Neramiausia buvo tik pirmas pusdienis grįžus, nes jau ligoninėj išrašymo dieną zirzeno neblogai, o pakeitus vietą iki maudymo irgi nebežinojo ko nori, ar valgyt, ar miegot, ar paverkt (labiausiai šito...) bet numaudžius pavalgė ir užmigo, nuo tada supratau, kad jau esam namolio trise o krūtinę irgi 2 savaites pratinosi prie apkrovų, ištisai šalia turėjau Multimam kompresiukus ir Avent kremuką pakaitom, gulėjau atvira krūtine ir laukiau kol nustos perštėt. Dabar leliukui 3 savaitės, krūtinės nebeskauda, valgo maždaug kas 2 val. dieną ir kas 4 naktį, nakčia keliuos prie leliuko, nes vyras dirba, reik išsimiegot, kartais išsikomandiruoja ant sofos, bet savaitgaliais parpiam rytais visi trys ilgėliau žodžiu, mamyčiukai būsimieji, nesijaudinkit, įsitikinau, svarbiausia pačiai išlikt ramiai ir... vyrams lyg netyčia parodykit kokį žurnaliuką apie mamų būsenas, palaikymą po gimdymo, aš nežinau ar tai padėjo, bet vyras kartu gulėdamas GN nemažai skaitė tų dovanojamų knygelių ir lankstinukų - pagalbos sulaukiu būtent tos kaip reikia sėkmės didelės! ir ramybės.
Kai prisimenu pirmasias dieneles juokas ima tik grizom namo iskart puolem viska viska tvarkyt, deliot, pirkt, kad tik mazytei butu geriau ir jaukiau, reikejo labiau atsipalaiduoti juk svarbiausia leliukui kad tevelis ir mamyte butu salia reikia pasimegauti, kad jau esat tryse ir pailseti nepamirst sekmes
Papildyta:
as ir labai bijojau kaip cia kas bus, aplink visos skundes, kad kosmaras kaip sunku, bet neturejau jokiu problemu padejo kursai, jau is pat pradziu zinojau kaip paduoti ir vyras priziurejo, pora kart tepaliuko reikejo ir viskas, nebuvo man jokiu uzsidegimu ir t.t. dabar nemazai konsultuojanciu mamu kurios padeda, nebijok ieskoti pagalbos kartais uztenka tik padeti pakeisti, kartais antspeniu pradzioj reikia, bet viskas isprendziama, tik kaip sake kursuose jeigu skauda, kazka netaip darai
Papildyta:
QUOTE(deimina12 @ 2011 10 27, 08:07)
uz gero menesiuko musu laukia visi sie rupesteliai, bet nieko labiau nebijau kaip maitinimo krutimi, perskaiciau begale literaturos apie maitinima, bet man vistiek atrodo tai kazkas mistisko
o maitinti ziauriai noriu pati
su pirmuoju vaikiuku nenusise maitinimas, paluzau antra menesi, nemokejau duoti teisingai kruties, valge kas valanda, miegojo per para kokias 3-4 valandas, krutys istino, gavosi uzdegimas ir viskas-baigesi mano kantrybe, idaviau misinuko ir gyvenimas prasviesejo
dabar zinoma gailiuosi, kad buvau tokia silpna ir paluzau
bet antra savo leliuka labai noriu maitinti
o maitinti ziauriai noriu pati
su pirmuoju vaikiuku nenusise maitinimas, paluzau antra menesi, nemokejau duoti teisingai kruties, valge kas valanda, miegojo per para kokias 3-4 valandas, krutys istino, gavosi uzdegimas ir viskas-baigesi mano kantrybe, idaviau misinuko ir gyvenimas prasviesejo
dabar zinoma gailiuosi, kad buvau tokia silpna ir paluzau
bet antra savo leliuka labai noriu maitinti
