Įkraunama...
Įkraunama...

Reti, keisti, įdomūs vardai-nevardai

QUOTE(muminukas @ 2011 01 17, 17:42)
viename miestelyje yra medikė, vardu Irta.

Nujaučiu, kokį vardą sutrumpino biggrin.gif

Šiandien tarp dokumentų aptikau Vaidievutį. Sukėlė lengvą krizenimo priepuolį unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(@leja @ 2011 01 17, 16:42)
dabar jau pripratau, bet labai keistas buvo vardas mergaitei Juventa. Man kazkodel skambejo kaip degalines pavadinimas  doh.gif

Man labai grazus. Per TV kadaise isgirdau ir istrigo smile.gif
Atsakyti
Nezinau kiek tai tiesa, nes man patiketi buvo per nelyg sunku, bet pussesere pasakojo, kad jos viena pazistamu pora savo dukra pavadino Iklozeta.
Atsakyti
QUOTE(September_Lady @ 2011 01 18, 14:23)

graudziai juokinga doh.gif
Atsakyti
QUOTE(@leja @ 2011 01 18, 16:28)
graudziai juokinga  doh.gif

as sakau, gal ant tiek zmones rastingi, kad nezino, jog unitazas yra vadinamas ir klozetu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mona187 @ 2010 11 27, 17:51)
Man tai patinka vardai Fatima, Klemensas. Na, o iš retesnių vardų tai gal būtų Napoleonas, Bonaventūras (taip pat ir Bonaventūra), Magdalena

Fatima pazystu (cigoniskas vardas) o jos vyro vardas Arsenas (jie cigonai) tai man is pradziu begalo keistai skambejo- bet dabar visai nieko.
Atsakyti
QUOTE(*amira* @ 2011 01 18, 17:51)
Fatima pazystu (cigoniskas vardas) o jos vyro vardas Arsenas (jie cigonai) tai man is pradziu begalo keistai skambejo- bet dabar visai nieko.

unsure.gif kad čigonai davė, tai nereiškia, kad jis čigoniškas nejuokaukit, Fatima yra vienas dažniausiai arabų šalyse naudojamų vardų. Fatima yra tobula moteris, kuri aprašyta korane.
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2011 01 18, 17:01)
unsure.gif kad čigonai davė, tai nereiškia, kad jis čigoniškas nejuokaukit, Fatima yra vienas dažniausiai arabų šalyse naudojamų vardų. Fatima yra tobula moteris, kuri aprašyta korane.

o as ir nesakau kad ''tai tik cigoniskas vardas'', as tik paminejau kad cigoniskas, kad moteris cigonu tautybes juo vadinama yra mirksiukas.gif
Atsakyti
Na vardo kilmė nuo to kas juo vadinamas, to vardo kilmės nepadaro kitokia. Pagal tokią logiką ir visi lietuvių vardai savo kilme yra lietuviški. "Fatima" savo kilme kaip teisingai pastebėta tikrai kur kas dažniau siejama su arabų, islamiškomis šalimis. Va, kad "Gitana" reiškia čigonę tai taip. Bet ir tai ispanų kalba. :]]

QUOTE(rytoj @ 2011 01 17, 18:04)
Šiandien tarp dokumentų aptikau Vaidievutį. Sukėlė lengvą krizenimo priepuolį unsure.gif

Gal Vaidevutį? Yra tokiu vardu Seimo narė.

QUOTE(muminukas @ 2011 01 04, 13:40)
turiu dar pažįstamą Dijaną, kuri vis pyksta, kad visur jos vardą rašo Diana blink.gif

O aš žinau Jievą...Ne klaida, taip tėvai norėjo. Pyksta matyt, kai užrašo tai kas nėra jo vardas. Tarkim kai esi tiesiog Inga, o tave ima ir rašo "Ingrida" irgi ne kiekvienam patinka. Mum gal ir keista, bet čia paprasta - gal žmogui tiesiog norisi, kad jo vardas nebūtų iškraipomas, parašomas "ne tas".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dagilis: 18 sausio 2011 - 22:38
QUOTE(@leja @ 2011 01 17, 15:42)
dabar jau pripratau, bet labai keistas buvo vardas mergaitei Juventa. Man kazkodel skambejo kaip degalines pavadinimas  doh.gif

