Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

QUOTE(stropi studente @ 2010 05 04, 23:53)
sveiki gal kas zinot ka koreliaciju lenteleje reiskia sig. reiksme? is anksto dekoju uz atsakymus

sig. reikšmė yra statistinis reikšmingumas. Tradiciškai statistiniuose skaičiavimuose pasirenkamas statistinio reikšmingumo lygmuo, pagal kurį atmetama nulinė hipotezė ir yra priimama alternatyvioji hipotezė, yra 0,05.

Taigi jei Tavo koreliacinėje matricoje sig. (paprastai rašome p reikšmė) yra mažesnė už 0,05, vadinasi, ryšiai tarp kintamųjų yra statistiškai reikšmingi, jei didesnė - nereikšmingi.
Atsakyti
Laba diena, norėčiau Jūsų paklausti blush2.gif
Man apskaičiavo duomenis SPSS programa, bet gavosi kažkokia nesąmonė. Buvo lyginami duomenys tarp studentų - 2 grupės (1 - medicinos, 2 - technikos). Ar jie girdėjo apie ŽPV? Duomenys buvo lyginami proc. Pavyzdžiui - 1 gr. taip - atsakė 76, 7 %, o kitos grupės - 37 %. Ir gavosi, kad nra statistiškai reikšmingo skirtumo (darė pagal Spearmano koreliacijos koeficientą). Dabar perskaičiavo pagal Stjudento kriterijų, ir gavosi skirtumas (nors šiaip akivaizdžiai matomas). Ar galima čia naudoti STjudentą?
Atsakyti
Sveiki,
Kaip apskaiciuot skalės validuma? Debiutas man si pavasari su SPSS, tai nesijuokit:)
Atsakyti
Sveiki smile.gif

Labai prasau skubios pagalbos! Turiu 4 rusiu duomenis:

1. Ar manote, jog paslauga reikalinga? (priklausomas kintamasis; atsakymai 1-taip, 2-ne, 3-nezinau)
2. Jusu amzius (4 intervalai)
3. Jusu pajamos (4 intervalai)
4. Jusu sveikatos bukle (1-gera, 2-vidutiniska, 3-bloga)

Man reikia apskaiciuoti rysio stipruma taip 1 klausimo ir kitu 3 (3 koeficientai). Kokie koreliacjos koef. siuo atveju tinkami (Spearmano? chi kvadratas? kendalo?) ir kaip ji apskaiciuoti? unsure.gif
SSPS esu visiskai zalia, su excel matyt nera galimybes apskaiciuoti kito korel. koeficiento nei Pearsono, o rezultato reikia iki penktadienio.. verysad.gif

Is anksto dekoju atsiliepusiems..

Atsakyti
Sveiki, gal kas gali pasakyti ar daugianares regresijos koeficientu zenklai turi sutapti su koreliacijos koeficiento zenklu? nes kaip beskaiciuociau, man daugelis nesutampa. beje, i daugianare regresija itraukiau net 23 rodiklius. Net keliu rodikliu p reiksmes rodo didesnes nei 0.05, taciau bendras R, R-Square arti vieneto unsure.gif
Atsakyti
Oho, ziuriu daug cia klausimu mamytems kyla smile.gif As irgi turiu viena, gal ir lb kvaila, bet... blush2.gif

ar galiu paskaiciuoti chi kvadrata ir palyginti pagal lyti klausima, i kuri buvo 4 galimi atsakymai (1-niekada, 2-karta per men ir t.t.). Ar chi kvadratas tinka tik dvireiksmiams kintamieisems? Aciu uz atsakyma
Atsakyti
QUOTE(Vanillla @ 2010 05 13, 09:14)
ar galiu paskaiciuoti chi kvadrata ir palyginti pagal lyti klausima, i kuri buvo 4 galimi atsakymai (1-niekada, 2-karta per men ir t.t.). Ar chi kvadratas tinka tik dvireiksmiams kintamieisems? Aciu uz atsakyma