as ir labai bijojau kaip cia kas bus, aplink visos skundes, kad kosmaras kaip sunku, bet neturejau jokiu problemu padejo kursai, jau is pat pradziu zinojau kaip paduoti ir vyras priziurejo, pora kart tepaliuko reikejo ir viskas, nebuvo man jokiu uzsidegimu ir t.t. dabar nemazai konsultuojanciu mamu kurios padeda, nebijok ieskoti pagalbos kartais uztenka tik padeti pakeisti, kartais antspeniu pradzioj reikia, bet viskas isprendziama, tik kaip sake kursuose jeigu skauda, kazka netaip darai
sveikos mamytes.. mano dukrytei dar tik savaite,labai neramiai miega ir rodos nepavalgo normaliai nors valgo daznai.. nemiega nei savo lovytei niekur,tik musu lovoje o nakti verkia ir miega tik man ant pilvo,nezinau ka daryti,jau kelias paras esu be jokio poilsio,vyras dirba beveik visa diena tai viskas tenka man vienai.. pirmas dienas dukryte slapinosi ir kakojo normaliai,o vat dabar jau pora dienu atrodo jo bando kakoti bet negali ir iskart rekia ne savu balsu,bandziau ir pilvukui masaziuka daryti bet niekas nepadeda,per para tik viena pampersa tereikejo pakeisti... ir beje maitinu krutmi,jai pabalo liezuviukas,ir atrodo kartais kaip jos burnyte pilna vaskes gal kas nors turit kokiu patarimu?
QUOTE(samanta.gr @ 2011 12 28, 12:39)
sveikos mamytes.. mano dukrytei dar tik savaite,labai neramiai miega ir rodos nepavalgo normaliai nors valgo daznai.. nemiega nei savo lovytei niekur,tik musu lovoje o nakti verkia ir miega tik man ant pilvo,nezinau ka daryti,jau kelias paras esu be jokio poilsio,vyras dirba beveik visa diena tai viskas tenka man vienai.. pirmas dienas dukryte slapinosi ir kakojo normaliai,o vat dabar jau pora dienu atrodo jo bando kakoti bet negali ir iskart rekia ne savu balsu,bandziau ir pilvukui masaziuka daryti bet niekas nepadeda,per para tik viena pampersa tereikejo pakeisti... ir beje maitinu krutmi,jai pabalo liezuviukas,ir atrodo kartais kaip jos burnyte pilna vaskes gal kas nors turit kokiu patarimu?
Atrodo tavo mergytei gali buti pienlige, nes burnyteje yra baltu apnasu ir jai skauda, todel sunku zisti ir gali buti jog del to negali normaliai pavalgyti, del to yra irzli ir mazai slapinasi. Pasirodykit gydytojai, greiciausiai lieps tepti Daktarin geliu ir viskas susitvarkys. Sekmes prie viso to gali buti, jog pilvuka pucia, jeigu uzmiega tik ant jusu krutines, tada pilvukas prisispaudzia, vaikiukui tampa silta ir gera (masazuokit pagal laikrodzio rodykle, lenkite kojytes prie pilvuko, kad iseitu dujos, bei po valgio butinai pakelkit atsirugti).
QUOTE(samanta.gr @ 2011 12 28, 09:39)
Greiciausiai jums yra pienlige, butinai pasirodykite gydydojai, nieko nelaukite.
Maniskiui jau 3savaites,bet jis nemiega savo lovyteje visai labiausiai megsta uzmigti man ant krutines, o kai pabandau padeti i lovyte,kad ir ta pacia poza is karto atsibuna ir pradeda verkti. Nakti labai sunkiai miega, turiu nesioti nesyneje,kad imigtu ir tada siaip ne taip pavyksta perkelti pas save i lova. Zinau,kad negerai, bet nezinau ka ir daryti, be poilsio visai. Tokiu atveju bent pavyksta pamiegoti 2-3val ir vel viskas is naujo. Dar turim diegliukus baisulinius, tai net ir per miegus rieciasi, stena ir verkia, kai dujos iseidineja.Taip gaila maziuko. Stiprybes mums mamukai.
