Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

Laba diena, gal kas zino kas dirba spps programa?Reiktu nustatyti ir aprasyti statistiskai reiksmingus rysius ir palyginti tarp dvieju grupiu... smile.gif
Atsakyti
Sveiki,

Man taip pat reikia pagalbos su SPSS, gal kuri turėtų laisvą minutę pakalbėt per skype? Nes noriu parodyt, ko man reikia ax.gif Labai labai svarbu ir gana skubu. ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sonaciukx @ 2010 04 28, 13:00)
Laba diena, gal kas zino kas dirba spps programa?Reiktu nustatyti ir aprasyti statistiskai reiksmingus rysius ir palyginti tarp dvieju grupiu... smile.gif

Aš dirbu SPSS programa, galėčiau pagelbėti ax.gif

QUOTE(Dorifore @ 2010 04 28, 13:49)
Sveiki,
Man taip pat reikia pagalbos su SPSS, gal kuri turėtų laisvą minutę pakalbėt per skype? Nes noriu parodyt, ko man reikia  ax.gif  Labai labai svarbu ir gana skubu.  ax.gif  4u.gif

O mes štai jau ir pakalbėjom rolleyes.gif
Atsakyti
Mergaitės, kaip paskaičiuoti Cohen kappa koeficientą? 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, gal atsirastų, kas užvestų mane ant kelio. Senai mokiausi SPSS, viskas išgaravo ir susimaišė..

Mano kintamieji A ir B yra du valstybės rodikliai, kurie bėgant metams didėjo (matuojami indeksų skalėmis 0-3 ir 0-8, taigi abu ranginiai). Mano tikslas - išsiaiškinti, ar A atsiradimas ir didėjimas lėmė B didėjimą. Patikrinau per Correlation --> Bivariate ir paaiškėjo, kad ryšys tarp jų egzistuoja ir yra statistiškai reikšmingas. Bet, kaip suprantu, tuo negalima pagrįsti priežastingumo (kad A lemia B ). Taigi kaip man išsiaiškinti, kad šie kintamieji ne šiaip susiję, bet kad būtent A lemia B, o ne atvirkščiai.

Ir kaip čia įsipaišo laikas? Mano imtis - 20 metų, t.y. kiekvienoje data eilutėje įrašiau tų metų A ir B indeksus. Ar nieko su laiku nereikia daryti?

Būčiau be galo dėkinga už bet kokią pagalbą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Delkotais @ 2010 04 30, 00:47)
Sveikos, gal atsirastų, kas užvestų mane ant kelio. Senai mokiausi SPSS, viskas išgaravo ir susimaišė..

Mano kintamieji A ir B yra du valstybės rodikliai, kurie bėgant metams didėjo (matuojami indeksų skalėmis 0-3 ir 0-8, taigi abu ranginiai). Mano tikslas - išsiaiškinti, ar A atsiradimas ir didėjimas lėmė B didėjimą. Patikrinau per Correlation --> Bivariate ir paaiškėjo, kad ryšys tarp jų egzistuoja ir yra statistiškai reikšmingas. Bet, kaip suprantu, tuo negalima pagrįsti priežastingumo (kad A lemia B ). Taigi kaip man išsiaiškinti, kad šie kintamieji ne šiaip susiję, bet kad būtent A lemia B, o ne atvirkščiai.

Ir kaip čia įsipaišo laikas? Mano imtis - 20 metų, t.y. kiekvienoje data eilutėje įrašiau tų metų A ir B indeksus. Ar nieko su laiku nereikia daryti?

Būčiau be galo dėkinga už bet kokią pagalbą. 4u.gif

cia gal koks regresijos modelis tiktu? g.gif
Atsakyti
Vat aš irgi galvoju apie regresiją. g.gif Čia gal paprastoji tiesinė regresija (nes tik vienas nepriklausomas kintamasis)? Tik reikia išsiaiškint, kaip ją teisingai atlikt.. Bandau skaityt knygas. O jei kažkas turite patarimų ar pastebėjimų, tai jie visi labai laukiami. ax.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaitės,
reikia truputį pagalbos su spss. Rašau bakalauro darbą, suvedinėju duomenis iš anketų. Vakar sudėjau klausimynų įvairių subskalių įverčius (per Transform-->Compute Variables), viskas ok, suskaičiavo. Šiandien suvedžiau dar dviejų anketų duomenis, bet tų naujų duomenų subskalių įverčių nesumuoja. Kaip padaryt, kad priskaičiuotų ir juos? Negi vėl iš naujo per compute variables (tu subskalių daug...)? Gal galit kuri pagelbėt? 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos labai reiktu dar jusu pagalbos, as truiu klausima x ir jame yra 10 teginių x1,x2,x3.....x10 is kuriu kiekvienas turi atsakymus taip is dalies ir ne. Tuos x1,x2,x3....x10 suvedziau kaip atskirus kintamuosiu dabar destytoja liepia nubrezti grafika kuriame matytusi to klausimo x kiekvieno teiginio x1...x10 palyginimas ten turi buti kiek kiekbiename teiginyje atsake taip is dalie ir ne. Gal zinot kaip tai padaryti. buciau labai dekingai uz atsakymus.
Atsakyti
QUOTE(stropi studente @ 2010 05 04, 11:07)
Sveikos merginos labai reiktu dar jusu pagalbos, as truiu klausima x ir jame yra 10 teginių x1,x2,x3.....x10 is kuriu kiekvienas turi atsakymus taip is dalies ir ne. Tuos x1,x2,x3....x10 suvedziau kaip atskirus kintamuosiu dabar destytoja liepia nubrezti grafika kuriame matytusi to klausimo x kiekvieno teiginio x1...x10 palyginimas ten turi buti kiek kiekbiename teiginyje atsake taip is dalie ir ne. Gal zinot kaip tai padaryti. buciau labai dekingai uz atsakymus.

Man paprasčiausia buvo tokiu atveju spss susiskaičiuoti kiekvieno x(n) dažnius, o tada jau juos keltis į Excelį ir ten daryti stulpelinę diagramą, kur ant X ašies dėtum tuos "taip-iš dalies-ne", o skirtingų spalvų stulpeliai būtų tie x1, x2 ir t.t.
Ar aiškiai parašiau, supratai ką nors...? ax.gif
Atsakyti
aciu uz atsakyma bet as juk rasiau kad viska reiki padaryt spss, destytoja kai padarysiu pasake, kad turesiu irodyt kad dariau spss, reiks jau ir duomenu ivedimo ir isvedimo ffailus duot kaip irodyma, kad tikrai su ta programa dariau. Taip kaip jus rasot reikia daug vargti gal kas zino kaip su spss viska padaryti. Ir gal kas zino ar tarp kokybiniu duomenu galima taikyti koreliacijair kokia reikia koreliacija tokiu atveju skaiciuoti.
Atsakyti
sveiki gal kas zinot ka koreliaciju lenteleje reiskia sig. reiksme? is anksto dekoju uz atsakymus
Atsakyti