Aciu, merginos
Veliau taip ir supratau, kad ten tuos skaiciukus, kuriais uzkoduoti duomenys, reikia irasyti
Norejau paklausti,
man reikia padaryti statistika:
tiriu vyrus moteris.
ir lyginu su 2 faktoriais,
poziuris i nemiga (10bale sistema). Ir atlyginimas
Ta prasme abieju itaka vyram ir moterim. Ka reiktu naudoti aciu.
Taip pat noreciau paklausti ka naudoti, jei abu faktoriai ranginiai, o ne viens ranginis kits intervalinis. Aciu
man reikia padaryti statistika:
tiriu vyrus moteris.
ir lyginu su 2 faktoriais,
poziuris i nemiga (10bale sistema). Ir atlyginimas
Ta prasme abieju itaka vyram ir moterim. Ka reiktu naudoti aciu.
Taip pat noreciau paklausti ka naudoti, jei abu faktoriai ranginiai, o ne viens ranginis kits intervalinis. Aciu
o atlyginimas kaip - pvz nuo 1000 iki 1500? Ta prasme, buvo kažkokie pasirinkimai?
QUOTE(Isila @ 2010 11 25, 15:59)
o atlyginimas kaip - pvz nuo 1000 iki 1500? Ta prasme, buvo kažkokie pasirinkimai?
Jo, sukodeuotas atlyginimas iki 300lt, 300-500, etc.
Bet man reikia tirti atlyginimo ir kito faktoriaus itaka vyrams ir moterims, jei gerai paaiskinau
bet čia pas tave kike suprantu daugiau nei 2 pasirinkimai, ane?
QUOTE(Isila @ 2010 11 29, 10:50)
bet čia pas tave kike suprantu daugiau nei 2 pasirinkimai, ane?
Jo, ne binariniai
sveiki turiu konfliktu priezastis tarp destytoju ir studentu ir jos yra isvardintos taip (1 - visiskai nesutinku, 5 - visiskai sutinku):
Netinkama komunikacija
asmeninis priesiskumas
pavydas
Asmenines savybes
Noreciau, kad man visas sias priezastis parodytu vienoje histogramoje pagal tai kiek sutinka ir kiek nesutinka. kaip man tai padaryti gal kas galetu pagelbeti? Man SPSS rodo priezastis po viena atskiroje diagramoje.
Netinkama komunikacija
asmeninis priesiskumas
pavydas
Asmenines savybes
Noreciau, kad man visas sias priezastis parodytu vienoje histogramoje pagal tai kiek sutinka ir kiek nesutinka. kaip man tai padaryti gal kas galetu pagelbeti? Man SPSS rodo priezastis po viena atskiroje diagramoje.
QUOTE(astule1986 @ 2010 12 03, 18:33)
sveiki turiu konfliktu priezastis tarp destytoju ir studentu ir jos yra isvardintos taip (1 - visiskai nesutinku, 5 - visiskai sutinku):
Netinkama komunikacija
asmeninis priesiskumas
pavydas
Asmenines savybes
Netinkama komunikacija
asmeninis priesiskumas
pavydas
Asmenines savybes
aš visas diagramas darau per excelį
hmm...o ten lengviau?
QUOTE(Isila @ 2010 12 04, 19:11)
aš visas diagramas darau per excelį
QUOTE(astule1986 @ 2010 12 04, 19:16)
hmm...o ten lengviau?
man tai žymiai.
Įsirašau man reikalingus skaičiukus - viens du ir padaryta. Su SPSS net nežinočiau nuo kur pradėt. Be to, ir gražesnių diagramų padaryt galima
Sveikos, merginos, turiu uzduoti, kurios pati tikrai niekaip nepadarysiu, esu apsigimusi humanitare, todel net nepradedu ir ieskau pagalbos. Dalykas - ekonomine statistika, uzduotis - padaryti apklausa ir paskui su spss programa darbelis. Ieskau mokanciu ir galinciu padeti, zinoma, uz pinigelius. Lauksiu az.
Klausimai žinovėms:
1. Turiu skirstinį, kuris nėra normalusis. Pasiskaičiau , kad yra toks 'lognormalusis', ir histograma atrodo kaip lognormaliojo- pasvirusi, mano atveju, į kairę. Duomenų grupuoti nenoriu, nes noriu išlaikyti parametrinius, tipo, saugodama pirminę informaciją. Taigi, ar tas lognormalumas įrodomas kokia nors hipoteze , kaip Kolmogorovo-Smirnovo testu- normalumas? Ar SPSS turi tam funkciją? Exceliu kaip apskaičiuot tai, nežinau, nes niekur nerandu formulės ir t.t
2. Kada kam naudojate pasikliaustinuosius intervalus? Man jie tokie be paskirties . Yra st. nuokrypis, ir viskas. O PI kam?
Ačiū
1. Turiu skirstinį, kuris nėra normalusis. Pasiskaičiau , kad yra toks 'lognormalusis', ir histograma atrodo kaip lognormaliojo- pasvirusi, mano atveju, į kairę. Duomenų grupuoti nenoriu, nes noriu išlaikyti parametrinius, tipo, saugodama pirminę informaciją. Taigi, ar tas lognormalumas įrodomas kokia nors hipoteze , kaip Kolmogorovo-Smirnovo testu- normalumas? Ar SPSS turi tam funkciją? Exceliu kaip apskaičiuot tai, nežinau, nes niekur nerandu formulės ir t.t
2. Kada kam naudojate pasikliaustinuosius intervalus? Man jie tokie be paskirties . Yra st. nuokrypis, ir viskas. O PI kam?
Ačiū