Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 04 12, 19:18)
Iš esmės taip smile.gif Betn norint ir kokybinius galima susikoduoti, jei tie patys kartojasi ir galima išskirstyti atsakymus pagal kažkokias grupes.

tai taip taip, galima isskirti kategorijas, subkategorijas, zinosi kiek respondentu priklauso tam tikrai kategorijai, subkategorijai ir tada kokybiniai duomenys virstu kiekybiniais. Ar ne?
Atsakyti
QUOTE(aistutėlė @ 2010 04 12, 19:36)
tai taip taip, galima isskirti kategorijas, subkategorijas, zinosi kiek respondentu priklauso tam tikrai kategorijai, subkategorijai ir tada kokybiniai duomenys virstu kiekybiniais. Ar ne?

Taip, užkodavus skaičiukais, galima būtų apdoroti juos programa. O jei ne - tai tik taip gali paminėti, kokie atsakymų variantai ir pan. smile.gif
Atsakyti
Gal kuri galetu pasidalinti informacija apie Pearsono tiesines koreliacijos skaiciavimus (google isnarsytas, knygas,kurias galejau,perskaiciau)? Kiek skaitau,tai nelabai suprantu,kas ir kaip ten.Tuo labiau,kai su tiksliaisias mokslais man tikrai nekas,tad norisi paprastai pateiktos info,kad suprasciau esme :/
Atsakyti
QUOTE(Maserati @ 2010 04 13, 21:14)
Gal kuri galetu pasidalinti informacija apie Pearsono tiesines koreliacijos skaiciavimus (google isnarsytas, knygas,kurias galejau,perskaiciau)? Kiek skaitau,tai nelabai suprantu,kas ir kaip ten.Tuo labiau,kai su tiksliaisias mokslais man tikrai nekas,tad norisi paprastai pateiktos info,kad suprasciau esme :/

Ar nežinai, kas tai yra, ar kaip skaičiuoti? smile.gif Nes teorijos aš surašytos neturiu, bet kaip su SPSS suskaičiuoti, tai galiu pasakyti.
Iš esmės jis tiesiog parodo, ar yra ryšys, pavyzdžiui, tarp dviejų kintamųjų ar atsakymų į du klausimus. Apskaičiavus gauname patį kor. koef. bei matome, ar ta koreliacija yra statistiškai reikšminga.

Beje, dar. Pearsonas labiau tinkamas, kai yra tolydieji duomenys (tarkim, amžius ir svoris), o jei rezultatai yra ranginiai (tarkim, vertotojų vertinimai), tai geriau Spearman'o kor. koef. skaičiuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TekilaSunrise: 13 balandžio 2010 - 20:19
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 04 13, 21:17)
Ar nežinai, kas tai yra, ar kaip skaičiuoti? smile.gif Nes teorijos aš surašytos neturiu, bet kaip su SPSS suskaičiuoti, tai galiu pasakyti.
Iš esmės jis tiesiog parodo, ar yra ryšys, pavyzdžiui, tarp dviejų kintamųjų ar atsakymų į du klausimus. Apskaičiavus gauname patį kor. koef. bei matome, ar ta koreliacija yra statistiškai reikšminga.

Beje, dar. Pearsonas labiau tinkamas, kai yra tolydieji duomenys (tarkim, amžius ir svoris), o jei rezultatai yra ranginiai (tarkim, vertotojų vertinimai), tai geriau Spearman'o kor. koef. skaičiuoti.

Mano tyrimas jau padarytas,ty. apskaiciuota viskas,tiesiog jau aprasineju,interpretuoju viska,ta interpetacija gera(dest.taip raso),bet as pati jauciu kad nesuvokiu pilnai paties tyrimo metodo doh.gif biggrin.gif tu visu techniniu dalyku ir kas prie ko..Na,minejo,kad man reikiai PILNAI viska zinoti apie Pearsono koreliacija,nes betko gali per gynima klausti, o kadangi ,kaip minejau,nesu tiksliuke,tai sunku man dabar po tiek laiko vel su matematika ir mat.issireiskimais draugauti biggrin.gif susidariau dar sarasa knygu,ryt pasiimsiu ka bus galima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Maserati @ 2010 04 13, 21:53)
Mano tyrimas jau padarytas,ty. apskaiciuota viskas,tiesiog jau aprasineju,interpretuoju viska,ta interpetacija gera(dest.taip raso),bet as pati jauciu kad nesuvokiu pilnai paties tyrimo metodo doh.gif  biggrin.gif  tu visu techniniu dalyku ir kas prie ko..Na,minejo,kad man reikiai PILNAI viska zinoti apie Pearsono koreliacija,nes betko gali per gynima klausti, o kadangi ,kaip minejau,nesu tiksliuke,tai sunku man dabar po tiek laiko vel su matematika ir mat.issireiskimais draugauti biggrin.gif susidariau dar sarasa knygu,ryt pasiimsiu ka bus galima smile.gif

