O cia musu reglaniukas
3-cias megztukas,bet vis dar nesiseka su akiu apskaiciavimu bet vistiek super toks mezgimas,man patiko
QUOTE(liniukass @ 2010 11 17, 15:30)
Iš apačios
As dabar nusimegzciau rankoves iki pazastu ir tada kartu jungciau dar galima uzdet akis rankovem, bet as nelabai zinau kaip
QUOTE(Palme22 @ 2010 11 17, 17:42)
mergaites, norejau paklausti, mezgu nuo virsaus ir jau numezgiau liek reikia reglano iki pazastu, dabar noriu surinkr nuimt rankoviu akis, bet nezinau ar nuimt kartu tas reglano akis kartu? Mezgu virbalais su valu
Knygoj 'Puiku megzti' (atrodo toks pavadinimas) raso,kad reglano eilute reikia priskirti rankovei, as pati megzdama dazniausiai jei takelis is 2 akiu, tai viena ten, kita ten metu
Meganija, saunus megztinukas kame tos akys blogai paskaiciuotos?
Meganija, saunus megztinukas kame tos akys blogai paskaiciuotos?
Aciu,werde
Tame megztuke tai jau gerai paskaiciuotos,bet taigi teko ardyt buvau per mazai akiu uzsidejus niekaip nesuprantu pagal kokia formule skaiciuoti su tais skaiciavimais nieko man nesigauna
Aciu,werde
Tame megztuke tai jau gerai paskaiciuotos,bet taigi teko ardyt buvau per mazai akiu uzsidejus niekaip nesuprantu pagal kokia formule skaiciuoti su tais skaiciavimais nieko man nesigauna
Meganija- labai fainos spalvytės
QUOTE(meganija @ 2010 11 17, 20:21)
niekaip nesuprantu pagal kokia formule skaiciuoti su tais skaiciavimais nieko man nesigauna
Labai labai gražu Ir spalvytės labai super
Aš išsirenku raštelį, užsidedu kokių 20-30 akių ir pamezgu pavyzdėlį kokių 15 cm. Matuoju plotį pavyzdėlio. Čia labai svarbu pati kaklo iškirptė. Darant prigludusį, reikia žiūrėti kiek pavyzdėlis tempiasi, kad tilptų galvytė
Tada skaičiuoju. Tarkim mano 20 akių mezginys yra 10,5 pločio, o man kaklui reikia 37 cm. Tai skaičiuoju taip 20x37:10,5. Gaunu 70,47, tai apvalinu iki 70 akių.
Bet pavyzdėlį matuodama kaskart dvejoju, nes jį matuojant galima patempti ir gaunasi kokiais 2 cm platesnis... na, žodžiu matuoju kaip daugiau, tada užsidedu akis, mezgu ir matuojuosi. jei truputį per daug, tai trumpesnį reglano takelį darau. Tada kaklas gaunasi didesnis, bet primegzt ne problema
Papildyta:
QUOTE(liniukass @ 2010 11 17, 15:12)
Mezgu sūnui užsegama liemenę, ir sustojau ties pažastimis, nu ir koks veiksmas toliau . Viso akių 150. Na ne man toks mezgimas
Tai gal reikia atskirai detalei siūlų kamuoliuko?
Tai gal reikia atskirai detalei siūlų kamuoliuko?
Tik nepanikuok Viskas gerai
Turint rankose mezginį labai paprasta paskaičiuoti kiek akių reikia rankovei. Tiesiog apgaubk ranką ir paskaičiuok kiek akių yra.
Tada ant virbalo susirenki priekio pusę, tada uždedi akių rankovei (uždedama kaip mezginio pradžioje) tada susirenki nugaros akis, vėl užsidedi akių ir susirenki kitą priekio pusę
Papildyta:
QUOTE(Palme22 @ 2010 11 17, 19:42)
mergaites, norejau paklausti, mezgu nuo virsaus ir jau numezgiau liek reikia reglano iki pazastu, dabar noriu surinkr nuimt rankoviu akis, bet nezinau ar nuimt kartu tas reglano akis kartu? Mezgu virbalais su valu
Aš paprastai pusę akių dedu prie rankovės, kitą pusę prie priekio ar nugaros (pvz, jei takelis iš dviejų akių, tai vieną ten, kitą ten). Žodžiu padalinu reglano takelį perpus.
