Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

4u.gif
Turiu klausimėlį:

Analizavau didelės apimties SPSS duomenų failą, jį tvarkiausi, skaičiavau tam tikras sumas, tvarkiau missing duomenis ir pan. Db man atsiuntė papildytą failą, bet ne pvz žmonių padaugėjo, suvesta daugiau atsakytų klausimų. Ar galima jį kaip nors užkrauti (sulieti) su mano jau turimu? Nes ieškot po vieną kintamąjį būtų amžinybė, o viską perdarinėti iš naujo irgi nesinori... HELP ax.gif
Atsakyti
aciu tekilasunrise uz atsakyma, bet gal kas zino kaip suvesti į spss duomenis, kai yra klausimas x, ir yra į jį atsakantys teigimiai x1, x2, x3... ir prie kiekvieno teiginio reikia pasirinkti atsakymus taip, iš dalies arba ne. Gal yra kokia funkcija kaip sucesti tuos poklasius, kad nebutu tiek daug tu kiintamųjų stulpeliuose. Ir yra vienas klausimas kuriame reikia išvardinti prioriteto tvarka gal žinot kaip tokius klausimus koduot, nes kiekvienas žmogus nurodė vis kitokia prioriteto tvarka. labai dėkoju už atsakymus.
Atsakyti
QUOTE(stropi studente @ 2010 04 23, 13:21)
aciu tekilasunrise uz atsakyma, bet gal kas zino kaip  suvesti į spss duomenis, kai yra klausimas x, ir yra į jį atsakantys teigimiai x1, x2, x3... ir prie kiekvieno teiginio reikia pasirinkti atsakymus taip, iš dalies arba ne. Gal yra kokia funkcija kaip sucesti tuos poklasius, kad nebutu tiek daug tu kiintamųjų stulpeliuose. Ir yra vienas klausimas kuriame reikia išvardinti prioriteto tvarka gal žinot kaip  tokius klausimus koduot, nes kiekvienas žmogus nurodė vis kitokia prioriteto tvarka. labai dėkoju už atsakymus.

O tai mano atsakymas netinka ar nesupratot dėl tų x1, x2, x3? 4u.gif Nes kito būdo tikrai nelabai yra... Tik su tokia logika paskui galėsite dirbti. O kiek kintamųjų yra, nelabai turėtų rūpėti, jie netrukdo wink.gif

Dėl prioritetų. Nesu taip dariusi, bet logika turėtų būti ta pati.
Tarkim yra 3 dalykai, tiriam, kuris skaniausias:

braškės (1- jei jį rašė paskutinį, 2 - jei antrą, 3 - jei patį pirmą, t.y. kaip svarbiausią)
slyvos (1- jei jį rašė paskutinį, 2 - jei antrą, 3 - jei patį pirmą, t.y. kaip svarbiausią)
kriaušės (1- jei jį rašė paskutinį, 2 - jei antrą, 3 - jei patį pirmą, t.y. kaip svarbiausią)

Tai va, vėl yra trys kintamieji ir prie kiekvieno respondento koduojat, kelintą jis tą gėrybę sureitingavo smile.gif
Atsakyti
Turiu klausima ir as doh.gif
As apklausa dariau per apklausos.lt, bet kai duomenis eksportuoju i spss, man nerodo klausimu kur buvo atsakymai visiskai sutinku, sutinku, neturiu nuomones, nesutinku, visiskai nesutinku.

net neisivaizduoju ka daryti, nes nedariau kad anketas siustu i pasta
Atsakyti
QUOTE(skristyn @ 2010 04 27, 16:07)
Turiu klausima ir as doh.gif
As apklausa dariau per apklausos.lt, bet kai duomenis eksportuoju i spss, man nerodo klausimu kur buvo atsakymai visiskai sutinku, sutinku, neturiu nuomones, nesutinku, visiskai nesutinku.

net neisivaizduoju ka daryti, nes nedariau kad anketas siustu i pasta

Kažką ne taip sakote arba darote. Viskas ten puikiai eksportuojasi.
Ko konkrečiai nematote? PAprastai atsakymų variantai iškart būna koduojami skaičiukais. Klausimus irgi turėtų rodyti, jei pasirenkate tokį nustatymą parsisiųsdami. g.gif
Arba nesupratau klausimo smile.gif
Atsakyti
Gal kuri galetu pakomentuoti..
Zodziu,Tidikio knygelej radau toki sakini,panaudojau savo darbe ,,SPSS paketas yra tinkamas naudoti apžvalginių duomenų analizei". Bet kas ta apzvalginiu duomenu analize paprastai kalbant? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Maserati @ 2010 04 27, 16:28)
Gal kuri galetu pakomentuoti..
Zodziu,Tidikio knygelej radau toki sakini,panaudojau savo darbe ,,SPSS paketas yra tinkamas naudoti apžvalginių duomenų analizei". Bet kas ta apzvalginiu duomenu analize paprastai kalbant? doh.gif

