QUOTE(aistutėlė @ 2010 02 07, 11:02)
O tai kaip tada yra jei gaunamas atvirkštinis ryšys skaičiuojant Spearmaną.
Ieškojau ryšio tarp pedagoginio darbo stažo ir savijautos būnant pilnaverčiu mokyklos nariu. Gavau jog ryšys yra atvirkštinis (gavau su minuso ženklu skaičių) vidutinio stiprumo ir statistiškai reikšmingas.
Tai kaip išvadą parašyti, jei atvirkštinis ryšys?
Kad kuo didesnis pedagoginis stažas tuo blogesnė pedagogų savijauta būnant pilnaverčiu mokyklos bendruomenės nariu
Bet kažkaip čia logikos nėra
, nesuprantu....
Ir iš viso man viena dėstytoja parašė, kad reikia koreguoti magistrinio darbo anketą, nes problemos yra užkoduotos anketoje, o atlikus apklausą gausiu blogus rezultatus. O atrodo, kad normali anketa, pasak darbo vadovo! anketa yra gera.
Tai gali būti taip, kad jei klausimo formuluotė nelabai kokia, tai atlikus kažką su SPSS gausiu nesąmoningus rezultatus
atvirkstinis rysys reiskia, kad kai vienas kintamasis mazeja, kitas dideja. siuo atveju bus taip kaip parasei - kuo didesnis stazas, tuo prastesne savijauta. ar yra tame logikos? gal ir yra. gal kuo ilgiau dirba, tuo labiau jau darbas uzknisa ir kartu savijauta prasteja?
apie problema anketoje galima pasakyti tik paziurejus pacia anketa. cia dabar is to, ka parasei, labai sunku ka nors tiksliau pasakyti... spss tik skaiciuoja skaiciukus, o vat kokia prasme tu suteiki skaiciukams - jau priklauso nuo taves ir nuo anketos kokybes.
QUOTE(aistutėlė @ 2010 02 07, 11:21)
Dar vienas klausimas
Turiu atvirą klausimą, kuris buvo pateiktas mokiniams "Parašykite, kas Jus labiausiai džiugina bendraujant su mokytojais" Dabar man reikia jį skirstyti į kategorijas, subkategorijas.
Kiek suprantu kategorija būtų tik viena: "bendravime su mokytojais mane džiugina". Subkategorijų būtų kelios: mokytojo bendravimo stilius; mokytojų charakterio savybės; vertybės;
Nes mokiniai atsakydami į šį klausimą atsakė labai įvairiai, kad patinka kaip mokytojai bendrauja, kad turi humoro jausmą, yra tolerantiški, padeda įvairiais klausimais ne tik mokymosi ir t.t.
tai net nežinau ar galiu imti šį klausimą ir daryti kategorijas, subkategorijas, kažkaip labai sunku suskirstyti į tas subkategorijas.....
Gal kas ką patars?
daryk subkategorijas. pati jas apibrezk ir priskirk ju atsakymus prie vienos ar kitos. gausi nominalinius duomenis, kuriuos galesi paanalizuoti