QUOTE(aiwita @ 2010 11 18, 09:40)
Aš išsirenku raštelį, užsidedu kokių 20-30 akių ir pamezgu pavyzdėlį kokių 15 cm. Matuoju plotį pavyzdėlio. Čia labai svarbu pati kaklo iškirptė. Darant prigludusį, reikia žiūrėti kiek pavyzdėlis tempiasi, kad tilptų galvytė
Tada skaičiuoju. Tarkim mano 20 akių mezginys yra 10,5 pločio, o man kaklui reikia 37 cm. Tai skaičiuoju taip 20x37:10,5. Gaunu 70,47, tai apvalinu iki 70 akių.
Bet pavyzdėlį matuodama kaskart dvejoju, nes jį matuojant galima patempti ir gaunasi kokiais 2 cm platesnis... na, žodžiu matuoju kaip daugiau, tada užsidedu akis, mezgu ir matuojuosi. jei truputį per daug, tai trumpesnį reglano takelį darau. Tada kaklas gaunasi didesnis, bet primegzt ne problema
nu ale gerai,kad tau su tais pavyzdeliais gaunasi normaliai pasiskaiciuot man be sansu, tam pavyzdely akiu skaicius varijuoja kokiom 5 akim, o kai pradedu mezgini megzt isvis kitaip gaunasi Mano turbut visu mezginiu pirmos eiles buna permezgamos pora kartu, bet kai ju nedaug tai nieko tokio
QUOTE(aiwita @ 2010 11 18, 10:40)
Tik nepanikuok Viskas gerai
Turint rankose mezginį labai paprasta paskaičiuoti kiek akių reikia rankovei. Tiesiog apgaubk ranką ir paskaičiuok kiek akių yra.
Tada ant virbalo susirenki priekio pusę, tada uždedi akių rankovei (uždedama kaip mezginio pradžioje) tada susirenki nugaros akis, vėl užsidedi akių ir susirenki kitą priekio pusę
Ačiūūūūū... tai dabar nusikelsiu ant atskirų virbalų po 20 akių rankovės , ir tuomet seka kaip tu rašei. Ardau ir bandau toliau
Labutis
Gal kas nors turite tokios katytes schemute Labai labai noriu dukrytei megztuko, o autores pagaut nepavyksta
Buciau labai dekinga, eglinukas@gmail.com
Gal kas nors turite tokios katytes schemute Labai labai noriu dukrytei megztuko, o autores pagaut nepavyksta
QUOTE(Čili @ 2010 10 31, 12:59)
Meganija, gražus darbelis
Aš viską išardžiau ir antras dublis prasideda
Aš viską išardžiau ir antras dublis prasideda
QUOTE(Eglynius @ 2010 11 18, 16:25)
Labutis
persiunčiau vakar jums Buvau savaitę be normalaus interneto
Nu pagaliau numezgiau ir as reglaniuka nuo virsaus is siulu likuciu.
Bet dabar man keletas klausimu iskilo:
1. Tai kaip ten su tuo kaklu? Kaip dar prie jo galima gristi? Juk atrodo uzsidejau akiu tiek kiek uzsidejau ir net isardyti nebeiseitu. Kazi ar supratot ka norejau pasakyti?
2. Kodel man prie pazastu skylutes gavosi? As su siulu paskui prikabinau is vidines puses, bet cia taip ir turejo buti ar tiesiog per mazai itempiau siula megzdama?
3. O rankoves nuiminejat ties reglano takeliu, taip?
Aciu.
Bet dabar man keletas klausimu iskilo:
1. Tai kaip ten su tuo kaklu? Kaip dar prie jo galima gristi? Juk atrodo uzsidejau akiu tiek kiek uzsidejau ir net isardyti nebeiseitu. Kazi ar supratot ka norejau pasakyti?
2. Kodel man prie pazastu skylutes gavosi? As su siulu paskui prikabinau is vidines puses, bet cia taip ir turejo buti ar tiesiog per mazai itempiau siula megzdama?
3. O rankoves nuiminejat ties reglano takeliu, taip?
Aciu.