Įkraunama...
Įkraunama...

Maldyvai

QUOTE(ull @ 2009 04 17, 13:47)
trise: as, vyras, sunus smile.gif. Vaizdu ivairiu prisiziurejom smile.gif. Ir maloniu ir nemaloniu akiai smile.gif. Bet tam ir yra tas povandeninis pasaulis, kad kiek traukia, tiek ir atbaido, bet poto dar labaiau traukia. Nemaloniausi: murenos, rajos... Fui kokios jos man baisios. Patys patys isimintiniausi: vezliai ir dar karta vezliai. Rifiniai rykliukai labai bailus, tai ner ko bijoti smile.gif. Sunu, tai kai kurios zuvytes ir pkramsnojo smile.gif (na truputi), bet jis pas mus drasus, lenda kur ir nereiketu.  Tiesa, as koja buvau rimtai persipjovos i korala, bet irgi per savo ziopluma, bet persipjoviau per snorklinga. Tai zviegiau kaip parselis is baimes ir skausmo (nes is pradziu nesupratau, kas atsitiko  doh.gif )...

o siaubas, žinau, kad koralai kaip britvutės būna doh.gif pasidomėjau nardymo kursais pas mus, tai kainos visai normalios, tikėjausi, kad dar didesnės bus. Reiks su vyru apsitarti smile.gif nardyti mane labai traukia, bet kartu ir baisu šiek tiek. O dar kai pamačiau, akd per kursus reikia nerti pas mus į ežeriuką, kur vanduo toks rudai žaliai geltonas doh.gif fuiiii, kažkaip visai nesinori.
Atsakyti
QUOTE(ull @ 2009 04 17, 13:10)
Zinai, mes buvo balandzio pabaigoj- geguzes pradzioj. Jokiu liuciu nebuvo.
Rizika ta, jei vyksi vasara ar rudeni, tai gali buti dauguma dienu apniukusiu, bet liuciu, tokiu kaip Malaizijoj per liuciu sezonus, tikrai negausi.

Tiesa, vasara ir ruduo nelabai tinka snorklingui, nes vanduo jau banguojantis (tada traukia banglentininkai... Bet nardymui tinka, visi metai.
As patariu baigti nardymo kursus Lietuvoj. Maldyvuose tikrai pigiau nebus. O ir laiko tiesiog gaila: nuvykus klausyti paskaitas, teorija, kada norisi jau iskarto nerti.
O nardymu ten ivairiu buna: naktinis, rytinis vakarinis ir taip toliau ir toliau. Pasirenki pagal savo poreikius, norus.
Siemet nardem prie Bali salos, tai nepalyginti su Maldyvais. Ispradziu net liudna buvo... Maldyvai fantastika

lygiai taip pat jokiu liuciu nebuvo ir birzeli smile.gif kita vertus, tos liutys gali pralyti nakti, kai net nepastebesi. mes syki radom slapius ranksluoscius smile.gif bet ne daugiau 4u.gif

neveltui sakoma, kad maldyvai diveriu rojus drinks_cheers.gif
o jus pati kur ir kokius nardymo kursus baigete? jei atvirai, manau, jog jokiu bigsmile.gif nepiktuoju 4u.gif tuomet jusu patarimas, baigti lietuvoje, nieko vertas smile.gif jei klystu, argumentuokite 4u.gif as galeciau i az parasyti daug argumentu, kodel baigti ne lt( nekalbu apie egipta), o baigti maldyvuose smile.gif

