Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

Sveikos merginos,
esu naujoke:) ir noriu pagalbos parasyti:) zodziu tokia bedele: turiu anketos teiginius-klausimus ir noriu tam tikra ju (teiginiu) skaiciu (pvz 8 ) parodyti grafike, kaip respondentai atsake i juos. bet be to tuo paciu noriu tame grafike, kad butu tu 8 teiginiu ne visos vertes (visiskai sutinku, sutinku, nezinau, nesutinku, visiskai nesutinku), o tik viena verte (visiskai sutinku) kiekvieno is tu 8 teiginiu. visa tai noriu isgauti procentais (uzduotis-pasiziuret kurie teiginiai is tu pvz 8. ivertinti maziau nei 10%)
Noriu gauti horizontalias kolonas (manau jas reiks su exeliu pasidaryt)
klausimas- ka spausti SPSS? biggrin.gif
Atsakyti
sveiki,

esu naujoke ir dar tik pradedu mokytis SPSS. gal sutiktumete kas nors pasidalinti anketiniais savo tyrimu duomenimis. man jie reikalingi tik tam, kad ismokciau elementariu darbu su spss'u. pritaikkyuti tuos populiariausius spearmano ir t.t. metodus.
destytoja leido pasiskolinti kieko nors jau padaryta apklausa. please bukite kas nors geranoriski, padekit humanitarei ax.gif
Atsakyti
sveiki visi 4u.gif
Labai labai prasau pagalbos help.gif help.gif help.gif help.gif help.gif
reikia apdoroti anketos duomenis su spss programa.parsisiunciau 17 versija. Uzrasus turiu kaip ir ka daryti(aiskino per paskaita) bet dabar atsiverciu ir nieko nesuprntu cray.gif nuo ko pradeti?name- tai klausimas is anketos? ka beivesciau,raso kad ilegal characters.. ir skaiciu vedziau pirma,ir klausima iskarto be skaiciau. niekas nesigauna. Maldauju padkit, jau sestadieni atsiskaitymas cray.gif cray.gif cray.gif
Atsakyti
Sveikos, pas mane taip pat yra nedidelė bėdelė su SPSS.
Taigi, reikia sukurti grupes pagal lytį per Data ir Split File ir turėčiau pagal idėją gauti dažnių lenteles, kuriose atsispindėtų reikiami duomenys procentais. Tačiau, įjungus tą Split File nelabai ką leidžia ir įkelti, tai kaip tada tas dažnių lenteles reikėtų padaryti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs.Margo @ 2010 12 14, 13:04)
sveiki visi 4u.gif
Labai labai prasau pagalbos help.gif  help.gif  help.gif  help.gif  help.gif
reikia apdoroti anketos duomenis su spss programa.parsisiunciau 17 versija. Uzrasus turiu kaip ir ka daryti(aiskino per paskaita) bet dabar atsiverciu ir nieko nesuprntu  cray.gif nuo ko pradeti?name- tai klausimas is anketos? ka beivesciau,raso kad ilegal characters.. ir skaiciu vedziau pirma,ir klausima iskarto be skaiciau. niekas nesigauna. Maldauju padkit, jau sestadieni atsiskaitymas cray.gif  cray.gif  cray.gif

Kur Name rasykite bet koki trumpa pavadinima klausimo, pvz, kl1 ar pan.
o klausimo pilna pavadinima veskite Label lange, o Values aprasykite kaip uzkoduoti duomenys.
Data View lange reikia vesti klausimu atsakymus.
Papildyta:
QUOTE(salutvera @ 2010 12 14, 15:59)
Sveikos, pas mane taip pat yra nedidelė bėdelė su SPSS.
Taigi, reikia sukurti grupes pagal lytį per Data ir Split File ir turėčiau pagal idėją gauti dažnių lenteles, kuriose atsispindėtų reikiami duomenys procentais. Tačiau, įjungus tą Split File nelabai ką leidžia ir įkelti, tai kaip tada tas dažnių lenteles reikėtų padaryti?  g.gif

