QUOTE(avietė2 @ 2012 12 08, 15:48)
Į Malę atskridom vėlai vakare, todėl buvom rezervavę viežbutį vienai nakčiai. Iš ryto (10 val.) plaukėm su vietiniu transportu į Mafusi salą, todėl atvykus apžiūrėti sostinės kaip ir neturėjom laiko. Tačiau išvykstant Malėje praleidom 5 val. ir jų pilnai užteko. Nieko ten nėra, labai siauros gatvelės, karštis buvo nerealus. Ieškojom Malėj suvenyrų parduotuvėlių, norėjom parvešti ką nors lauktuvių, bet kainos Maldyvų žemėlapis 15 dol. šiaip netaip vienoj parduotuvėlėj nusiderėjau iki 5.
Mafusi saloje gyvena apie 2 tūks. vietinių gyventojų, turi jie vieną normalų papludimį. Ką veikti šioje saloje? Manau kaip ir visuose maldyvuose nieko - gulėti, maudytis ir snorklinti. Koralinis rifas visai neblogas.
Pirkom iš viežbučio dvi eskursijas į kitas salas. Viena arčiausiai nutolusią - Byadhoo resort. Kita negyvenama Maadhoo Finnolhu (Picnick Island). Plaukdami į pastarąją buvom sustoje prie Banana rifo, tai matėme didžiules Manta rajas. Įspudis nerealus.
Kas mėgsta aktyvų poilsį (kaip aš) tai Maldyvuose savaitės manau užtenka.
Mafusi saloje gyvena apie 2 tūks. vietinių gyventojų, turi jie vieną normalų papludimį. Ką veikti šioje saloje? Manau kaip ir visuose maldyvuose nieko - gulėti, maudytis ir snorklinti. Koralinis rifas visai neblogas.
Pirkom iš viežbučio dvi eskursijas į kitas salas. Viena arčiausiai nutolusią - Byadhoo resort. Kita negyvenama Maadhoo Finnolhu (Picnick Island). Plaukdami į pastarąją buvom sustoje prie Banana rifo, tai matėme didžiules Manta rajas. Įspudis nerealus.
Kas mėgsta aktyvų poilsį (kaip aš) tai Maldyvuose savaitės manau užtenka.
Net garsiai nusijuokiau ))) Toks ispudis susidare, kad Maldyvuose net nebuvote, nes jei sakote - kad ten pasyvus poilsis, tai ne tokia sala pasirinkote ir ne pakankamai researcho pasidarete. Savaitei vykimas - laiko svaistymas. Ir speju, kad uz 2000Lt susisukote, tik su viesbuciu , kuris teikia B&B. Jei jus ten shoppinga vaziavot daryt ir ta vadinate aktyviu poilsiu - tikrai ne ten pataikete.
Mes maldyvuose buvo 2 kartus, ir skirtingose salose po 2 savaites praleidome ir kazkaip nesusidureme su problema, kad neturetume ka veikti. Filmai po atviru dangumi, superiniai koncertai vakarais (nieko panasaus i Zentus ar Butkutes), tenisas, nardymas, kanojos, eskursijos, plaukiojimai su katetriais, zvejyba , valgymas skirtinguose restoranuose, kuriu maistas nenusileidzia michelin restoranams (patikekit, turiu su kuo lygint). O ka kalbeti apie naujas idomias pazintis, peraugancias i draugystes ir laiko leidimas su ten sutiktais nerealiais zmonemis.
Bet zinoma, jei jus tik snorklinga darote ir ant gulto gulite, tai man jau po 2dienu stoga nurove butu ) )) Kazkaip nesvarbu kur vaziuociau - visada griztu is atsotogu nusikalus labiau nei dirbdama darbe, nes gal kai zmogus pats nuobodus yra , tai ir aplink ji viskas nuobodu.
Papildyta:
QUOTE(*Pasaulio~Piliete* @ 2012 12 10, 13:54)
Na va kaip smagu
Mes Biyadhoo medaus men buvom, 10 dienu. O Maafushi ligonineje pagulejom viena diena, tai Maafushi ispudzio man asmeniskai jokio nepaliko, gyvenama sala ir tiek, Biyadhoo man buvo mielesne nes ten tik turistai ir salele miniatiurine
Prisiminiau viena mane nustebinusi dalyka apie Male - pati maziausia pasaulyje sostine - salos skersmuo tik 1km, bet piiiilna taxi vazineja nevaiksto 'ilgu' nuotoliu zmones
Mes Biyadhoo medaus men buvom, 10 dienu. O Maafushi ligonineje pagulejom viena diena, tai Maafushi ispudzio man asmeniskai jokio nepaliko, gyvenama sala ir tiek, Biyadhoo man buvo mielesne nes ten tik turistai ir salele miniatiurine
Prisiminiau viena mane nustebinusi dalyka apie Male - pati maziausia pasaulyje sostine - salos skersmuo tik 1km, bet piiiilna taxi vazineja nevaiksto 'ilgu' nuotoliu zmones
Aha, ir dar idomus apie juos faktas, kad jie net pas kaimynus gyvenancius gretimoje laiptineje 3ciamei ar 4tame nesileidzia i apacia, o lipa per langus ar balkonus, todel tarp jaunimo ten yra labai daug tokiu mirciu,kad nukrito ir numire
Papildyta:
QUOTE(avietė2 @ 2012 12 08, 08:26)
Na va grįžau ir aš iš šio rojaus kampelio. Galiu pasakyti, kad nėra jau tokie "neikandami" tie Maldyvai. Prabuvom 6 dienas: 1 dieną Malėje, kitas Mafusi saloje. Iš pastarosios dar plaukėm į 2 kitas salas. Ir išleidom dviem žmonėm (be lėktuvo bilietų) ~2000 Lt.
As cia visai susijaukiau, tai jus vaziavote ilsetis i gyvenama sala ???? ne i privacia sala???? As gyvenamoje saloje , jau po 1val noriu begti lauk. Todel pateisinu, jei jums ten 1 savaites per akis, nes manes tai nei 1dienos ten nepaliktu, jauciu nuplaukciau ten palikta net iki kokios shri lankos