QUOTE(ull @ 2009 04 17, 13:47)
trise: as, vyras, sunus smile.gif. Vaizdu ivairiu prisiziurejom. Ir maloniu ir nemaloniu akiai. Bet tam ir yra tas povandeninis pasaulis, kad kiek traukia, tiek ir atbaido, bet poto dar labaiau traukia. Nemaloniausi: murenos, rajos... Fui kokios jos man baisios. Patys patys isimintiniausi: vezliai ir dar karta vezliai. Rifiniai rykliukai labai bailus, tai ner ko bijoti . Sunu, tai kai kurios zuvytes ir pkramsnojo(na truputi), bet jis pas mus drasus, lenda kur ir nereiketu.  Tiesa, as koja buvau rimtai persipjovos i korala, bet irgi per savo ziopluma, bet persipjoviau per snorklinga. Tai zviegiau kaip parselis is baimes ir skausmo (nes is pradziu nesupratau, kas atsitiko...

jei nardete trise, tai greiciausiai snorkelinote 4u.gif nepainiokite tu labai skirtingu dalyku smile.gif ar klystu g.gif murenos ir rajos nardytojams esti vieni is idomiausiu gyvunu smile.gif 4u.gif

QUOTE(Dovilyte5 @ 2009 04 17, 14:01)
o siaubas, žinau, kad koralai kaip britvutės būna.  pasidomėjau nardymo kursais pas mus, tai kainos visai normalios, tikėjausi, kad dar didesnės bus. Reiks su vyru apsitarti. nardyti mane labai traukia, bet kartu ir baisu šiek tiek. O dar kai pamačiau, akd per kursus reikia nerti pas mus į ežeriuką, kur vanduo toks rudai žaliai geltonas.  fuiiii, kažkaip visai nesinori.

kainos panasios smile.gif pasidomekite detaliau drinks_cheers.gif zinot kodel? i ezeriuka, pagal normas reiktu nerti 9 kartus, lt nardymo klubai sugeba organizuoti tik keleta panerimu, geriausiu atveju 2 is 9 . o vanduo ne tik kad zalias, jis dar ir labai saltas, net su ilgu kostiumu, (maldyvuose vanduo 30 m gylyje 29 +), o matomumas lt ezeruose labai prastas( priklausomai nuo aplinkybiu, gali buti 1-2-3-4m), o maldyvuose apie 25-30m smile.gif patikekit skirtumas didziulis, ypac pradedantiems 4u.gif
nepriimkit uz pikta, bet, kai komentuoja zmogutis, nenardantis su akvalangu, ir dar taip uztikrintai... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milaaa: 18 balandžio 2009 - 00:22
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 04 18, 11:18)
1.prasau parasykite viesai mirksiukas.gif as dar nenardau,bet ateityje labai noreciau pradeti.Todel idomi visa informacija mirksiukas.gif
2. drinks_cheers.gif

viskas buvo senokai, tai pasimirso 4u.gif radau sena savo zinute bigsmile.gif

ar galima baigt kursus teorijos lietuvoje, o praktika kur nors kitur
galima baigti bet kur, kur yra mokoma pagal padi programa. gali teorija ir baseininius uzsiemimus baigti lt, pasiimti tai yrodanti dokumenta, ir 4 atviru vandenu nerimus atlikti, bet kuriame pasaulio padi centre

as asmeniskai mokymu lt esu totaliai nusivylusi man asmeniskai laikinas, o po to normalus OWD pazymejimas buvo isduotas po teoriniu paskaitu, bei 4 nerimu baseine pazeidziant visas PADI taisykles. ( tuomet dar nezinojau, kiek nerimu priklauso kiekvienam kursui). dokai i Padi europa buvo issiusti sufalsifikuojant neivykusiu nerimu atvirame vandenyje duomenis. ir ne mano vienos, o bent jau visos kartu lankiusios grupes
is to darau isvada, kad tokiu budu apgaudinedami zmones, nardymo centrai sutaupo kruva musu pinigu, kadangi nereikia zmonem organizuoti nerimu, uz kuriuos atsakanciai sumoketa. beje knygos irgi nedave
AOWD baigiau ne lt, kuo be galo dziaugiuosi, nepalyginsi, kaip grieztai buvome mustruojami, bet ir ismoke esu be galo dekinga, tiems instruktoriams, kurie mus ten moke uz kantrybe ten ir planuojame testi mokymus toliau

