Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

QUOTE(Nuotaka 09 09 05 @ 2010 04 11, 01:10)
Nusprendziau ta Z testą padaryti su exel, bet šito sakinio nesupratau blush2.gif

Na, su pele apsibrėžk wink.gif Nes reikia pasirinkti duomenis, kuriuos naudosi smile.gif
Atsakyti
4u.gif
jei yra tik 13 respondentu, ar galima taikyti Chi kvadrata? Ar per mazai respondentu?

aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 04 11, 09:58)
Na, su pele apsibrėžk wink.gif Nes reikia pasirinkti duomenis, kuriuos naudosi smile.gif

O man reikia visus duomenis naudoti, ar tik tuos kurie atsake truputi ir ne?
A1:A150 visi,
A96:A150 tik ,truputi, ir ,ne, g.gif
Atleiskit už nesupratingumą blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuotaka 09 09 05 @ 2010 04 11, 12:46)
O man reikia visus duomenis naudoti, ar tik tuos kurie atsake truputi ir ne?
A1:A150  visi,
A96:A150  tik ,truputi, ir ,ne, g.gif
Atleiskit už nesupratingumą blush2.gif  4u.gif

Su Exceliu tokių dalykų nesu skaičiavusi, bet šiaip jau reikėtų visus žymėti, manau. Juk paskui ir lygina, kiek ten kokių reikšmių yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 04 11, 12:57)
Su Exceliu tokių dalykų nesu skaičiavusi, bet šiaip jau reikėtų visus žymėti, manau. Juk paskui ir lygina, kiek ten kokių reikšmių yra smile.gif

Ačiū labai labai 4u.gif Ką aš be jūsų daryčiau biggrin.gif Pabaigsiu su tuo Z testu, o po kelių valandų gryšiu su daugiau klausimų biggrin.gif Tikiuosi jūs visos čia būsite ir man padėsite mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Man tai nedėkok, aš pati nedaug žinau dar šioj srity... wink.gif
Atsakyti
Na štai, Z testą pasidariau, aprašiau ir gryžau vėl su klausimu:
reikia išsiaiškinti kokia gyventojų nuomonė apie tam tikro maisto vartojimo skatinimo būdus.
pasirinkau du anketos klausimus su kuriais žadu ką nors atrasti:
ar jūsų artimieji, draugai vartoja šiuos produktus?
taip
keletas
nevartoja

ar jums yra kas nors pasakes, kad šiuos produktus vartoti sveika
taip
ne

Kažkaip man atrodo, kad nelabai aš čia ką rasiu g.gif Gal tiesiog uždavinį keisti g.gif Net nežinau blush2.gif O jei visgi lyginčiau svarstau apie spearmana g.gif ka jus manote?ir chi kvadratą g.gif
Atsakyti
laba 4u.gif kas galetu padet su spss labai greitai (sutinku ir ne uz aciu)? duomenis uzkodavau bet uzstrigau su tiksliu skaiciavimu sad.gif diagramu niekaip nepavyksta padaryti. anketos klausimai vertinant turi buti sugrupuoti i tam tikras grupes. veiksmas vyksta kaune arba internete smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo medute_bitute: 11 balandžio 2010 - 22:51
QUOTE(medute_bitute @ 2010 04 11, 23:51)
laba 4u.gif kas galetu padet su spss labai greitai (sutinku ir ne uz aciu)? duomenis uzkodavau bet uzstrigau su tiksliu skaiciavimu sad.gif diagramu niekaip nepavyksta padaryti. anketos klausimai vertinant turi buti sugrupuoti i tam tikras grupes. veiksmas vyksta kaune arba internete smile.gif

Manau, galėčiau Tau padėti, nes ne vienerius metus dirbu su SPSS.
Parašiau į AŽ.
Atsakyti
help.gif help.gif

padekite su savokomis unsure.gif , susimaisiau visai verysad.gif

Dariau anketavima, kurį padarius gavau kiekybinius ir kokybinius duomenis.
Vat, kas tas kiekybinis, kokybinis.

Tai kokybiniai duomenys gaunami kai pvz. mokiniai parase savo atsakymus i atvira klausima?

O kiekybiniai duomenys gaunami, kai pvz. mokiniai turejo pasirinkti kazkoki atsakyma is pateiktu. tADA SUSUmavus duomenis yra gaunama, kad tiek mokiniu atsakė taip, tiek mokinių - kitaip, dar kazkoks skaicius mokinių - dar kitaip. Tai kiekybiniai duomenys kitaip skaiciai, skaitinė išraiška?

AR TAIP?
ACIU
Atsakyti
QUOTE(aistutėlė @ 2010 04 12, 19:10)
Tai kokybiniai duomenys gaunami kai pvz. mokiniai parase savo atsakymus i atvira klausima?
O kiekybiniai duomenys gaunami, kai pvz. mokiniai turejo pasirinkti kazkoki atsakyma is pateiktu. tADA SUSUmavus duomenis yra gaunama, kad tiek mokiniu atsakė taip, tiek mokinių - kitaip, dar kazkoks skaicius mokinių - dar kitaip. Tai kiekybiniai duomenys kitaip skaiciai, skaitinė išraiška?
AR TAIP?
ACIU

Iš esmės taip smile.gif Betn norint ir kokybinius galima susikoduoti, jei tie patys kartojasi ir galima išskirstyti atsakymus pagal kažkokias grupes.
Atsakyti
Gal zinote kaip vadinasi toks dalyka spss programoje kai zymima pvz +- 43 metai, 134+-23 min?
Laabai reikia
Atsakyti