Ai, tai tada laimingas žmogus esi, jei jau viskas padaryta wink.gif Aš kaip tik pačiame įkarštyje, jau nusibodo juodai, pykina į kompą pažiūrėjus... doh.gif
Taip, aš irgi planuoju vėliau išsamiau pasidomėti statistiniais dalykais, jei tik laiko liks. Nes hipotezes jau irgi turiu patikrintas beveik, bet reikia interpretuoti rimtai...
Atsakyti
Man kazkas neiseina su tais skaiciavimais, ar mano anketa nesamoninga, ar kas.... verysad.gif nes, kur beskaiciuociau chi kvadrata, visur gaunu po lentele info, kad yra daugiau langeliu, kurie yra virs 20% (juk tokiu atveju net negalima chi kvadrato taikyti) verysad.gif

o ir respondentu atrodo pakankamai: 65 pedagogai, 107 mokiniai.... cray.gif cray.gif nesuprantu.... kas ne taip...

pvz. turiu 56 9 - 10 klases mokinius, is ju 37 merginos ir 27 vaikinai, taikiau chi kvadrata ir velgi ismete po lentele info, kad virsijama 20 %

O gal galima nekreipti demesio tai, kas rasoma po lentele? Ar butina to paisyti?

Atrodo pats paprasciausias statistinis metodas, bet ir to pacio man neina pritaikyti.... cry.gif
Atsakyti
help.gif help.gif

magistrinio darbo ivade reikia parasyti darbo metodus. Salia tokiu metodu, kaip mokslines literaturos analize, sinteze, lyginimas ir t.t. nurodziau, jog duomenims apdoroti buvo taikytas SPSS. Bet destytoja sake, jog tai tik irankis ir liepe konkreciai nurodyti, kokie statistiniai metodai buvo taikyti g.gif .

As darbe taikau Chi kvadrata, Mann - whitney, Spearman ir t.t. Tai cia juk ir yra metodai? g.gif pvz. buvo taikyti neparametrines statistikos metodai - chi kvadratas, Mann - Whitney, koreliacinis metodas - Spearman ......

Juk taip?

Gal kas zinote, kas puikiai zinote SPSS....

aciu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 04 13, 22:02)
Ai, tai tada laimingas žmogus esi, jei jau viskas padaryta wink.gif Aš kaip tik pačiame įkarštyje, jau nusibodo juodai, pykina į kompą pažiūrėjus...  doh.gif
Taip, aš irgi planuoju vėliau išsamiau pasidomėti statistiniais dalykais, jei tik laiko liks. Nes hipotezes jau irgi turiu patikrintas beveik, bet reikia interpretuoti rimtai...

TekilaSunrise kiek supratau tai irgi niekada nebuvai dirbus su SPSS. As irgi ismokau tik dabar su ja dirbti, nes tyrima reikia apdoroti. Kadangi viska pati ismokau, o buvo tikrai sunku unsure.gif , tai ir kazkokiu ypatingu skaiciavimu nemoku atlikti analizuojant savo tyrimo duomenis. Darau dazniu lenteles, procentines lenteles, skaiciuoju Chi kvadrata, Mann - Whitney, Kruskall - Wallis, Spearmana, darau procentine - grafine lyginamaja analize (diagramas, kurios iseina superines biggrin.gif ), dar taikiau turinio (content) analize atviriems klausimams analizuoti (isskyriau kategorijas, subkategorijas).

Man idomu, ka tu skaiciuoji, na kokius skaiciavimus darai? g.gif Gal gali pasidalinti? g.gif

ACIU 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aistutėlė @ 2010 04 14, 10:02)
As darbe taikau Chi kvadrata, Mann - whitney, Spearman  ir t.t. Tai cia juk ir yra metodai? g.gif pvz. buvo taikyti neparametrines statistikos metodai - chi kvadratas, Mann - Whitney, koreliacinis metodas - Spearman ......