Yra du budai:
1. Per Data Split ikelti kintamaji lytis ir tada per Frequences gauti daznius atskirai vyru ir moteru.
2. Per Crosstabs ikeliant i Column lytis ir i Rows norima klausima, gauti vienoje lenteleje daznius pagal lyti (jei reikia procentaliai, tai dar lange Cells uzdeti varnele prie Column)
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2010 12 14, 16:29)
Kur Name rasykite bet koki trumpa pavadinima klausimo, pvz, kl1 ar pan.
o klausimo pilna pavadinima veskite Label lange, o Values aprasykite kaip uzkoduoti duomenys.
Data View lange reikia vesti klausimu atsakymus.
Papildyta:

notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif
dar turiu keleta klausimeliu blush2.gif
ka reiketu pasirinkti langeliuose type, width, decimals, columns
dekoju uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs.Margo @ 2010 12 14, 18:27)
notworthy.gif  notworthy.gif  notworthy.gif
dar turiu keleta klausimeliu  blush2.gif
dekoju uz pagalba 4u.gif

klausimu atsakymus vesti tik respondentu atsakiusiu skaiciu?pvz 1kl-25 resp.(eiluteje rasau tik 25) ar visa atsakymo varianta + respondentu sk?
kvaili tie mano klausimai,bet reikia greitai viska padaryti doh.gif busiu dekinga pagelbejusiems 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs.Margo @ 2010 12 14, 18:27)
notworthy.gif  notworthy.gif  notworthy.gif
dar turiu keleta klausimeliu  blush2.gif
dekoju uz pagalba 4u.gif

Type - kintamojo tipas, width - tiesiog vardo ilgis, decimal - kiek skaiciu po kablelio ir t.t., bet jie jums jokios itakos skaiciavimams neturi, jei ypac skaiciuosit daznius.
Papildyta:
QUOTE(Mrs.Margo @ 2010 12 14, 18:42)
klausimu atsakymus vesti tik respondentu atsakiusiu skaiciu?pvz 1kl-25 resp.(eiluteje rasau tik 25) ar visa atsakymo varianta + respondentu sk?
kvaili tie mano klausimai,bet reikia greitai viska padaryti doh.gif busiu dekinga pagelbejusiems 4u.gif

o vesti reikia ne atsakiusiuju skaiciu o varianto koda, t.y. tas duomenu langas atrodo kaip excelis, cia turi buti stulpeliai klausimai, o eilutes - respondentai, tai i langeli vedame koki varianta respondentas pasirinko prie to klausimo, pvz., pasirinko a varianta, tai vedame 1 (o Values turite apsirasyti koks kodas ka reiskia)
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2010 12 14, 19:02)
Type - kintamojo tipas, width - tiesiog vardo ilgis, decimal - kiek skaiciu po kablelio ir t.t., bet jie jums jokios itakos skaiciavimams neturi, jei ypac skaiciuosit daznius.

man reiks lenteles ideti ir aprasyti.daznio as neskaiciuosiu,kita mergina apie daznius kalbejo smile.gif kintamojo tipas as taip ir uzsirasius, bet nelabai suprantu kas jis yra blush2.gif as visur numeric zymiu unsure.gif
width irgi nesuprantu apie ka eina kalba blush2.gif decimal issiaiskinau eksperimentuodama thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs.Margo @ 2010 12 14, 19:07)
man reiks lenteles ideti ir aprasyti.daznio as neskaiciuosiu,kita mergina apie daznius kalbejo smile.gif kintamojo tipas as taip ir uzsirasius, bet nelabai suprantu kas jis yra blush2.gif as visur numeric zymiu unsure.gif
width irgi nesuprantu apie ka eina kalba blush2.gif decimal issiaiskinau eksperimentuodama thumbup.gif

Tai numeric turi jei vesite skaiciukus, o tai ka skaiciuosite? kas tose lentelese turi buti?
Atsakyti
QUOTE(laputaitexxx @ 2010 12 14, 19:15)
Tai numeric turi jei vesite skaiciukus, o tai ka skaiciuosite? kas tose lentelese turi buti?

tai tada mano gerai gaunasi.mano anketa yra apie psichologini smurta, kuria reikia apdoroti spss programa,tiek ir tezinau(ir juokinga, ir graudu). tai man tas numerik ir tinka nes atsakymu variantai 1,2,3..... o tas width ne busimo stulpelio plotis blush2.gif ir colums dar neaisku ka ten reiktu pasirinkti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrs.Margo @ 2010 12 14, 19:18)
tai tada mano gerai gaunasi.mano anketa yra apie psichologini smurta, kuria reikia apdoroti spss programa,tiek ir tezinau(ir juokinga, ir graudu). tai man tas numerik ir tinka nes atsakymu variantai 1,2,3..... o tas width ne busimo stulpelio plotis blush2.gif ir colums dar neaisku ka ten reiktu pasirinkti g.gif

tas width tai tiesiog ilgis, ta orasme zenklu, pas mane automatiskai rodo 8, tai as jo ir nekeiciu, nes daugiau nei astuoniu zenklu skaiciu nevedu smile.gif to column irgi nekeiciu
Atsakyti