Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 04 08, 13:38)
Supratau, ačiū... Ne, tuomet netiks man visgi.
Turiu dilemą dėl vienos hipotezės tikrinimo.
Klausimas: kaip vertinate komunikavimo priemones: 5 priemonės, kiekviena vertinama 5 balų skale.

Reikia patikrinti, ar tos komunikavimo priemonės yra vertinamos pakankamai skirtingai. Logiškai įsivaizduoju, bet koks testas SPSS čia būtų patogiausias? Ar išeišų kažkaip patikrinti iškart?
Bandžiau skaičiuoti Friedman'ą ir Kendall's W, bet ar jie tinkami čia? Gal teko susidurti? Mano vadovė pati negali atsakyti į šiuos klausimus, nėra naudojus tų testų...

Taip, Friedman'o ir Kendall'o W kriterijai čia puikiai tinka!
Atsakyti
[quote=Pimkie,2010 04 08, 13:14]
Pimkie, o kurioje vietoje SPSS šį testą skaičiuoja? Nerandu tokio. Kitaip vadinasi?
Man visai tiktų kai kur smile.gif

Ačiū smile.gif
[/quote]

Iš esmės tai yra vienos imties t testas (Analyze -> Compare Means -> One-Sample T Test, Test Variable - imtis, Test Value - su kuo nori lyginti), kuriame žiūrime į Sig. (2-tailed) reikšmę.
[/quote]

o su kuo man lyginti jei turiu tik ta viena klausima? labai atsiprasau jei atrodau jums zalia, bet nebezinau ka daryti verysad.gif
Atsakyti
tai gal į test value man reikia įvesti 1, nes taip užkoduotas atsakymas taip g.gif
kai tai padariau štai ką gaunu:
t-4.113
df-149
sg-.000
mean dif-.193

tai kuris dabar iš šių skaičių yra Z? O gal Z lygu T? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pimkie @ 2010 04 08, 13:52)
Taip, Friedman'o ir Kendall'o W kriterijai čia puikiai tinka!

Oi, kai fainiai tada biggrin.gif Kažkaip iš nuojautos aš juos čia pritaikiau, ieškojau info internete, bet niekur nebuvo aiškūs naudojimo atvejai...
Dėkinga notworthy.gif
Atsakyti
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 04 08, 14:17)
Oi, kai fainiai tada  biggrin.gif Kažkaip iš nuojautos aš juos čia pritaikiau, ieškojau info internete, bet niekur nebuvo aiškūs naudojimo atvejai...
Dėkinga notworthy.gif

Prašom mirksiukas.gif

QUOTE(Nuotaka 09 09 05 @ 2010 04 08, 13:59)
o su kuo man lyginti jei turiu tik ta viena klausima? labai atsiprasau jei atrodau jums zalia, bet nebezinau ka daryti verysad.gif

Niu tai tam ir yra vienos imties testas, kad vieną klausimą tikrintum smile.gif

QUOTE(Nuotaka 09 09 05 @ 2010 04 08, 14:17)
tai gal į test value man reikia įvesti 1, nes taip užkoduotas atsakymas taip g.gif

Šiaip tai taip, tą 1.

t-4.113
df-149
sg-.000
mean dif-.193

Aš dabar pagalvojau, kad jei Tavo atvejui konkrečiai, tai netiktų One Sample T Test daryti, nes duomenys neparametriniai, čia labiau tiktų Chi-kvadratu testas: Analyze -> Nonparametric Tests -> Chi Square ir su All categories equal gali skaičiuot, palygins, kiek visi atsakymai tarpusavyje vienas nuo kito skiriasi.

Konkrečiai iš kur ištraukti Z reikšmę tai aš nežinau g.gif
Atsakyti
t-4.113
df-149
sg-.000
mean dif-.193

Pas taves is nurodytu skaiciu z nera. z reikia skaiciuoti pagal tam tikra formule, skaiciuokle istatant skaicius.
Atsakyti
Ar galetu kas paaiskinti kaip aprasyti apskaiciuota koreliacija? niekaip nesuprantu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(forever_strange @ 2010 04 09, 16:18)
Ar galetu kas paaiskinti kaip aprasyti apskaiciuota koreliacija? niekaip nesuprantu doh.gif