Juk taip?

Taip, būtent smile.gif Aš rašau "naudoti statistinės analizės metodai: ...... (išvardinu viską)"
Papildyta:
QUOTE(aistutėlė @ 2010 04 14, 10:02)
TekilaSunrise kiek supratau tai irgi niekada nebuvai dirbus su SPSS. As irgi ismokau tik dabar su ja dirbti, nes tyrima reikia apdoroti. Kadangi viska pati ismokau, o buvo tikrai sunku  unsure.gif , tai ir kazkokiu ypatingu skaiciavimu nemoku atlikti analizuojant savo tyrimo duomenis. Darau dazniu lenteles, procentines lenteles, skaiciuoju Chi kvadrata, Mann - Whitney, Kruskall - Wallis, Spearmana, darau procentine - grafine lyginamaja analize (diagramas, kurios iseina superines  biggrin.gif ), dar taikiau turinio (content) analize atviriems klausimams analizuoti (isskyriau kategorijas, subkategorijas).

Man idomu, ka tu skaiciuoji, na kokius skaiciavimus darai?  g.gif Gal gali pasidalinti?  g.gif

ACIU  4u.gif

Taip, tai mano pirmas darbas su SPSS ir niekas man nieko patarti negali, taip kad sukuosi pati smile.gif
O kuo blogi tavo išvardinti skaičiavimai...? Kokių dar ypatingų nori...? wink.gif biggrin.gif
Na, jei tavo specialybė ne statistika, tai tokių skaičiavimų turėtų būti per akis smile.gif
Aš irgi - dažnius, chi-kvadratą, Spearman'ą, Friedman'ą ir Kendall'o W. Diagramos noramalios, procentai.

Kam konkrečiai taikai Mann - Whitney, Kruskall - Wallis? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 04 14, 10:14)
Taip, būtent smile.gif Aš rašau "naudoti statistinės analizės metodai: ...... (išvardinu viską)"
Papildyta:
Taip, tai mano pirmas darbas su SPSS ir niekas man nieko patarti negali, taip kad sukuosi pati smile.gif
O kuo blogi tavo išvardinti skaičiavimai...? Kokių dar ypatingų nori...? wink.gif  biggrin.gif
Na, jei tavo specialybė ne statistika, tai tokių skaičiavimų turėtų būti per akis smile.gif
Aš irgi - dažnius, chi-kvadratą, Spearman'ą, Friedman'ą ir Kendall'o W. Diagramos noramalios, procentai.

Kam konkrečiai taikai Mann - Whitney, Kruskall - Wallis? smile.gif

as irgi viska pati darau, knygas skaiciau, mokiaus su spss. Pas mane yra trys tiriamuju grupes: vadovai, pedagogai, mokiniai. Kai noriu suzinoti kaip skiriasi dvieju respondentu grupiu atsakymai tada taikau Mann - Whitney, o kai noriu suzinoti kaip skiriasi visu triju respondentu grupiu atsakymai i tam tikra klausima, tada taikau Kruskall - WALLIS. Ten rangus reikia lyginti, is kuriu matos, kas daugiau atsake, kam labiau pritaria ir pan.
Atsakyti
QUOTE(aistutėlė @ 2010 04 14, 11:21)
as irgi viska pati darau, knygas skaiciau, mokiaus su spss. Pas mane yra trys tiriamuju grupes: vadovai, pedagogai, mokiniai. Kai noriu suzinoti kaip skiriasi dvieju respondentu grupiu atsakymai tada taikau Mann - Whitney, o kai noriu suzinoti kaip skiriasi visu triju respondentu grupiu atsakymai i tam tikra klausima, tada taikau Kruskall - WALLIS. Ten rangus reikia lyginti, is kuriu matos, kas daugiau atsake, kam labiau pritaria ir pan.

Ok, aišku smile.gif O kuo tie testai tuomet skiriasi nuo chi-kvadrato? smile.gif
Atsakyti
kadangi spss yra statistikos programa, tai uzduosiu statistikos klausima ne apie spss biggrin.gif klausimas is prognoziu paskaiciavimo analitiniu metodu. pasakykit kaip apskaiciuojamas ty , nes nzn nei kas cia nei kokia formule doh.gif jei neaiskiai pasakiau sorry,pati nesusigaudau biggrin.gif jei ka galesiu pvz parodyt
Atsakyti