Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 04 14, 11:24)
Ok, aišku smile.gif O kuo tie testai tuomet skiriasi nuo chi-kvadrato? smile.gif

chi kvadratas parodo "ar skiriasi....."

Kruskall - Wallis ir Mann - Whitney parodo "kaip skiriasi...."
Atsakyti
QUOTE(aistutėlė @ 2010 04 14, 18:36)
chi kvadratas parodo "ar skiriasi....."

Kruskall - Wallis ir Mann - Whitney parodo "kaip skiriasi...."

Hmm, reiks pabandyt... Bet jau jėgų nėra...
Šiandien tarpinį pristatymą dariau, tai demoralizuota esu doh.gif Maždaug visad viena pirmųjų kurse, o dabar turėčiau visiška durne pasijusti... doh.gif Einu miegot vyno prigėrus biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TekilaSunrise: 14 balandžio 2010 - 21:13
QUOTE(Pimkie @ 2010 02 06, 23:54)
Būtent, taip ir reikia daryti: Variable View lange suvesti kintamojo pavadinimą, kad ir alter1, tipą nurodyti Numeric, o į Values langelį surašyti galimas reikšmes: 0-visiškai nesutinku, apie 4 - iš dalies sutinku, 8 visiškai sutinku ir t.t. Niekaip kitaip ir nesugalvočiau  good.gif

Įsiterpsiu truputį. Pavyzdys - klausimas: kaip svarbūs šitie faktoriai? Atsakymai, tarkim, 7 yra. 1 faktorius: nuo 1 iki 5 (kur 1 - visiškai nesvarbus, 5 - labai svarbus), 2 faktorius, 3 faktorius ir t.t. iki 7.
SPSSe turiu atskirus 7 numeric kintamuosius, su reikšmėmis nuo 1 iki 5. Kaip man juos sugrupuot, kad visus tuos 7 faktorius galėčiau suranguoti nuo svarbiausio iki mažiausiai svarbaus ir (labiau), kad galėčiau lyginti faktorių svarbumą pagal lytį, išsilavinimą ir kt.?

Konkretus pvz., būtų maždaug toks: Įvertinkite pagal svarbą šiuos faktorius, įtakojančius Jūsų sprendimą pirkti automobilį: 1. Kaina; 2. Spalva; 3. Ekonomiškumas; 4. Variklio tūris; 5. Pagaminimo metai; 6. Draugų rekomendacijos; 7. Garantija.

Tai va dabar reikia palygint ar yra skirtumas tarp vyrų ir moterų, tarp pajamų grupių ir pan? Ačiū wink.gif
Atsakyti
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 04 14, 22:12)
Hmm, reiks pabandyt... Bet jau jėgų nėra...
Šiandien tarpinį pristatymą dariau, tai demoralizuota esu  doh.gif Maždaug visad viena pirmųjų kurse, o dabar turėčiau visiška durne pasijusti...  doh.gif Einu miegot vyno prigėrus  biggrin.gif  blush2.gif

O kas buvo? g.gif Ispeikė labai ? g.gif Del ko dave pastabų, jei ne paslaptis? g.gif

As tai irgi laukiu katedrinio gynimo su tomis mintimis, kad daug kas bus blogai, neįtiks kitiems destytojams. Mano darbo vadovui mano darbas yra geras, čiut ne disertacijos lygio ir tikrai labai daug darbo aš į jį įdėjau, viską rašiau pati, visą tyrimą taip pat, su SPSS viską dariau vėlgi pati..... Iš tikro tai galutinį įvertinimą turėtų gi rašyti darbo vadovas, kuris ir vadovauja darbo rašymui...
Atsakyti
QUOTE(aistutėlė @ 2010 04 15, 07:22)
O kas buvo? g.gif Ispeikė labai ?  g.gif  Del ko dave pastabų, jei ne paslaptis?  g.gif

Ne, šiaip viskas gražiai, nieko negaliu pasakyt.
Dėl statistikos tai nė žodžio, viskas ten tiko, man atrodo, jie patys ne super ją žino, tai ką pakiši, tas tiks.
Problema, kad mano darbo tema per du metus vis keitėsi, ta netiko, kita netiko, šita irgi netinka. Darbas parašytas, jau nepakeisi per kelias savaites, tai dabar reikia kažką prie kažko pritempti. Žodžiu... O vadovei visada viskas pakankamai gerai atrodė, ji niekada ir nedavė man pastabų nei dėl temos, nei pan... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(aistutėlė @ 2010 04 15, 07:22)
As tai irgi laukiu katedrinio gynimo su tomis mintimis, kad daug kas bus blogai, neįtiks kitiems destytojams. Mano darbo vadovui mano darbas yra geras, čiut ne disertacijos lygio ir tikrai labai daug darbo aš į jį įdėjau, viską rašiau pati, visą tyrimą taip pat, su SPSS viską dariau vėlgi pati..... Iš tikro tai galutinį įvertinimą turėtų gi rašyti darbo vadovas, kuris ir vadovauja darbo rašymui...

