Mūsų mokykloje mokėsi Mildas
Dar viena pažįstama yra Milisenta.
Sūnaus draugo vardas Auktumas. Keistas mums buvo vardas, bet reikšmė tai nebloga, pripratom
Pažįstami dukrą pavadino Medėja na, man tai baisoka būtų vaikui tokį vardą duoti Gal supainiojo su Medeine
QUOTE(Fire @ 2010 02 03, 15:23)
1. Mūsų mokykloje mokėsi Mildas
2. Pažįstami dukrą pavadino Medėja na, man tai baisoka būtų vaikui tokį vardą duoti Gal supainiojo su Medeine
2. Pažįstami dukrą pavadino Medėja na, man tai baisoka būtų vaikui tokį vardą duoti Gal supainiojo su Medeine
1.
2. Medėja - gražus vardas, bet heroje tikrai nelaiminga buvo
QUOTE(Arvena @ 2010 02 03, 16:28)
jau vien tai, kad vaikus savo nužudė kažkaip negeras vardas, nors skamba gražiai
QUOTE(JurgaSim @ 2010 02 03, 13:01)
Ka tik per M1 isgirdau, jog naujai iskepti teveliai savo dukryte pavadino Mika ...
jiems gal labai patinka daininkas Mika
QUOTE(Fire @ 2010 02 03, 15:23)
Mūsų mokykloje mokėsi Mildas
vietoj Mildas nepavadins kas nors jo Meldas
Milisenta ir toks negirdetas
QUOTE(Fire @ 2010 02 03, 15:53)
jau vien tai, kad vaikus savo nužudė kažkaip negeras vardas, nors skamba gražiai
neskaičius to mito - gali pasirodyt, kad vardas nieko...va įvedžiau paiešką ir štai ką radau apie vardą Medėja:
" Vardo paaiškinimas: Graikiškos kilmės vardas, Medėja buvo graikų mitų veikėja. Medėja buvo laikoma Helijo anūke, ji sugebėdavo atgaivinti mirusiuosius, skraidyti danguje - visa tai rodo, kad anksčiau ji buvo garbinta kaip deivė."
"""Medėja lotynų: miškinė, girios gyventoja; graikų mitologijoje burtininkė, žiauriai atkeršijusi savo vyrui Jasonui už neištikimybę """
QUOTE(linkur @ 2010 02 03, 17:02)
Ten taip įdomiai, to Mildo sesuo buvo gana vyrišku vardu, tik nepamenu kokiu lyg Roberta
O Melda, tai mano klasioko sesė
QUOTE(Arvena @ 2010 02 03, 17:04)
neskaičius to mito - gali pasirodyt, kad vardas nieko...va įvedžiau paiešką ir štai ką radau apie vardą Medėja:
" Vardo paaiškinimas: Graikiškos kilmės vardas, Medėja buvo graikų mitų veikėja. Medėja buvo laikoma Helijo anūke, ji sugebėdavo atgaivinti mirusiuosius, skraidyti danguje - visa tai rodo, kad anksčiau ji buvo garbinta kaip deivė."
"""Medėja lotynų: miškinė, girios gyventoja; graikų mitologijoje burtininkė, žiauriai atkeršijusi savo vyrui Jasonui už neištikimybę """
pirmos reikšmės nežinojau
O antrojoje kalbama būtent apie tą Medėją, tik labai neišsamiai Jeigu būčiau žinojus, kaip tėvai ketina mergaitę pavadint, tikrai būčiau įspėjus, o kai jau šaukštai po pietų buvo, tai negadinau žmonėms nuotaikos, kam pasakot, kai vaikas jau turi vardą Tačiau aš pati labai domėjausi vardų reikšmėm prieš duodama sūnui ir kitiems patarčiau
Dar prisiminiau vieną keistą vardą - Bangimantas (vadovėlio apie kompus autorius)
QUOTE(Fire @ 2010 02 03, 19:06)
pirmos reikšmės nežinojau
O antrojoje kalbama būtent apie tą Medėją, tik labai neišsamiai Jeigu būčiau žinojus, kaip tėvai ketina mergaitę pavadint, tikrai būčiau įspėjus, o kai jau šaukštai po pietų buvo, tai negadinau žmonėms nuotaikos, kam pasakot, kai vaikas jau turi vardą
O antrojoje kalbama būtent apie tą Medėją, tik labai neišsamiai Jeigu būčiau žinojus, kaip tėvai ketina mergaitę pavadint, tikrai būčiau įspėjus, o kai jau šaukštai po pietų buvo, tai negadinau žmonėms nuotaikos, kam pasakot, kai vaikas jau turi vardą
ir pirmame ir antrame kalbama apie tą pačią Medėją.. Ji ir pagal Argonautų mitą buvo Saulės dievo Helijo anūkė (jos tėvas Ajetas buvo Helijo sūnus). Ji buvo deivės Hekatės pasekėja ir mokėjo daug burtų. O jei labai pasigilinus - nebuvo ji mano manymu labai jau blogietė... taip - labai tragiško likimo, labai blogai pasielgė, bet ne tokia jau bloga iš prigimties, kaip daugelis graikų mitinių personažų... Pas juos ten visus buvo labai įprasta žudyt iš keršto...O jau nužudžius savo vyro būsimą žmoną, jos vaikus ir taip būtų nužudę Glaukės giminaičiai... Nu žodžiu .....
Sorry už oftopicą
QUOTE(Arvena @ 2010 02 04, 12:33)
Sorry už oftopicą
Užtat įdomu
O net jei Medėja buvo labiau nelaiminga, negu "blogietė", vis tiek sakyčiau, tarsi negero likimo vardelis
Na, tai dar nereiškia, kad mergaitė tokiu vardu bus nelaiminga, bet man asmeniškai tai nepatiktų, nes vardas juk žmogui svarbus - jis tarsi atsineša ir suteikia tam tikrą "krūvį"... Todėl, pvz., aš esu prieš vardą Klaudijus, nors, regis, įprastas ir skamba visai gražiai, jo reikšmė "šlubas" mane atgraso
Aišku, čia tik mano nuomonė.
Atsiprašau ir aš už
QUOTE(linkur @ 2010 02 04, 16:31)
o tai berniukas butu Šilas? ar Šilenius
Šilenis, plg. Girdenis. taip pat gali būti variantas Šilėnas.
Vakar per LTV kalbejo politologas Egdunas Racius.