Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

QUOTE(laputaitexxx @ 2010 12 14, 19:41)
tas width tai tiesiog ilgis, ta orasme zenklu,  pas mane automatiskai rodo 8, tai as jo ir nekeiciu, nes daugiau nei astuoniu zenklu skaiciu nevedu  smile.gif to column irgi nekeiciu

aisku tada,ir pas mane 8 -netus abejuose rodo. Dekoju uz pagalba 4u.gif panikuot jau buvau pradejus unsure.gif
Atsakyti
dar vienas klausimelis
pvz pirmasis resmondentas pasirinko i pirmo klausimo kelis variantus. Kaip visa tai irasyti i data data wiew? jauciu per kableli negalima rasyti ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Mrs.Margo @ 2010 12 14, 20:17)
dar vienas klausimelis
pvz pirmasis resmondentas pasirinko i pirmo klausimo kelis variantus. Kaip visa tai irasyti i data data wiew? jauciu per kableli negalima rasyti ar ne?

Reikia tada to klausimo kiekvienam variantui skirti po stulpeli ir tada vesti prie to varianto 1 jei ta varianta pasirinko ir 0, jei nepasirinko
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2010 12 14, 20:26)
Reikia tada to klausimo kiekvienam variantui skirti po stulpeli ir tada vesti prie to varianto 1 jei ta varianta pasirinko ir 0, jei nepasirinko

velniava ph34r.gif kaip tai padaryti swoon.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs.Margo @ 2010 12 14, 20:32)
velniava  ph34r.gif kaip tai padaryti swoon.gif

Tai jei jau visus klausimus suvedet po stulpeli, tai tiesiog iterpkit tiek stulpeliu kiek variantu turi tas klausimas ir tarkim i pirma klausima galima pasirinkit kelis atsakymo variantus, o variantai yra 4, tai bus vietoj vieno stulpelio 4 stulpeliai kl1_1 kl1_2 kl1_3 kl1_4
Atsakyti
Tai va dar turiu neaiškumų:
Kai gaunu reikiamas lenteles, parašau išvadas ir reikia "iš gautų liekanų nustatyti kiek skiriasi nustatyti dažniai nuo prognozuojamų". Tai iš kur rasti tas liekanas?
2. Beje, ar galima požymių dažnių lenteles sudaryti per Analize-Descriptive Statistics-Crosstabs (Observed, Expected row) ?
4. Kaip galima patikrinti hipotezę tarkim apie vidurkių lygybę dviem nepriklausomoms imtims?
Atsakyti
QUOTE(salutvera @ 2010 12 14, 21:42)
Tai va dar turiu neaiškumų:
Kai gaunu reikiamas lenteles, parašau išvadas ir reikia "iš gautų liekanų nustatyti kiek skiriasi nustatyti dažniai nuo prognozuojamų". Tai iš kur rasti tas liekanas?
2. Beje, ar galima požymių dažnių lenteles sudaryti per Analize-Descriptive Statistics-Crosstabs (Observed, Expected row) ?
4. Kaip galima patikrinti hipotezę tarkim apie vidurkių lygybę dviem nepriklausomoms imtims?

Del tu liekanu nelabai supratau ko reikia.
Per Crosstabs ir yra skaiciuojamos pozymiu (dvieju) dazniu lenteles.
Dvieju nepriklausomu imciu vidurkiai lyginami t testu: Compare means-Independent samples t test
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2010 12 14, 21:48)
Del tu liekanu nelabai supratau ko reikia.

Na tas liekanas tai kaip suprantu reikia rasti iš gaunamų lentelių g.gif
Atsakyti
QUOTE(artistė @ 2010 12 06, 21:23)
Klausimai žinovėms:
1. Turiu skirstinį, kuris nėra normalusis. Pasiskaičiau , kad yra toks 'lognormalusis', ir histograma atrodo kaip lognormaliojo- pasvirusi, mano atveju, į kairę. Duomenų grupuoti nenoriu, nes noriu išlaikyti parametrinius, tipo, saugodama pirminę informaciją. Taigi, ar tas lognormalumas įrodomas kokia nors hipoteze , kaip Kolmogorovo-Smirnovo testu- normalumas? Ar SPSS turi tam funkciją? Exceliu kaip apskaičiuot tai, nežinau, nes niekur nerandu formulės ir t.t
2. Kada kam naudojate pasikliaustinuosius intervalus? Man jie tokie be paskirties  g.gif . Yra st. nuokrypis, ir viskas. O PI kam?
Ačiū 4u.gif

Pakartoju klausima... gal kas zinote apie tai 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, gal kas jau esate dariusios kokį darbą su SPSS ir gal galite įdėti lentelių išvadų pavyzdžių? Nes net nežinau kaip jas pradėti rašyti ir kas jose turi būti pateikta blush2.gif
Atsakyti
4u.gif
Man ir vel nebesigauna cray.gif cray.gif cray.gif
neisikelia lenteles doh.gif pasirenku duomenis reikalingus,bet neleidzia spausti ok.kazka priveliau jauciu doh.gif gal kas papasakosit kaip pasidaryti g.gif as bandziau daryti per chat builder g.gif dar analyze yra lenteles,bet ir ten nesigauna........isprotesiu verysad.gif
biskeli aiskiau suformuluosiu:
mano klausimas: kaip apibudintum psichologini smurta?
1. sąmoningas, tyčinis poveikis kito žmogaus psichikai
2. mušimas, kūno išorinis ar vidaus organų žalojimas
3.viešas žeminimas
4. grasinimas
5. neturiu nuomonės
kai vedziau duomenis visus atsakymus iskaidziau kl1_1 kl1_2 ir pan.dabar reik padaryti diagramas/lenteles, kad matytusi ka respondentai rinkosi ir kiek ju rinkosi tam tikrus variantus. Kazka panasaus gaunu per 123 frequinces,bet nesusideda viskas i viena diagrama. o kai per chart builder bandau pasirinkti klausimo ats x asy. o y asy respondentus, arba atvirksciai, niekas nesigauna verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mrs.Margo: 15 gruodžio 2010 - 12:42
QUOTE(salutvera @ 2010 12 15, 13:15)
Sveikos, gal kas jau esate dariusios kokį darbą su SPSS ir gal galite įdėti lentelių išvadų pavyzdžių? Nes net nežinau kaip jas pradėti rašyti ir kas jose turi būti pateikta  blush2.gif

O kokiu butent lenteliu? Ka skaiciuojate? smile.gif
Atsakyti