placiau apie tai diskutavome stai cia 4u.gif
http://www.supermama...?...300425&st=0

jei rasyciau placiau viesai, lengva butu mane atskirti blush2.gif o to nesinori 4u.gif
gal tiesiog musu buvo tokia patirtis, yra nemazai geru atsiliepimu smile.gif
beto isivaizduokite, kad kursus galite baigti bet kada, 5 privalomus panerimus baseine taip pat, bet juk dar priklauso 4 nerimai atvirame vandenyje, lt tai butu ezeras. o jie imanomi tik vasara smile.gif nors vistiek salta, matomumas prastas, sunku issilaikyti grupeje,jei prieky koks naujokas lastais sudrumscia vandeni, nesimato nieko. plaukdami su mb laikemes uz ranku, atsilikom nuo grupes.
jei tarkim kursus baigiate vasari ir norite iskart vaziuoti kur nardyti, isduoda laikina pazymejima( neturint 4 ezero nerimu), kas yra neteiseta. o jus norite nardyti smile.gif 1-2 is tu nerimus gal gausite kada vasara, o gal ir ne blink.gif

dabar ziurint atgaliniu protu, manau protingiausia butu, bent as taip daryciau, jei buciau zinojus:
OWD kursu teorija ir 5 baseininius nerimus baigciau lt, gimtaja kalba, visgi reiktu gerai suprasti, kas destoma smile.gif o 4 atviru vandenu nerimus PADI Referral course (4 dives) atlikciau kur nors uzsienyje, kur siltas vanduo ir geras matomumas 4u.gif
tuo paciu is nardymo mokyklos reikalauciau mazesnes kainos( vistiek greiciausiai visu 4 nerimu nebutu) beigi dokumentu, kokioje kursu stadijoje esu. baigus 4 nerimus, galima paciam issiusti dokus padziui ir gauti pazymejima 4u.gif
Atsakyti

Yra pakankamai geri kursai Lietuvoj, man tikrai butu gaila laiko baigineti juos kelioneje. Pasirinkite kursus vasara, tada ir vaduo ezeruose nera ledinis, o ir ezeru yra savo povandeniniu pasauliu idomiu ir Lietuvoje ir ne visi jie zali ir purvini smile.gif.....
Galima daryti taip smile.gif:
PADI Open Water Diver (atvirų vandenų naras) Lietuvoj, o PADI Advanced Open Water Diver (patyręs atvirų vandenų naras) kelioneje smile.gif, nes cia jau reikalingi specializuoti nardymai ...
Bet nepersu as savo nuomones ikyriai niekam, kiekvienas pasirenka, kaip jam patogiau.

O cia, kad jums nekiltu noras ateiti pasiepti kitu (ju nepazistant visai smile.gif): mano abrozelis ne snorklinge (sunaus nera, nes jis fotkino smile.gif) : mirksiukas.gif
(Kopiju sertifikatu, jums leidus, nekelsiu biggrin.gif )....

user posted image
Atsakyti
jusu pasiulymas su kursais irgi teisingas smile.gif butent taip ir dareme, tik kaip minejau, mums nepasiseke su lt kursais, is priklausanciu 9 nerimu, gavome 6. norisi apsaugoti nezinancius nuo panaciu apgavysciu bigsmile.gif 4u.gif
esu giliai isitikinus, kad taip besielgianciu nardymo mokyklu yra ne tik ta viena su kuria mes susidureme g.gif
Atsakyti
Aciu dievui diskusija susvelnejo ir igavo civilizuotu bruozu smile.gif Tikrai komentarai nuspejant ka kazkas kitur dare, sakyciau siek tiek nekorekt. Na bet ne apie tai dabar.