Gali smile.gif Matysi, ar yra reikšmingi atsakymų skirtumai pagal lytį.
Atsakyti
Tai jau dziugi naujiena smile.gif Bet man ismeta keturias eilutes. Pvz Niekda - mot 10% vyr 15%, karta per menesi mot 20% vyr 50% ir t.t. Ir rodo, kad skirtumas reiksmingas. Bet ar neimanoma paziuret viso atsakymo bendrai skirtumus pagal lyti, o ne tu 4 atsakymo variantu g.gif
Atsakyti
Gal atsirastu zmogus, kuris supranta statistikos mokslus? Labai reikia konsultacijos skubiai verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amellie: 13 gegužės 2010 - 10:57
QUOTE(Vanillla @ 2010 05 13, 10:12)
Tai jau dziugi naujiena smile.gif Bet man ismeta keturias eilutes. Pvz Niekda - mot 10% vyr 15%, karta per menesi mot 20% vyr 50% ir t.t. Ir rodo, kad skirtumas reiksmingas. Bet ar neimanoma paziuret viso atsakymo bendrai skirtumus pagal lyti, o ne tu 4 atsakymo variantu  g.gif

Reikšmingumą rodo Asymp.Sip (vadinamoji p) reikšmė. Jei mažiau už 0.05, gali sakyt, kad skirtumas reikšmingas smile.gif Čia jau patys patys statistikos pagrindai, randami bet kurioj knygelėj arba internete wink.gif
Keturios eilutės - logiška. Nes rodo atskirai vyrų ir moterų procentinius atsakymus.
Skirtumai ir bus tarp vyrų ir moterų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 05 13, 10:45)
Reikšmingumą rodo Asymp.Sip (vadinamoji p) reikšmė. Jei mažiau už 0.05, gali sakyt, kad skirtumas reikšmingas smile.gif Čia jau patys patys statistikos pagrindai, randami bet kurioj knygelėj arba internete wink.gif
Keturios eilutės - logiška. Nes rodo atskirai vyrų ir moterų procentinius atsakymus.
Skirtumai ir bus tarp vyrų ir moterų smile.gif

nesupratot klausimo smile.gif as suprantu, kad skirtumas tarp vyru ir mot atsakymu ir kad jis reiksmingas. Bet kad man neanalizuot kiekvieno klausimo 4 atsakymo variantu, gal imanoma kazkaip apjungt juos. Kad matyciau bendra atsakyma ir tada lygint vyrys ir moteris. Nemoku turbut paaiskint ko noriu doh.gif smile.gif bandziau skaiciuot t testa, bet darbo vadove pasake, kad tokiem dalykam t testas netinka. Tai db bandau ieskot kitu variantu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vanillla @ 2010 05 13, 14:12)
nesupratot klausimo smile.gif as suprantu, kad skirtumas tarp vyru ir mot atsakymu ir kad jis reiksmingas. Bet kad man neanalizuot kiekvieno klausimo 4 atsakymo variantu, gal imanoma kazkaip apjungt juos. Kad matyciau bendra atsakyma ir tada lygint vyrys ir moteris. Nemoku turbut paaiskint ko noriu  doh.gif smile.gif bandziau skaiciuot t testa, bet darbo vadove pasake, kad tokiem dalykam t testas netinka. Tai db bandau ieskot kitu variantu smile.gif

Taip, t testas netinka, nes jis skirtas intervalų skalės kintamiesiems. chi kvadratas gi labiau taikomas nominalinio tipo duomenis. Kadangi Tavo duomenys ranginiai, skirtumams tarp dviejų nepriklausomų grupių (vyrų ir moterų) tikrinti labiausiai tiktų Mann-Whitney U testas (Analyze->Nonparametric Tests->2 Independent Samples->varnelė ant Mann-Whitney U).
Atsakyti