QUOTE(Amaka @ 2011 12 29, 23:56)
Maniskiui jau 3savaites,bet jis nemiega savo lovyteje visai labiausiai megsta uzmigti man ant krutines, o kai pabandau padeti i lovyte,kad ir ta pacia poza is karto atsibuna ir pradeda verkti. Nakti labai sunkiai miega, turiu nesioti nesyneje,kad imigtu ir tada siaip ne taip pavyksta perkelti pas save i lova. Zinau,kad negerai, bet nezinau ka ir daryti, be poilsio visai. Tokiu atveju bent pavyksta pamiegoti 2-3val ir vel viskas is naujo. Dar turim diegliukus baisulinius, tai net ir per miegus rieciasi, stena ir verkia, kai dujos iseidineja.Taip gaila maziuko. Stiprybes mums mamukai.
Nieko nuostabaus, pazistamos leliukas iki 3 men vezime miegojo, lovytes nepripazino:) miegokite taip ir ten, kur jums su vaikuciu patogu, kad abu galetumete atsipalaiduoti ir pailseti, dar spesite pripratinti miegoti savo lovyteje. O del diegliuku, belieka gyventi viltimi, kad laikui begant jie isnyks...Stiprybes ir kantrybes
QUOTE(dailele @ 2011 10 27, 10:32)
Kaip panašu į mūsų pirmas dienas namie. Mažoji valgo, miega, po truputį pazirzena, o aš žiūriu ir negaliu patikėt, kad čia mano vaikas ir kad nuo dabar jau visam laikui
Dabar kai žiūriu atgal labiausiai padėjo nuostata, kad ne pasaulis sukasi apie mūsų mažiukę, bet ji atėjo į šį pasaulį, kad taptų jo dalimi. Stengiausi, kiek tai įmanoma, išlaikyti įprastą namų gyvenimą, o mažiukė buvo ramus kūdikėlis ir mums pavyko be didelių stresų susigyventi su naujom - tėvų pareigom
Dabar kai žiūriu atgal labiausiai padėjo nuostata, kad ne pasaulis sukasi apie mūsų mažiukę, bet ji atėjo į šį pasaulį, kad taptų jo dalimi. Stengiausi, kiek tai įmanoma, išlaikyti įprastą namų gyvenimą, o mažiukė buvo ramus kūdikėlis ir mums pavyko be didelių stresų susigyventi su naujom - tėvų pareigom
Musu maziulis irgi ramus, bet po tokiu Jusu issakytu graziu zodziu, tai jauciuosi kaip ant sparnu. Vis ziuriu i savo maziuli ir negaliu patiketi, kad turiu toki stebukla.
na puikiai sekesi tvarkytis,vaikas ramus,nekele rupesciu
Parsivezus mazyli namo, ta pacia nakti prasidejo pilvo dieglliai, be ju labai ramus vaikiukas buvo, o kai jis miegodavo, as ir salia isluzdavau, nes miego trukumas tai tikri jautesi
Sveikos mielos mamytes! nezinau, ar tiksliai cia rasau, bet man labai reikalinga jusu pagalba, atlikineju praktika...noreciau paprasyti, kad uzpildytumete sia anketa apie rubelius kudikiams...! aciu jums is anskto!
http://######/f/kudi...rs/new.fullpage
http://######/f/kudi...rs/new.fullpage
mums jau ryt bus trys savaitės.
Iš tiesų tik dabar atsigaudinėju po truputį. nors vaikutis nėra labai neramus, bet naktiniai kėlimaisi,naujas ritmas ir t.t mane pačią buvo įvarę į neviltį. buvo ,kad lelius verkia ir aš kartu maudynės,laukas ir laikas padėjo ir padeda. vyras leidžia kartais pamiegoti.
Iš tiesų tik dabar atsigaudinėju po truputį. nors vaikutis nėra labai neramus, bet naktiniai kėlimaisi,naujas ritmas ir t.t mane pačią buvo įvarę į neviltį. buvo ,kad lelius verkia ir aš kartu maudynės,laukas ir laikas padėjo ir padeda. vyras leidžia kartais pamiegoti.