LT tikrai yra labai geru nardymo kursu, mes su zmona pvz. OWD baigeme LT ir atlikome absoliuciai visus nerimus, ir netgi nerimus i maximalu leistina OWD gyli. Apie malonuma nardyti ezeruose- cia kitas klausimas. Taciau as neriu pasidalinti savo asmenine patirtimi, o ji tokia:

visur yra geru ir blogu kursu ir geru ir blogu instruktoriu! Tiek Maldyvuose tiek LT, tiek Egipte ir visur kitur. Todel renkantis kursus reikia perskaityti atsiliepimus internete ir susirinkti informacija, o tada padaryti sprendima.

As asmeniskai baigiau OWD Lietuvoje, o AOWD Maldyvuose. O dabar jei pradeciau is naujo gal net nesirinkciau PADI sistemoe apskritai.

Kainos: LT kursu su Maldyvai net nera ka lyginti, nes pas mus kursai apie 1000 lt. o Maldyvuose vienas nerimas 40-50 EUR + PADI mokescia ir pan. Priklausomai nuo nardymo centro skiriasi, bet nepalyginsi su LT.

Mano rekomendacija: jei jums patinka instruktorius- rimtas, kelai pasitikejima, profesionalus, tada baikite kursus pas ji, nesvarbu kur tai yra. Sekmes diveriams biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki,

Čia truputį ne į temą bet gal kam padėsiu smile.gif Vokiečių agentūrose ieškant kelionų man padėjo šis psl: http://translate.google.com. Tiesiog nukopijuoji visa tekstą is vokiečių ir angliškai viską išverčia iškart thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(me2za @ 2005 10 12, 09:25)
Aš patarčiau laukti paskutinės minutės pasiūlymų  g.gif  Mes Maldyvuose 5 žvaigždučių viešbutyje gyvenom už 1300 eurų kiekvienam žmogui, bet dvi savaites !!!  biggrin.gif  Ir dar su maitinimu 3 kartus per dieną  biggrin.gif Nu va kaip mums nuskilo... blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

dar ten buna paskutini minuciu i maldyvus???? g.gif kiekbandziau ziureti,visur tik pagal specialius uzsakymus, jei nesirenkagrupes - nevykstama, arba daroma viskas individualiai, per kokia cia agentura gavot paskutine minute?
Atsakyti
QUOTE(astulka1 @ 2009 11 04, 16:39)
dar ten buna paskutini minuciu i maldyvus???? g.gif  kiekbandziau ziureti,visur tik pagal specialius uzsakymus, jei nesirenkagrupes - nevykstama, arba daroma viskas individualiai, per kokia cia agentura gavot paskutine minute?

paskutiniu minuciu tikrai buna 4u.gif
siaip is esmes maldyvai pigiausi birzelio liepos menesiais, nes tuomet yra didesne tikimybe lietui.
mes darome taip- jau nuo lapkricio pradedame dometis kainomis ir stebim pasiulymus, kai pamatom tinkamus , perkam. vaziuojam birzeli, taip siek tiek susitaupo. lijo vos 1-2 kartus, dazniausiai nakti smile.gif
mano patirtis sako, kad paskutines min laukti nelabai verta, nes tuomet geriausios vietos isgriebtos, arba i norima vieta isvis nebelieka doh.gif kaina tik brangsta. paskutine min netinka, jei norite i kazkuria konkrecia sala, nes jei ji populiari, tuomet gali ir nelikti. nors visumoje, jeigu nesvarbu konkreti sala, o tik tiek, kad maldyvai, tai gausite ta paskutine minute biggrin.gif
o ziurime stai cia 4u.gif
www.lastminute.de
www.thomascook.de
www.its.de
ir kt vokiskas svetaines, apie kitas deja nieko nezinau 4u.gif
Atsakyti
Milaaa o kokios geriausios populiariausios salos mirksiukas.gif
O sitie tinklalapiai imesti,tai is vokieciu reikia skristi? Gal gali pakomentuoti kaip kainu skirtumas is LT ir is Vokietijos mirksiukas.gif
Atsakyti
O perkant per vokiečius nebūna problemų užsakyt kelionę dėl to , kad ne Vokietijos pilietis? Mes norėjom užsakyt kelionę iš britų agentūros Thompson holidays, tai deja nieko nesigavo, nes jie neparduoda kelionių kitų šalių piliečiams ( reikalavimas turėt Britanijos kreditinę kortelę ir registruotą gyvenamą vietą Britanijoj ).
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 11 11, 08:25)
Milaaa o kokios geriausios populiariausios salos mirksiukas.gif
O sitie tinklalapiai imesti,tai is vokieciu reikia skristi? Gal gali pakomentuoti kaip kainu skirtumas is LT ir is Vokietijos mirksiukas.gif

