Įkraunama...
Įkraunama...

SPSS programa

QUOTE(aistutėlė @ 2010 04 07, 12:10)
irgi tikriausiai magistrini rasai, tai kaip darai su lentelem? na paskaiciuoji chi kvadrata ir gauni lenteles ir tokias jas ir dedi i savo darba, ar padarai savo  lentele ir persikeli i ja tau reikalingus duomenis? nes su spss juk gaunasi lenteles ir su angliskais uzrasais, o yra ir info kuri nelabai reikalinga buna.... Tai kaip?
As tai pasidarau savo lenteles ir i jas susikeliu mano reikalingus rezultatus ar duomenis

Dar iki to nepriėjau, kol kas turiu tik skaičiavimus, aprašinėti nepradėjau. Tekste tai bus tik diagramos ir paminėti gauti rodikliai (pvz, chi-kvadratas toks ir toks leidžia teigti, kad bla-bla-bla) smile.gif O į priedus gal kažką daugiau dėsiu, bet bandysiu sutraukti lenteles, nes jos spss per daug gremėzdiškos. Ir į lietuvių kalbą turbūt teks išversti smile.gif Ten gi jas gali koreguoti paskui kaip nori smile.gif
Atsakyti
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 04 07, 12:38)
Dar iki to nepriėjau, kol kas turiu tik skaičiavimus, aprašinėti nepradėjau. Tekste tai bus tik diagramos ir paminėti gauti rodikliai (pvz, chi-kvadratas toks ir toks leidžia teigti, kad bla-bla-bla) smile.gif O į priedus gal kažką daugiau dėsiu, bet bandysiu sutraukti lenteles, nes jos spss per daug gremėzdiškos. Ir į lietuvių kalbą turbūt teks išversti smile.gif Ten gi jas gali koreguoti paskui kaip nori smile.gif

tai as ir taip darau, nes norisi kazkaip tas lenteles, kur gaunu su spss, apjungti, sutraukti duomenis, todel darau savo lenteles.

man jau balandzio pabaigoje katedrinis gynimas.....skirtingai visur...
Atsakyti
QUOTE(aistutėlė @ 2010 04 07, 19:49)
man jau balandzio pabaigoje katedrinis gynimas.....skirtingai visur...

Ojej, greitai... doh.gif Man gynimas birželio pirmom dienom, atiduoti į katedrą reikia gegužės 24 d. Bet noriu, kad dar dėstytoja rimtai perskaitytų prieš tai ir galėčiau pataisyti kažką smile.gif
Atsakyti
Sveikos. as ir jungiuosi prie jusu, turiu anketas, bet nezinau kaip susivesti duomenis i spss, reikia kazkaip susinumeruoti pagal svarbuma ar kaip.. ir dar man neaisku analizuojant vienas klausimas is anketu atsakymus kaip nustatyti kuris nominalinis ir kuris ranginis ir t.t, nes pagal juos susizinot galima kur eit ir ka spausti ( turiu lentele gana aiskia) tik reikia man zinoti kas kur (atsiusciau anketa tiesiog ir surasytumet trumpai,desimt min. darbas, nes aiskinant kaip zirafai per ilga kakla kol daeina... doh.gif )

Jei kas galetu pakonsultuoti porai trejeta klausimu,kurie dirba su spss, parasykit kuom skubiau i az, labai busiu dekinga..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agrovet: 08 balandžio 2010 - 00:18
Atsiprašau už savavališką sunumeravimą, bet jums, kaip matosi, kol kas neaišku niekas.
QUOTE(Agrovet @ 2010 04 07, 23:54)
Sveikos. as ir jungiuosi prie jusu, turiu anketas, bet

1) nezinau kaip susivesti duomenis i spss (ta prasme, visai nežinot, kaip?)
2) reikia kazkaip susinumeruoti pagal svarbuma ar kaip... (ne, pagal svarbumą nereikia;o iš kur žinotumėt, kurie svarbiausi, reikšmingiausi, jei duomenų dar ne tik neanalizavot, bet ir nesuvedėt?)
3) ir dar man neaisku analizuojant vienas klausimas is anketu atsakymus, kaip nustatyti kuris nominalinis ir kuris ranginis
4) ir t.t,
5)nes pagal juos susizinot galima, kur eit ir ka spausti ( turiu lentele gana aiskia) ...tik reikia man zinoti kas kur.. (čia išvis apie ką jūs?)

Jei kas galetu pakonsultuoti porai trejeta klausimu,kurie dirba su spss,  parasykit kuom skubiau i az, labai busiu dekinga..

