QUOTE(Black_white @ 2010 02 06, 13:48)
Mano mamos buvusios bendradarbės vardas Žydruolė... Keistai man skamba, suprasčiau jei būtų Žydrūnė, o čia Žydruolė.
na, yra analogija - Snieguolė, Rasuolė, Danguolė.
o man teko mokytis su Žydrone
Aš šiandien apturėjau pasivaikščiojimą po kapines. Tai atradau ''atrakciją'', pasižvalgyti vardų-perliukų. Visi vardai yra žmonių gimusių plius/minus 1890-1900m. Kajetonas, Rūtužė, Medardas, Varvara (galvočiau nelietuvė, bet pavardė -ytė), Lavretijus, Eufemija, Lešnardas, Kleopas, Tulpė.
Ir dar padariau išvadą, kad vardai Karolis, Dovydas, Emilija, Kotryna, Martynas buvo ''ant bangos" apie 1810m., t.y. lygiai prieš 200m.
Ir dar padariau išvadą, kad vardai Karolis, Dovydas, Emilija, Kotryna, Martynas buvo ''ant bangos" apie 1810m., t.y. lygiai prieš 200m.
QUOTE(Ende @ 2010 02 06, 17:27)
Aš šiandien apturėjau pasivaikščiojimą po kapines. Tai atradau ''atrakciją'', pasižvalgyti vardų-perliukų. Visi vardai yra žmonių gimusių plius/minus 1890-1900m. Kajetonas, Rūtužė, Medardas, Varvara (galvočiau nelietuvė, bet pavardė -ytė), Lavretijus, Eufemija, Lešnardas, Kleopas, Tulpė.
geras tikrai
Rūtužė - čia matyt nuo Rūta, bet skamba kaip rupūžė . Lešnardas - lyg š vietoj o per klaidą
QUOTE(Arvena @ 2010 02 06, 17:38)
geras tikrai
Rūtužė - čia matyt nuo Rūta, bet skamba kaip rupūžė . Lešnardas - lyg š vietoj o per klaidą
Ties tuo Lešnardu aš irgi stabtelėjau, net iki paminklo nuėjau, nes senas toks pablukęs. Tikrai Lešnardas. Beje Keopas yra lyg ir jo brolis, ir dar po sniegu keli vardai tos šeimos iškalti, įtariu irgi turėtų geri būti. Atšils, tikrai nueisiu dar kartą tą paminklą panagrinėt
Rutūžė Lavrentijus -tai seas vardas,man iškart su Berija asociacijos Dėl rusikškų vardų tai...nagi Lietuvėlė tuo metu kaip žinia nebuvo laisva ir nepriklausoma Medardą tko pažinot,tai jo vardą įsiminiau taip - petarda-Medardas :)realiai to žmogaus tikrai neatpažinčiau,bet vardą visam gyvenimui turbūt įsiminsiu
tai čia nėra ko stebėtis pvz., mano proseneliai Karolis ir Martynas, prosenelė Paulina, močiutės sesuo - Kotryna, kaime senučiukės kaimynės Agnė ir Emilė
beje, teko būti tokiame renginyje. susipažinau su Asta, Jolita ir Joalita, Živile, Vaidilute, Laura. vardai įprasti, bet jos visos - mano močiutės bendraamžės ir vyrsenės, gimusios tarpukariu.
Erinijus - dar vienas keistavardis
QUOTE(idn @ 2010 02 09, 07:38)
Erinijus - dar vienas keistavardis
nu tikrai...... Šiaip jau Erinijos buvo graikų mitologijoje keršto dievybės tokios (furijos) fainai
čia
šiandien novaturo kataloge mačiau pokalbį su 9 metų dvyniais - Abigailė ir Jonatanas.
o per radijo pageidavimus buvo sveikinamas 70metis Bijūnas
ir internete mačiau mergaitės vardą ŽAisminta labai nevykęs variantas
o per radijo pageidavimus buvo sveikinamas 70metis Bijūnas
ir internete mačiau mergaitės vardą ŽAisminta labai nevykęs variantas