o kuri lietuviu agentura skraidina? as nezinau tokios g.gif bet ir domejausi seniai 4u.gif
del zemiau pateiktos citatos, manau darosi aisku, kodel reikia skristi is vokieciu.
pati su tuo susiduriau, nes pas anglus kainos truputuka geresnes nei vokieciu bigsmile.gif bet deja anglijoje neturejau kas galetu nupirkti kelione, ar leisti pasinaudoti kreditine. teliko vokieciai biggrin.gif
jau daug kalbejom sioje temoje, kad lietuviu agenturos tik PERPARDUODA kitu saliu organizuota kelione i maldyvus. jeigu norite moketi uz tarpininkavima, prasom. mes pamanem, kad geriausia pirkti tiesiogiai, taip ir dareme.
kokios geriausios salos nepasakysiu, nes istiesu nezinau, ar vel busiu kaltinama snobiskumu ar tustybe lotuliukas.gif bet skaitydama visokiuose forumuose, SM taippat, kazkodel pastebiu tendencija, kad lietuviams musu agenturos kazkodel siulo 2 vietas- Medhuparu arba Kuramathi smile.gif niekaip nesuprantu kodel? g.gif kainu panasiu yra daug, bet kodel butent sios bigsmile.gif
as manau, kad reikia nusistatyti riba kainos ir pagal tai issirinkti sirdziai mieliausia salele g.gif o pasirinkimas tikrai didelis smile.gif priklauso nuo poreikiu smile.gif mes ziurejome, kad butu didelis nardymo centras, tai buvo mums antras argumentas po salos grozio biggrin.gif jums be abejo bus kiti argumentai 4u.gif
kaina is vokieciu yra +- 1500 euru zmogui(neskaitant keliones i vokietija). uz tuos pinigus galima gauti +- 12 dienu AI, arba +-15 dienu HB. bei priklauso nuo namuko. pirma syki turejome AI, antra HB. jei skrisciau dar, vel rinkciausi HB 4u.gif
niekada nesirinkciau atolo, kuris visai salia Male

QUOTE(Bjjanka @ 2009 11 11, 15:58)
O perkant per vokiečius nebūna problemų užsakyt kelionę dėl to , kad ne Vokietijos pilietis? Mes norėjom užsakyt kelionę iš britų agentūros Thompson holidays, tai deja nieko nesigavo, nes jie neparduoda kelionių kitų šalių piliečiams ( reikalavimas turėt Britanijos kreditinę kortelę ir registruotą gyvenamą vietą Britanijoj ).

Pas vokiecius tokiu problemu nebus biggrin.gif pirma karta uzsakinejau, kai LT ju sarase net nebuvo, palikau vokietija, tik prirasiau, kad miestas vilnius lotuliukas.gif kai jie paskambino( perskambina visada vos tik gave rezervacija) pradejau aiskinti kodel taip padariau, tai nusijuoke ir pasake, kad jie mato kad rezervuoju is LT biggrin.gif
dabar lietuva yra pasirinkimu sarase, tai jokiu problemu
pirkau is siu agenturu jau 3 keliones, nesklandumu nebuvo jokiu thumbup.gif
Atsakyti