Na, Juventa man asmeniskai gal visai ir nieko... siaip jau kilme visai pavyzdinga biggrin.gif Is lotynu kalbos isvertus juventus - jaunyste. Kaip palinkejimas moteriai, sakyciau... tongue.gif
Paciai siaip teko susidurti su vardu Vingaile. g.gif Man labai jau keistas pasirode... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Dagilis @ 2011 01 18, 22:36)
O aš žinau Jievą...Ne klaida, taip tėvai norėjo. Pyksta matyt, kai užrašo tai kas nėra jo vardas. Tarkim kai esi tiesiog Inga, o tave ima ir rašo "Ingrida" irgi ne kiekvienam patinka. Mum gal ir keista, bet čia paprasta - gal žmogui tiesiog norisi, kad jo vardas nebūtų iškraipomas, parašomas "ne tas".

Sutinku drinks_cheers.gif Mano vardas Ingrida. Uojjjjj kaip pikta kai pavadina Inga... sefas dazniausiai, tai net pasakyt neiseina nieko doh.gif Vardas yra vardas, man netgi nepatinka, kai vardus trumpina. Bet cia aisku, kaip kam. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ejot @ 2010 11 25, 17:34)
normalus..man patiko neseniai isgirstas ir iki tol negirdetas vardas Benigna.

Beje, sventas vardas 4u.gif
Dar prisiminiau kelis variantus - kursioko vardas buvo Spartakas, o dar pavarde rusiska - XXXovas doh.gif
Dar variantas - pazistamu sekretore Afra, tai visi tik Afrika tevadina tongue.gif Daugiau nebepamenu...
Papildyta:
QUOTE(Loveco @ 2010 11 04, 17:47)
Vis uzmetu aki i anekdotu tapusi vardu zodyna "Vardai nuo A iki Z". Aisku, jame siek tiek yra lietuvisku, siek tiek girdetu, bet siaip didzioji dalis- vertalai is anglu ir kitu kalbu. Čaildas, Forestas, Taunis  doh.gif  bet labiausiai "patiko" Polikarpas (is gr- vaisingas) bei Jabanachas (is hebraju- tas, kuris yra visa ko pradzia). Pastarasis priverte susimastyti, kaip galima panaudoti du rusiskus keiksmazodzius- ir dar sitaip kurybingai  doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Va dar prisiminiau, kai laukemes dukrytes, ta pacia knyga vartem... net istorija tokia buvo... nuejom su MB i knygyna nusipirkt vardyno. Sakem, jei vienam puslapyje bent 3 normalius vardus rasim - pirksim. Nu ir ka... atsiverciam kazkurioj vietoj, ogi pirmas vardas - Lokysta doh.gif blink.gif (kaip kokia zmogysta unsure.gif ), perziurim psl - nei vieno normalaus. Nu gerai, verciam kita knygos dali... ten irasytas Dorbanas cool.gif Ir vienas tik normalus kazkoks vardas. Dar trecia karta pabandem. Ir nepirkom mes tos knygos tongue.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2011 01 18, 22:36)

bet yra skirtumas tarp Ingos/Ingridos ir Dianos/Dijanos. Diana yra norminis variantas, natūralu, kad raštingas žmogus taisyklingai ir parašo.
Atsakyti
QUOTE(September_Lady @ 2011 01 18, 14:23)
Nezinau kiek tai tiesa, nes man patiketi buvo per nelyg sunku, bet pussesere pasakojo, kad jos viena pazistamu pora savo dukra pavadino Iklozeta.

Čia jau iš Fekalijų, Kaspisijų draugijos matyt- anekdotas ir tiek. Negi vis dar yra tikinčių šiom nesąmonėm doh.gif
Atsakyti