Įkraunama...
Įkraunama...

Reglano rankovės

Net negaliu patiketi,kad cia pirmas reglanas. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristina A-A @ 2010 11 07, 21:37)
user posted image

rodomes pirma relgana nuo virsaus megzta is siulu likuciu. Labai patiko toks mezgimo budas, reik manau labiau ant dukreles megztuku pasipraktikuoti ir sau kazka nusimegzti ax.gif

Kaip apačia gražiai padaryta thumbup.gif
Čia apnerta kažkaip?
Šiaip labai dailus darbelis. Ir mergytė labai patenkinta tongue.gif
Tai ar labai sudėtinga buvo?
Papildyta:
QUOTE(Airida-M @ 2010 11 07, 14:53)
Sveikutes.Labai grazus darbeliai.Vargstu ir as su pirmuoju savo reglanu.Nezinau kaip isimti prieki kaklo. blush2.gif

Aš neišiminėju visai, bet jei nori gilesnės iškirptės, tai velgi priklauso kokio kakliuko nori. Bet šiaip, mezgant nuo apačios, kaklas išimamas taip pat, kaip mezgant paprastai bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(coliukeee @ 2010 11 07, 12:14)
Dar vienas darbelis dukrytei  ax.gif

kakliuką mezgei iš karto ar paskui primezgei?
Atsakyti
Žiauriai nemėgstu kelt nuotraukų, bet viena mergaitė labai prašė, tai prisiverčiau. Šitas megztukas jau senas. jau koks mėnuo tongue.gif Tikslas buvo apmažinti siūlų likučius
user posted image user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aiwita: 08 lapkričio 2010 - 11:01
labas visoms, auksarankės smile.gif

skaitau skaitau - lyg ir paprasta,bet baisu pradėti ...

noriu labai labai išmokti reglaną megzti. Dukrytei 3,5 metukų norėčiau ką nors numegzti.. ar galėtumėte papasakoti kaip ir kiek užmesti akių.. jaučiu nuo apačios megzčiau, nes nuo viršaus labai jau sudėtingai atrodo ...

Atsakyti
Na ir as lygtai jau neblogai numezgiau pirmaji reglana,bet dar rankoves liko. ax.gif
Atsakyti
kiek akių reikia dėti, tai priklauso nuo vaiko apimčių, nuo siūlų, nuo rašto, nuo to kokiu laisvumu pati mezgi. Išsirink raštelį, užsidėk kokių 20-30 akių ir pamegzk pavyzdėlį kokių 10 cm. Tada pamatuok koks plotis gaunasi. Pamatuok savo vaiką ir pasiskaičiuok. Pvz: jei pavyzdėlis iš 30 akių yra 13 cm, o tau reikia, kad būtų 25cm, tai 25*30/13=57,7. Užsidedi 58 akis.
Atsakyti
QUOTE(aiwita @ 2010 11 08, 12:54)
kiek akių reikia dėti, tai priklauso nuo vaiko apimčių, nuo siūlų, nuo rašto, nuo to kokiu laisvumu pati mezgi. Išsirink raštelį, užsidėk kokių 20-30 akių ir pamegzk pavyzdėlį kokių 10 cm. Tada pamatuok koks plotis gaunasi. Pamatuok savo vaiką ir pasiskaičiuok. Pvz: jei pavyzdėlis iš 30 akių yra 13 cm, o tau reikia, kad būtų 25cm, tai 25*30/13=57,7. Užsidedi 58 akis.

aivita - ačiū. po darbo pradėsiu narplioti smile.gif siūlai postoriai, mergytė smulki ...

Atsakyti
Kaip faina megzti maziukam zmogeliukam,mano jau mergina ir megztuko reikia netgi didesnio nei man paciai. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Airida-M @ 2010 11 08, 12:51)
Kaip faina megzti maziukam zmogeliukam,mano jau mergina ir megztuko reikia netgi didesnio nei man paciai. biggrin.gif

Taip aš irgi pagalvojau, kad mažam vaikiukui greitai ir nusimezga tie megztinėliai. Mano dukra jau irgi lygi su manimi tai megztuko ar suknelės mezgimas užima daugiau laiko. Be to ir norus jau reiškia pati , dažnokai nesutampančius su mano nuomone ir sugebėjimais. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aiwita @ 2010 11 08, 10:34)

Iškart, nuo kakliuko pradejau.
Atsakyti
QUOTE(aiwita @ 2010 11 08, 11:34)
Kaip apačia gražiai padaryta  thumbup.gif
Čia apnerta kažkaip?
Šiaip labai dailus darbelis. Ir mergytė labai patenkinta  tongue.gif
Tai ar labai sudėtinga buvo?
Papildyta:
Aš neišiminėju visai, bet jei nori gilesnės iškirptės, tai velgi priklauso kokio kakliuko nori. Bet šiaip, mezgant nuo apačios, kaklas išimamas taip pat, kaip mezgant paprastai  bigsmile.gif
Papildyta:

Apacia apneriau, nes liko dar zalio ir violetinio siuliuko,bandziau dar kazkaip ji panaudoti ax.gif
Sudetingumas mezgti tik pati pradzia,kai reikia pasiskaiciuoti kiek akiu uzsideti smile.gif
Atsakyti
Sveikos dar karteli 4u.gif Labai grazus darbeliai paskutiniai thumbup.gif

O mano klausimas: mezgu nuo apacios ir jau nusimezgiau viska iki pazastu. Kaip man toliau daryt? Skaiciau, kad mezgant is apacios pradzioje reikia rankoviu nuleisti po daugiau akiu, bet mezgimo is virsaus aprasymuose neuzfiksavau, kad reiktu rankovem baigiant reglano linija daugiau uzdet g.gif Kaip pasielgt? Pradzioj sumegst daugiau, ar iskart kas antroj eilej po 1 abiejuos ekrastuose?

Ir dar: rankoviu, nugaros ir priekio santykis iki reglano linijos man nesigavo toks, kaip buvo parasyta apskaiciavime mezgimo is virsaus. Ar man reikia pasimatuot kakliuka, padalint akis pagal ta santyki ir iskaiciuot po kiek akiu ir keliose eilese nuleist kiekvienoj is megztinio daliu? Ar tiesiog bandyt kas antroj eiles po 1 abiejuose krastuose ir ziuret kas gausis? g.gif

Is anksto dekoju uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti