pasirodo bus reikalingos lenteles is frequinces, bet man neraso galimu variantu 'pavadinimu'. na sakykim musimas,grasinimas ir pan. o tik kl1_1 kl1_2 tai as tureciau ten kur vedu duomenis i label rasyti atsakyma 'musimas' ir variables taip pat toki pati pasirinkti g.gif
Atsakyti
Nedidelį klausimą turiu. Kai susikeliu savo lenteles į Word'ą ir rašau išvadas, jos rašosi ne taip kaip įprasta Worde nuo kairio krašto iki dešinio, bet iki vidurio ir pereina į kitą eilutę, tai gaunasi iš išvaizdos toks kaip eilėraštis. Gal žinot, kur čia šuo pakastas? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo salutvera: 16 gruodžio 2010 - 14:37
QUOTE(salutvera @ 2010 12 16, 15:37)
Nedidelį klausimą turiu. Kai susikeliu savo lenteles į Word'ą ir rašau išvadas, jos rašosi ne taip kaip įprasta Worde nuo kairio krašto iki dešinio, bet iki vidurio ir pereina į kitą eilutę, tai gaunasi iš išvaizdos toks kaip eilėraštis. Gal žinot, kur čia šuo pakastas?  g.gif

pasizejau savo,pas mane raso nuo krasto iki krasto g.gif pasizek ar gerai nustatyta align (centre,left ar right) arba man kartais buna kad lapas pasidalina i stulpelius, tai ant linijuotes spaudziu du kartus, ir pasirenku one column. o daugiau tai nezinau kas galetu buti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs.Margo @ 2010 12 16, 15:26)
ga skaiciuoja...bet jau nebesuksiu galvos,padarysiu su exeliu as tas diagramas.tik dar vienas klausimelis. man pasirodo bus reikalingos lenteles is frequinces, bet man neraso galimu variantu 'pavadinimu'. na sakykim musimas,grasinimas ir pan. o tik kl1_1 kl1_2 tai as tureciau ten kur vedu duomenis i label rasyti atsakyma 'musimas' ir variables taip pat toki pati pasirinkti g.gif

Jei reikia normaliu pavadinimu, tai ie rasosi Label langelyje
Atsakyti
sveikos smile.gif pradėjau dirbti SPSS programa ir iškilo klausimėlis suvedant duomenis.. tarkim anketoje buvo klausimas kokia spalva jums labiausiai patinka? ir galimi variantai tarkim balta, žalia, raudona.. tai variable view lange values stulpelyje tuos atsakymus užkodavau... ir kaip dabar reikėtų įrašyti data view lange, jei tiriamasis asmuo pažymėjo kelis variantus? ar iš vis reikėtų kažką kitaip daryti? blush2.gif
didelis ačiū už pagalbą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(un_written_001 @ 2010 12 18, 19:11)
sveikos smile.gif  pradėjau dirbti SPSS programa ir iškilo klausimėlis suvedant duomenis.. tarkim anketoje buvo klausimas kokia spalva jums labiausiai patinka? ir galimi variantai tarkim balta, žalia, raudona.. tai variable view lange values stulpelyje tuos atsakymus užkodavau... ir kaip dabar reikėtų įrašyti data view lange, jei tiriamasis asmuo pažymėjo kelis variantus? ar iš vis reikėtų kažką kitaip daryti?  blush2.gif
didelis ačiū už pagalbą  ax.gif

Jau buvau rasius sioje temoje ka daryti jei galimi klei atsakymai i klausima.
Tada kiekvienam to klausimo variantui skiriame po stulpeli, jei respondentas pasirinko ta varianta tada vedame 1, jei nepasirinko - vedame 0. Tada Values nieko nereikia aprasineti.
Atsakyti
Labas rytas, perskaičiau beveik visą temą, bet vistiek nerandu atsakymo į klausimą.
1. Niekaip nesuprantu kuo skiriasi sukurti ir apibrėžti kintamuosius bei perkoduoti reikšmes. Klausimas kvailas, bet jei jau susivei reikšmes tai kam po to jas perkoduoti?
2. Kaip žinoti, kokį skaičių įrašyti prie width?
3. Ar DATA VIEW informaciją pvz. skaičius pačiam reikia susirašyti ?

4. O ten kur values yra, reikšmes galima parinkti savo nuožiūra? Na pvz.: moteris-1, vyras-2. Ir šiaip kaip žinoti kokius skaičius pritaikyti?
5. Ir paskutinis klausimas šiam kartui:
Tarkim yra klausimas "Jūsų gyvenamoji vieta:" a)Vilnius, Vilniaus rajonas, B)Kaunas, Kauno rajonas c) kita............ . Tai klausimas kaip variable view apibrėžti "kita" prie "values"?
Labai atsiprašau, kad tiek daug klausinėju, bet su SPSS aš visiškai žalia, o atsiskaitymas jau pakankamai greitai, tai ir verčiuosi per galvą nebežinodama, kaip viską suspėti. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(salutvera @ 2010 12 19, 12:16)
Labas rytas, perskaičiau beveik visą temą, bet vistiek nerandu atsakymo į klausimą.
1. Niekaip nesuprantu kuo skiriasi sukurti ir apibrėžti kintamuosius bei perkoduoti reikšmes. Klausimas kvailas, bet jei jau susivei reikšmes tai kam po to jas perkoduoti?
2. Kaip žinoti, kokį skaičių įrašyti prie width?
3. Ar DATA VIEW informaciją pvz. skaičius pačiam reikia susirašyti ?

1. Perkodavimas reikaliongas kad is naujo nereiktu susivest duomenu jei uzkoduota ne taip kaip reikia. Na pvz skaiciuojant koreliacija reikia kad butu vienoda kryptis, t.y. abieju kintamuju didesnis skaicius reikstu didejima, o jei suvesta skirtingai, tai galima lengvai persikoduoti.

2. Prie width as nieko nekeiciu, pas mane automatiskai rodo 8, kiek suprantu tai zenklu skaicius vedant duomenis, na nemanau kad teks vesti daugiau skaitmenu nei 8.

3. Data wiev yra duomenu langas, kaip uzkoduota Values, taip reikia ir susivesti duomenis.
Papildyta:
QUOTE(salutvera @ 2010 12 19, 12:55)
4. O ten kur values yra, reikšmes galima parinkti savo nuožiūra? Na pvz.: moteris-1, vyras-2. Ir šiaip kaip žinoti kokius skaičius pritaikyti?
5. Ir paskutinis klausimas šiam kartui:
Tarkim yra klausimas "Jūsų gyvenamoji vieta:" a)Vilnius, Vilniaus rajonas, B)Kaunas, Kauno rajonas c) kita............  . Tai klausimas kaip variable view apibrėžti "kita" prie "values"?
Labai atsiprašau, kad tiek daug klausinėju, bet su  SPSS aš visiškai žalia, o atsiskaitymas jau pakankamai greitai, tai ir verčiuosi per galvą nebežinodama, kaip viską suspėti.  doh.gif

4. Nesvarbu kokius skaicius irasysite, svarbu kad kaip uzkodavote reiskmes, tai vestumete Data View lange, jei uzkoduota 1-moteris, 2-vyras, tai ir reikia vesti, jei atsake vyras 2, jei moteris 1.

5. Tai ir uzsikoduojam 1 - vilnius, vilniaus rajonas, 2 - kaunas, kauno rajonas, 3 - kita. Jei svarbu ka pazymejo kita, tada darom dar viena stulpeli su tipu string ir tada bus galima ivesti teksta, t.y. ka parase prie kita.
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2010 12 19, 14:16)
5. Tai ir uzsikoduojam 1 - vilnius, vilniaus rajonas, 2 - kaunas, kauno rajonas, 3 - kita. Jei svarbu ka pazymejo kita, tada darom dar viena stulpeli su tipu string ir tada bus galima ivesti teksta, t.y. ka parase prie kita.

O tą, ką parašė prie kita, kaip reikėtų pažymėti prie Data view?
Atsakyti