Negi manote, kad įmanoma taip tiesiog imti ir atsakyti į tokius klausimus g.gif . Kad ir į pirmąjį? Gal pirmiau bandykit bent apie SPSS pagrindus pasiskaityt knygoje. Ar jūs ieškote tiesiog galinčio jums tuos duomenis SPSS pagalba sutvarkyt ir išanalizuot?
Atsakyti
zinau kaip suvesti, tik apsistojau ties antru (pasiskaiciau cia detaliau tai pagal skale kazkaip anketos atsakymu variantus) ir treciu (kur koks yra nominal, rang, interval. anketoje) jusu sunumeruotu klausimu, del kuriu nepajudu is vietos..
5) turiu lentele kur ka spausti ir kokius kriterijus rinktis, tik reikia zinoti kur nominalinis, ranginis, intervalinis anketoje...
Apsiskaiciuoti pati moku pagal turima lentele, tik man reikia del situ poros klausimu, geriausia ,kad kas suzymetu, nes aiskinant nelabai kas ir besuprantama, praeitais metais kai reikejo mokejau, o dabar pasimirso viskas, nes programa tik per metus karta tenaudojama buvo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agrovet: 08 balandžio 2010 - 00:41
QUOTE(Agrovet @ 2010 04 08, 01:32)
zinau kaip suvesti, tik apsistojau ties antru (pasiskaiciau cia detaliau tai pagal skale kazkaip anketos atsakymu variantus)  ir treciu (kur koks yra nominal, rang, interval. anketoje) jusu sunumeruotu klausimu, del kuriu nepajudu is vietos..
5) turiu lentele kur ka spausti ir kokius kriterijus rinktis, tik reikia zinoti kur nominalinis, ranginis, intervalinis anketoje...
Apsiskaiciuoti pati moku pagal turima lentele, tik man reikia del situ poros klausimu, geriausia ,kad kas suzymetu, nes aiskinant nelabai kas ir besuprantama, praeitais metais kai reikejo mokejau, o dabar pasimirso viskas, nes programa tik per metus karta tenaudojama buvo...

Susinumeruoti tai reikia tiesiog iš eilės: pirmas atsakymo variantas - 1, antras - 2 ir t.t. O apie matavimo lygmenis (nominalinį, ranginį, intervalinį ir santykio) yra aiškiai parašyta bet kurioje statistikos knygoje arba net ir į google paieškos langelį įvedus išmeta atsakymus, juk smagiau pačiai išsiaiškinti, nei kad kažkas pasakytų, ar ne? Juolab jei jau mokėjai - belieka tik prisiminti.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Aš vėl tuo pačiu klausimu: kas yra Z ir kaip jis gaunamas?

AČIŪ 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuotaka 09 09 05 @ 2010 04 08, 11:54)
Labas rytas 4u.gif
Aš vėl tuo pačiu klausimu: kas yra Z ir kaip jis gaunamas?

AČIŪ 4u.gif

Jei neturi SPSS'o ir skaičiuosi Exceliu, daryk taip:
1. Susikoduok visas atsakymų reikšmes, tarkim: 'Taip' - 1, 'Truputį' - 2, 'Ne' - 3.
2. Į Excelio stulpelį žemyn suvesk visus užkoduotus atsakymus po vieną (ne bendrą sumą, o po vieną):
1
2
2
1
3
1
1
...
ir t.t.
3. Nuėjusi ant tuščio langelio spausk viršuje esantį fx (insert function) mygtuką, atsidariusiam lange 'Select a function' nueik ant ZTEST.
4. ZTEST lange:
Array - apibrėžk visus savo tiriamus vienetukus, dvejetukus ir trejetukus (pvz., B2:B34)
X - reikšmė, kurios skirtumą nuo kitų nori tikrinti. Tarkim, Tu nori įrodyti, kad atsakymų 'Taip' (užkoduotų 1) yra statistiškai reikšmingai daugiau, nei 'Truputį' (2) ir 'Ne' (3), tai tuomet į X langelį rašai 1.
Sigma - gali palikti tuščią, Excel'is čia pats apskaičiuos imties standartinį nuokrypį.
5. Spaudžiam OK ir žiūrim, ką turim. Jei gaunama reikšmė mažesnė už 0,05, reiškia, kad atsakymų 'Taip' yra statistiškai reikšmingai daugiau, nei kitų atsakymų. Tai va tos reikšmės, kuri vadinama p reikšme, ir nori Tavo dėstytojas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pimkie @ 2010 04 08, 12:54)

Pimkie, o kurioje vietoje SPSS šį testą skaičiuoja? Nerandu tokio. Kitaip vadinasi?
Man visai tiktų kai kur smile.gif

Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 04 08, 13:07)
QUOTE(Pimkie @ 2010 04 08, 12:54)

Pimkie, o kurioje vietoje SPSS šį testą skaičiuoja? Nerandu tokio. Kitaip vadinasi?
Man visai tiktų kai kur smile.gif

Ačiū smile.gif

Iš esmės tai yra vienos imties t testas (Analyze -> Compare Means -> One-Sample T Test, Test Variable - imtis, Test Value - su kuo nori lyginti), kuriame žiūrime į Sig. (2-tailed) reikšmę.
Atsakyti
QUOTE(Pimkie @ 2010 04 08, 13:14)
Iš esmės tai yra vienos imties t testas (Analyze -> Compare Means -> One-Sample T Test, Test Variable - imtis, Test Value - su kuo nori lyginti), kuriame žiūrime į Sig. (2-tailed) reikšmę.

Supratau, ačiū... Ne, tuomet netiks man visgi.
Turiu dilemą dėl vienos hipotezės tikrinimo.
Klausimas: kaip vertinate komunikavimo priemones: 5 priemonės, kiekviena vertinama 5 balų skale.

Reikia patikrinti, ar tos komunikavimo priemonės yra vertinamos pakankamai skirtingai. Logiškai įsivaizduoju, bet koks testas SPSS čia būtų patogiausias? Ar išeišų kažkaip patikrinti iškart?
Bandžiau skaičiuoti Friedman'ą ir Kendall's W, bet ar jie tinkami čia? Gal teko susidurti? Mano vadovė pati negali atsakyti į šiuos klausimus, nėra naudojus tų testų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TekilaSunrise: 08 balandžio 2010 - 12:39