Tai jei jau toks darbas, tai turėtų viskas būti gerai smile.gif
Pas mus tai tokia specialybė, kad geriausi susirinkę daugumoj, tai visų darbai geri, taip kad vien tuo "kad įdėta darbo, paties daryta ir pan." neatsipirksi... unsure.gif
Atsakyti
TekilaSunrise, o tu kiekvienam klausimui darei kazkoki skaiciavima? g.gif

Man tai darbo vadovas nieko nesake nei ka skaiciuoti, nei kur ir pan., man rodos pati nieko neismano apie SPSS. Tai as savo nuoziura skaiciuoju, kur matau, kad galima kazka paskaiciuoti, bet ne kiekvienam klausimui.....
Atsakyti
QUOTE(aistutėlė @ 2010 04 15, 10:16)
TekilaSunrise, o tu kiekvienam klausimui darei kazkoki skaiciavima?  g.gif

Man tai darbo vadovas nieko nesake nei ka skaiciuoti, nei kur ir pan., man rodos pati nieko neismano apie SPSS. Tai as savo nuoziura skaiciuoju, kur matau, kad galima kazka paskaiciuoti, bet ne kiekvienam klausimui.....

Aš turėjau 5 hipotezes, tai testus taikiau joms tikrinti.
O kitus klausimus tik pateiksiu dažniais/procentais, kurie bus įdomūs ir vertingi kažkuo. Padarysiu diagramas.
Atsakyti
QUOTE(juraa @ 2010 04 17, 12:08)
Sveikos, merginos,

turiu problema, nes skubiai reikia apdoroti anketu duomenis su spss programa, su ja nesu dirbusi, kai pradejau skaityti tai net negera pasidare..
gal  zinote zmoniu, kas galetu padeti su duomenu  apdorojimu?

aciu

Mane tai stebina, kaip kai kurie bijo naujų dalykų ir greit nuleidžia rankas...
Aš irgi pirmą kartą gyvenime SPSS pamačiau, kai magistriniam duomenis tvarkau dabar smile.gif Ir ką - nebaisi ta programa wink.gif
Yra knygelių, kurios gali padėti.

Atsakyti
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 04 17, 14:50)
Mane tai stebina, kaip kai kurie bijo naujų dalykų ir greit nuleidžia rankas...
Aš irgi pirmą kartą gyvenime SPSS pamačiau, kai magistriniam duomenis tvarkau dabar smile.gif Ir ką - nebaisi ta programa wink.gif
Yra knygelių, kurios gali padėti.

drinks_cheers.gif Programa tikrai nebaisi, tik man statistikos pagrindų trūksta, tai truputėli kebliau rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos, prisireikė diplominiui ir man pasinaudot spss, tik sėdžiu ir jau neviltin puolu..sad.gif

Mano anketą sudaro du pagrindiniai blokai, vienas pasitenkinimui darbu skaičiuoti (20 teiginių), kitas įsipareigojimui (18 teiginių). Teiginiu įvertinti reikia Likerto skale nuo 1 iki 5 (1 - labiausiai nesutinka, 5 - labiausiai sutinka).
Susivedžiau duomenis į SPSS. Kaip suprantu tai vertinimai yra ranginiai? O kaip db apskaičiuoti bendrą pasitenkinimą darbu? Dariau Transform - Compute Variables ir suvedžiau MEAN(visi 20 teiginių)

Ar gerai padariau? labai prašau padėkit..
Ir ar po to galėsiu ieškoti ryšio tik tarp šitų gautų bendrų kintamųjų (bendro pasitenkinimo darbu, bendro įsipareigojimo)? ir jiem reikės taikyt ranginių duomenų metodus? (spearmano ir t.t.)?

nžn ar nusišnekėjau, noriu susigaudyt kaip nors, nes jau nebežinau ką daryti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo millada: 17 balandžio 2010 - 23:13
Sveikutes merginos smile.gif Vargstu su spss 4u.gif Padariau Chi kvardrata ir p man gavosi 0.000 g.gif Žinau, kad reikšmė turi būti mažesnė už 0,05, bet ar toks rezultatas normalu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuotaka 09 09 05 @ 2010 04 17, 23:18)
drinks_cheers.gif Programa tikrai nebaisi, tik man statistikos pagrindų trūksta, tai truputėli kebliau rolleyes.gif

Pas mane irgi jų labai mažai, tik kiek dar bakalauro pirmam ar antram kurse susipažinom... smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Siuzi @ 2010 04 18, 11:48)
Sveikutes merginos smile.gif Vargstu su spss  4u.gif  Padariau Chi kvardrata ir p man gavosi 0.000  g.gif  Žinau, kad reikšmė turi būti mažesnė už 0,05, bet ar toks rezultatas normalu?  4u.gif

Normalu, tik reikšmingumo lygmuo kitas - 0.001, o ne 0.05 smile.gif
Atsakyti