Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

QUOTE(Pimkie @ 2010 05 14, 08:24)
Taip, t testas netinka, nes jis skirtas intervalų skalės kintamiesiems. chi kvadratas gi labiau taikomas nominalinio tipo duomenis. Kadangi Tavo duomenys ranginiai, skirtumams tarp dviejų nepriklausomų grupių (vyrų ir moterų) tikrinti labiausiai tiktų Mann-Whitney U testas (Analyze->Nonparametric Tests->2 Independent Samples->varnelė ant Mann-Whitney U).

Aciu, bandysiu pasiziuret smile.gif
Atsakyti
db t testas rodo, kad skirtumas statistiskai reiksmingas, o mann - whitney, kad ne smile.gif vel galvos skausmas smile.gif ir kaip susidraugaut su tuo spss, su statistika doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vanillla @ 2010 05 14, 10:43)
db t testas rodo, kad skirtumas statistiskai reiksmingas, o mann - whitney, kad ne smile.gif vel galvos skausmas smile.gif ir kaip susidraugaut su tuo spss, su statistika  doh.gif

Testą renkamės pagal duomenų tipą, o ne pagal tai, kuris mums palankesnius rezultatus duoda mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal kvailokas klauimas, bet ar gali p reiksme buti lygi nuliui? Ar teisingai suprantu, kad tai reikstu stipru rysi tarp kintamuju?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo abiga: 20 gegužės 2010 - 10:02
QUOTE(abiga @ 2010 05 20, 11:01)
Gal kvailokas klauimas, bet ar gali p reiksme buti lygi nuliui? Ar teisingai suprantu, kad tai reikstu stipru rysi tarp kintamuju?

Jis tik atrodo, kad lygus 0, o iš tiesų kažkur toli toli po kablelio slepiasi skaičiukai biggrin.gif
Keletą kartų spustelėjus ant jo reikšmės Outpute galima išvysti skaičių su e raide, kuri parodo, kaip toli yra tie skaičiukai. Iš tiesų, tai yra ypatingai statistiškai reikšmingi ryšiai.

Jetau, aš jau poetizuoti tą statistiką pradedu blush-anim-cl.gif
Atsakyti
QUOTE(Pimkie @ 2010 05 19, 07:50)
Testą renkamės pagal duomenų tipą, o ne pagal tai, kuris mums palankesnius rezultatus duoda  mirksiukas.gif

Kartais galima pasirinkt ir ta kas labiau patinka hihihi.gif pvz duomenys pasiskirste nenormaliai, bet imtis lb didele, tai juk tada galima taikyt ir parametrinius kriterijus. Ar as klystu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vanillla @ 2010 05 21, 00:26)
Kartais galima pasirinkt ir ta kas labiau patinka  hihihi.gif pvz duomenys pasiskirste nenormaliai, bet imtis lb didele, tai juk tada galima taikyt ir parametrinius kriterijus. Ar as klystu?  g.gif

Na, jei tikrai labai didelė... ax.gif
Atsakyti
Laba diena,
Spss bandau ïsikirsti per paskutines 2 dienas, taciau binarines regresijos lenteleje Variables in the Equation pateikti duomenys dar vis "paslaptis". Jei ideciau cia lentele, ar paaiskintu kas?
Beje ten dvi lenteles tuo paciu pavadinimu, bet skirtingomis reiksmemis, tai kuria dabar naudot?
Atsakyti
4u.gif
Na ką, teko ir man su ta SPSS išmokti dirbti cool.gif , aciu merginoms, kurios pagelbėjo atsakant į klausimus. Vakar sėkmingai apsigyniau magistrą smartass.gif clap.gif
Atsakyti
sveikos gudruolės :-)
rašau bakalaurą, atlieku anketinę apklausą, kurios duomenis turiu apdoroti SPSS programa, bet man reikalingos elementarios žinios,kaip ten susivesti duomenis? Tiek prisiskaičiau, o praktiškai pagalbos vistiek reiktų, nes vėl niekas neaišku. Na bent kelis klausimus kas nors jei suvestu man i programą, būtų didelė pagalba smile.gif
Ar būtų tokia galimybė, kas nors padėtų man žiopliukei? blush2.gif
Atsakyti
niu va, susitvarkiau jau su paprastaisiais atsakymais ir duomenimis, bet vat viena problemele liko, kaip suvesti klausimus, kai keli galimi atsakymai? Perskaiciau patarimus, bet visgi gal kas koki pavyzdi imestu, kaip ten kur kas rasosi?
Nesupykit, bet labai jau man neaišku čia blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(emilijut @ 2010 06 18, 20:14)
niu va, susitvarkiau jau su paprastaisiais atsakymais ir duomenimis, bet vat viena problemele liko, kaip suvesti klausimus, kai keli galimi atsakymai? Perskaiciau patarimus, bet visgi gal kas koki pavyzdi imestu, kaip ten kur kas rasosi?
Nesupykit, bet labai jau man neaišku čia blush2.gif

pvz., turi klausima: "kokia spalva tau patinka"
ataskymai:
- balta
- juoda
- zalia
I SPSS vesti reikia taip:
pirmas stulpelis vadinasi "balta spalva". koduoji: 1 - pazymejo balta spalva, 0 - nepazymejo
antras stulpelis - "juoda spalva". koduoji: 1 - pazymejo juoda spalva, 0 - nepazymejo.
trecias stulpelis - "zalia spalva". koduoji vel taip pat: 1 - pazymejo, 0 - nepazymejo.

ir t.t. kiekvienam atsakymu variantui sudaromas atskiras stulpelis.
Atsakyti