Sakyčiau, kad turėta galvoje aprašomoji statistinė analizė smile.gif
Bet SPSS tinka tikrai ne tik tam, o ir hipotezių tikrinimo statistikai, regresinei analizei ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 04 27, 16:12)
Kažką ne taip sakote arba darote. Viskas ten puikiai eksportuojasi.
Ko konkrečiai nematote? PAprastai atsakymų variantai iškart būna koduojami skaičiukais. Klausimus irgi turėtų rodyti, jei pasirenkate tokį nustatymą parsisiųsdami.  g.gif
Arba nesupratau klausimo smile.gif

tai man rodo tiktai atsakymus
tarkim klausimas ivertinkite itaka siu veiksniu itaka jums (va sitos dalies man nerodo)
ats: ( rodo tik ats).
poreikis
motyvas
mokymasis galimybe
prie kiekvienu atsakymo reikia pazymeti visiskai sutinku, sutinku, neturiu nuomones, nesutinku, visiskai nesutinku.
man reikia sudaryti grafika, kaip sie motyvai itakoja vyrus ir moteris atskirai. Moku padaryti tik kiekvienam is ju atskirai, tarkim atskirai poreikiui ir t.t. ar imanoma viena bendra grafika.
nezinau ar cia aiskiai parasiau ko man reikia, bet kuo arciau gynimai, tuo as labiau i pievas brendu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(skristyn @ 2010 04 27, 17:44)
tai man rodo tiktai atsakymus
tarkim klausimas ivertinkite itaka siu veiksniu itaka jums (va sitos dalies man nerodo)
ats: ( rodo tik ats).
poreikis
motyvas
mokymasis galimybe
prie kiekvienu atsakymo reikia pazymeti visiskai sutinku, sutinku, neturiu nuomones, nesutinku, visiskai nesutinku.
man reikia sudaryti grafika, kaip sie motyvai itakoja vyrus ir moteris atskirai. Moku padaryti tik kiekvienam is ju atskirai, tarkim atskirai poreikiui ir t.t. ar imanoma viena bendra grafika.
nezinau ar cia aiskiai parasiau ko man reikia, bet kuo arciau gynimai, tuo as labiau i pievas brendu doh.gif

Tai nebūtina kad tą klausimą rodytų - tai juk netrukdo dirbti su duomenimis smile.gif Svarbu, kad pati žinotum, kas prie ko.
O paskui spss gali užsivadinti kintamąji kaip nori smile.gif
Grafikus aš darau exceliu, man ten patogiau. Spss susiskaičiuoju dažnius, procentus, o tada keliu į excelį ir darau ten smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TekilaSunrise: 27 balandžio 2010 - 16:49
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 04 27, 17:48)
Tai nebūtina kad tą klausimą rodytų - tai juk netrukdo dirbti su duomenimis smile.gif Svarbu, kad pati žinotum, kas prie ko.
O paskui spss gali užsivadinti kintamąji kaip nori smile.gif
Grafikus aš darau exceliu, man ten patogiau. Spss susiskaičiuoju dažnius, procentus, o tada keliu į excelį ir darau ten smile.gif

Supratau 4u.gif O kaip paskaiciuoti respondentu amziaus vidurki doh.gif
as aplamai pradejau rasyti rezultatu dali ir nezinau nuo ko pradet, galvojau tik grafikus surasysiu gautus duomenis ir viskas, o kai pradejau skaityt, kad cia skaiciuoja visokius kintamuosius, daznius ir t.t, man jau plaukai siausiasi, kaip spet per savaite, kai net neisivaizduoju kas tai yra doh.gif
Atsakyti
QUOTE(skristyn @ 2010 04 27, 18:36)
Supratau  4u.gif  O kaip paskaiciuoti respondentu amziaus vidurki doh.gif
as aplamai pradejau rasyti rezultatu dali ir nezinau nuo ko pradet, galvojau tik grafikus surasysiu gautus duomenis ir viskas, o kai pradejau skaityt, kad cia skaiciuoja visokius kintamuosius, daznius ir t.t, man jau plaukai siausiasi, kaip spet per savaite, kai net neisivaizduoju kas tai yra doh.gif

Man atrodo, Jums trūksta statistikos pagrindų, bent minimalių... Na, juk žinote, kas yra dažnis...?
Vidurkį galite paskaičiuoti per Analyze->Descriptives. Bet Jums daug klausimų kils, kiek matau...
Labai rekomenduoju pasiimti ir paskaityti šias knygas (porą vakarų sugaišit ir bent jau bus aiškiau, kad prie ko):

Statistika su SPSS psichologiniuose tyrimuose : mokomoji knyga / Raimundas Vaitkevičius, Aušra Saudargienė
Kaunas : Vytauto Didžiojo universiteto leidykla, 2006.

Čekanavičius, V., Murauskas, G. (2000). Statistika ir jos taikymai (I). Vilnius: TEV, 238 p.
Čekanavičius, V., Murauskas, G. (2002). Statistika ir jos taikymai (II). Vilnius: TEV, 268 p.
Atsakyti
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 04 27, 18:48)
Man atrodo, Jums trūksta statistikos pagrindų, bent minimalių... Na, juk žinote, kas yra dažnis...?
Vidurkį galite paskaičiuoti per Analyze->Descriptives. Bet Jums daug klausimų kils, kiek matau...
Labai rekomenduoju pasiimti ir paskaityti šias knygas (porą vakarų sugaišit ir bent jau bus aiškiau, kad prie ko):

Statistika su SPSS psichologiniuose tyrimuose : mokomoji knyga / Raimundas Vaitkevičius, Aušra Saudargienė
Kaunas : Vytauto Didžiojo universiteto leidykla, 2006. 

Čekanavičius, V., Murauskas, G. (2000). Statistika ir jos taikymai (I). Vilnius: TEV, 238 p.
Čekanavičius, V., Murauskas, G. (2002). Statistika ir jos taikymai (II). Vilnius: TEV, 268 p.

ACIU
Atsakyti