QUOTE(jolita.martyna @ 2009 04 18, 11:18)
1.prasau parasykite viesai
as dar nenardau,bet ateityje labai noreciau pradeti.Todel idomi visa informacija
2.
viskas buvo senokai, tai pasimirso
radau sena savo zinute
ar galima baigt kursus teorijos lietuvoje, o praktika kur nors kitur
galima baigti bet kur, kur yra mokoma pagal padi programa. gali teorija ir baseininius uzsiemimus baigti lt, pasiimti tai yrodanti dokumenta, ir 4 atviru vandenu nerimus atlikti, bet kuriame pasaulio padi centre
as asmeniskai mokymu lt esu totaliai nusivylusi man asmeniskai laikinas, o po to normalus OWD pazymejimas buvo isduotas po teoriniu paskaitu, bei 4 nerimu baseine pazeidziant visas PADI taisykles. ( tuomet dar nezinojau, kiek nerimu priklauso kiekvienam kursui). dokai i Padi europa buvo issiusti sufalsifikuojant neivykusiu nerimu atvirame vandenyje duomenis. ir ne mano vienos, o bent jau visos kartu lankiusios grupes
is to darau isvada, kad tokiu budu apgaudinedami zmones, nardymo centrai sutaupo kruva musu pinigu, kadangi nereikia zmonem organizuoti nerimu, uz kuriuos atsakanciai sumoketa. beje knygos irgi nedave
AOWD baigiau ne lt, kuo be galo dziaugiuosi, nepalyginsi, kaip grieztai buvome mustruojami, bet ir ismoke esu be galo dekinga, tiems instruktoriams, kurie mus ten moke uz kantrybe ten ir planuojame testi mokymus toliau
placiau apie tai diskutavome stai cia
http://www.supermama...?...300425&st=0
jei rasyciau placiau viesai, lengva butu mane atskirti
o to nesinori
gal tiesiog musu buvo tokia patirtis, yra nemazai geru atsiliepimu
beto isivaizduokite, kad kursus galite baigti bet kada, 5 privalomus panerimus baseine taip pat, bet juk dar priklauso 4 nerimai atvirame vandenyje, lt tai butu ezeras. o jie imanomi tik vasara
nors vistiek salta, matomumas prastas, sunku issilaikyti grupeje,jei prieky koks naujokas lastais sudrumscia vandeni, nesimato nieko. plaukdami su mb laikemes uz ranku, atsilikom nuo grupes.
jei tarkim kursus baigiate vasari ir norite iskart vaziuoti kur nardyti, isduoda laikina pazymejima( neturint 4 ezero nerimu), kas yra neteiseta. o jus norite nardyti
1-2 is tu nerimus gal gausite kada vasara, o gal ir ne
dabar ziurint atgaliniu protu, manau protingiausia butu, bent as taip daryciau, jei buciau zinojus:
OWD kursu teorija ir 5 baseininius nerimus baigciau lt, gimtaja kalba, visgi reiktu gerai suprasti, kas destoma
o 4 atviru vandenu nerimus PADI Referral course (4 dives) atlikciau kur nors uzsienyje, kur siltas vanduo ir geras matomumas
tuo paciu is nardymo mokyklos reikalauciau mazesnes kainos( vistiek greiciausiai visu 4 nerimu nebutu) beigi dokumentu, kokioje kursu stadijoje esu. baigus 4 nerimus, galima paciam issiusti dokus padziui ir gauti pazymejima