Na, aš rašau, kad gautas toks ir toks koreliacijos koeficientas, su tokiu ir tokiu reikšmingumo lygmeniu galime teigti, kad tarp dviejų kintamųjų yra ryšys smile.gif Galima dar smulkiau parašyti, kokį ryšio stiprumą rodo tas koeficientas. Tiksliai nepamenu, bet buvo ir čia temoj kažkur, ir internete yra lentelės reikšmių, kada silpnas, kada vidutinis ryšys, kada stiprus ir t.t. Na, dar ženklą žiūri - ar tiesiogiai susiję kintamieji, ar atvirkščiai smile.gif
Atsakyti
help.gif help.gif help.gif
gal ir ne į temą, bet gal kas padėsite. Aprasineju magistro tyrima. Turiu nesiojama kompa, ten yra 2007 metu wordai, excelis. Su exceliu pasidariau visas diagramas, viskas isejo super. Dabar ta issisaugota tyrimo dali, isikeliau i savo sena kompa, ten yra 2003 metu wordai, excelis ir man cia nebeatidaro mano tyrimo dalies visos, su visom tom diagramom. Ismeta lentele, pavadinimu failo konvertavimas ir praso pasirinkti kita kodavimo sistema.... verysad.gif Nieko nesuprantu, tai cia tipo 2003 metu wordai neatpazista naujausiu 2007 metu wordu?????

Tai kaip tada bus per gynima, jei kartais univere bus seni wordai, o mano viskas padaryta per naujausius wordus, tai irgi neatidarys.... verysad.gif

Gal kas zinote kas ciane taip? Nu nesuprantu, taip nera buve....
Atsakyti
QUOTE(aistutėlė @ 2010 04 09, 20:24)
help.gif  help.gif  help.gif
gal ir ne į temą, bet gal kas padėsite. Aprasineju magistro tyrima. Turiu nesiojama kompa, ten yra 2007 metu wordai, excelis. Su exceliu pasidariau visas diagramas, viskas isejo super.  Dabar ta issisaugota tyrimo dali, isikeliau i savo sena kompa, ten yra 2003 metu wordai, excelis ir man cia nebeatidaro mano tyrimo dalies visos, su visom tom diagramom. Ismeta lentele, pavadinimu failo konvertavimas ir praso pasirinkti kita kodavimo sistema.... verysad.gif Nieko nesuprantu, tai cia tipo 2003 metu wordai neatpazista naujausiu 2007 metu wordu?????

Tai kaip tada bus per gynima, jei kartais univere bus seni wordai, o mano viskas padaryta per naujausius wordus, tai irgi neatidarys.... verysad.gif

Gal kas zinote kas ciane taip? Nu nesuprantu, taip nera buve....

Taip, senas wordas neatpažysta naujo. Jei turi galimybę atsidayk darba su nauju wordu, paspausk office button (jis yra kairiajame viršutiniame kampe) ir tada save as 97 - 2003 document. Kai taip išsaugosi darbą galėsi žiūrėti ir senesniuose worduose ir naujesniuose mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Aura88 @ 2010 04 08, 23:02)
Pas taves  is nurodytu skaiciu z nera. z reikia skaiciuoti pagal tam tikra formule, skaiciuokle istatant skaicius.

O kas per formulė g.gif Ir apskritai, ką parodo Z?Kas tai per gaunamas skaičius?
Atsakyti
QUOTE(Pimkie @ 2010 04 08, 12:54)
Jei neturi SPSS'o ir skaičiuosi Exceliu, daryk taip:
1. Susikoduok visas atsakymų reikšmes, tarkim: 'Taip' - 1, 'Truputį' - 2, 'Ne' - 3.
2. Į Excelio stulpelį žemyn suvesk visus užkoduotus atsakymus po vieną (ne bendrą sumą, o po vieną):
1
2
2
1
3
1
1
...
ir t.t.
3. Nuėjusi ant tuščio langelio spausk viršuje esantį fx (insert function) mygtuką, atsidariusiam lange 'Select a function' nueik ant ZTEST.
4. ZTEST lange:
Array - apibrėžk visus savo tiriamus vienetukus, dvejetukus ir trejetukus (pvz., B2:B34)X - reikšmė, kurios skirtumą nuo kitų nori tikrinti. Tarkim, Tu nori įrodyti, kad atsakymų 'Taip' (užkoduotų 1) yra statistiškai reikšmingai daugiau, nei 'Truputį' (2) ir 'Ne' (3), tai tuomet į X langelį rašai 1.
Sigma - gali palikti tuščią, Excel'is čia pats apskaičiuos imties standartinį nuokrypį.
5. Spaudžiam OK ir žiūrim, ką turim. Jei gaunama reikšmė mažesnė už 0,05, reiškia, kad atsakymų 'Taip' yra statistiškai reikšmingai daugiau, nei kitų atsakymų. Tai va tos reikšmės, kuri vadinama p reikšme, ir nori Tavo dėstytojas  ax.gif

Nusprendziau ta Z testą padaryti su exel, bet šito sakinio nesupratau blush2.gif
Atsakyti
Jeigu įvedu A1:A150, x 1, tai man parašo, kad formula rezult yra 0 g.gif Tai čia p reikšmė g.gif Tai interpretuot galėčiau, kad atsakiusių ,Taip, yra statistiškai daugiau g.gif Ar taip?
Atsakyti