Įkraunama...
Įkraunama...

Reglano rankovės

QUOTE(aiwita @ 2010 02 24, 10:28)
skaiciau skaiciau, kaupiausi ir susikaupiau...
bet turbut negerai padariau...  g.gif
zodziu pradejau nuo apacios susagstoma megztuka megzti ant vieno virbalo ir nugara ir prieki... Turiu dideli gabala grazaus mezginio bangelemis... Jau pazastis... bet tik dabar susimasciau ka as cia padariau  blush2.gif  labai tikiuosi protingosios tarybos pagalbos  blush2.gif Kas toliau?

surinkit tas akis,kurios priklausys rankovėms, ant kokių siūlų ir suriškit, kad nepasileistų, o visa kita ( liks priekinės dvi dalys ir nugarinė ) ant vieno virbalo megzkit toliau iki pat apačios neplatinant smile.gif
Atsakyti
Reglanas pynute:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 02 25, 17:40)
Gal aš klausimo nesupratau unsure.gif , bet sakyčiau viskas gerai su tais krašteliais. g.gif Jei nepavyksta pataikyti reikiamo įtempimo, galima mezginį užbaigti adata, o ne tiesiog paprastai nuleisti akis (ir šiaip tai kur kas gražesnis variantas, nors bandant pirmą kartą vargelio šiek tiek yra).

na teks man bandyti tą užbaigimą adata doh.gif Ačiū už šią temą, nes pirmasis reglanas artėja prie pežastyčių bigsmile.gif
Atsakyti
panelė Prym - originaliai reglanas thumbup.gif

user posted image
Jei niekas neprieštaraus apie tą mezginį tie rombai vidury raštas panašus į tą user posted image
tik pynės turiu minty, aš megsčiau nuo viršaus žemyn, bet ta reglano linija sumezgimas baisiai mandras gal kas kokias 4 eiles suimama g.gif jaučiu bus panašu, bet megsiu nuo viršaus
Atsakyti
As tai jau labai senai susidraugavau su reglanu ir virbalais ant valo. Jau kitokiu ir nebeimu. Man labai patinka kai nereikia susiuti, ir nesiojasi geriau. Kai isplauni nepatysta ir nesusitraukia per siules. Reglana mezgu visaip ir is apacios ir is virsaus, dazniausiai priklauso no to kiek siulu turiu smile.gif . jei turiu nedaug tai mezgu nuo virsaus numezgu rankoves o jau pati ilgi is visu likusiu siulu.

va cia keletas pavizdeliu kaip as mezgu.
user posted imageuser posted image
user posted image

Ir suknyte tuo pat principu mezgiau, pradejau nuo virsaus, ir i ilgi mezgiau tiek kiek siulu turejau.
Atsakyti
Mamytė uogyte - darbeliai nuostabūs, o manekenė ypač wub.gif
Atsakyti
O as stebiu jus ir vis laukiu issamesnio aprasymo mezgimo nuo virsaus rolleyes.gif
Mamytė uogytė ,labai grazus mezginukai ir modeliukai wub.gif
Atsakyti
O nuo virsaus as mezgu taip:

1 budas: uzsidedu akis prie pat kalo (dazniausiai) na kad dalintusi is keturiu, taip lengviau. Tarkim 40akiu ( mezgu tiesiai taip iskart numezgu apykakle na tarkim kokias 5 eilutes, o paskui ) ismegu 9akis ir 10 is abieju pusiu po viena pridedu, ir taip pridedu 8 akis. Antra eile ismezgu paprastai, treciaja vel pridedu. ir taip kas antra eilevis pridedu toje pacioje vietoje. as mezgu ratu su virbalais ant valo. Taip mezgant gaunasi keturkampis ar staciakampis. Kai numezgu iki pazastu viena keturkampio krastineismezgu, antra suveriu ant kito virbalo, treciaja ant pirmojo virbalo ir ketvirtaja vel ant kito virbalo ar ant kokio siulo kad akys nepabegtu. trumpai tariant dvi priesingas krastines suveriu ant vieno virbalo, o sonines krastines suveriu ant virbali ir mezgu rankoves, o toliau jau kaip norim platinam siaurinam, ar mezgam tiesiai.
Galima ties reglanu ideti pynele ar kelias akis ir kas antra eile is abieju pusiu prideti po aki.
2 budas: uzmztu akis apykaklei ismezgu kzlias eilutes tiesiai, pasidalinu akis i 8 arba 6 lygias dalis na tarkim 40, tai ismezgu 4 akis o ties 5 is abieju pusiu pridedu po aki. ismezgu 4-6 eilutes tiesiai ir vel uzdedu tose paciose vietose po 2 akis. mezginys gaunas kaip skraiste su 6 ar astuoniais kampuciais. Ties pazastim po dvi krastinas is sonu rankovem ir likusias megztiniui.
Papildyta:
nezinau ar cia tas mano paaiskinimas aiskus blush2.gif
Atsakyti
Oi,aciukas 4u.gif Nusikopinau i worda,tikrai bandysiu.O kaklo linija iskirpta gaunasi nors kiek?
Atsakyti
smile.gif vat esme tame kad ir priekis ir nugara tiek pat iskirpti gaunasi ax.gif
o iskirpimo dydis priklauso nuo akiu skaiciaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mamytė uogytė: 27 vasario 2010 - 18:04
QUOTE(Mamytė uogytė @ 2010 02 27, 20:02)
smile.gif  vat esme tame kad ir priekis ir nugara tiek pat iskirpti gaunasi  ax.gif
o iskirpimo dydis priklauso nuo akiu skaiciaus.

o jei noreciau ,kad priekyje kakliukas butu daugiau isimtas ,tai man reiktu megsti nuo apacios reglaniuka .ar teisingai supratau?
jau virbalai rankose ,bet nezinau nuo kurio galo pradeti ar nuo virsaus ar nuo apacios doh.gif
Atsakyti
moniuxx,bandyk nuo virsaus,paskui as pasikabinesiu jei kas man nesigautu biggrin.gif
Atsakyti