chimera labai vasariska
Nu man tas reglano skaiciavimas tai irgi nelabai, as tokia nematematine natura, tai primetu is akies, kol kas gaunas Nors sis megztukas gavosi siek tiek per siauras (mat ne savo vaikui mezgiau ), o tai reiskia, kad uzdejau per mazai akiu priekiui ir nugarai. Va susagstomas megztukas penkiameciui berniukui(sagas mama sake pati susisius)
merginos reikai patarimo !!!!!! sakykit kaip reikai uzdeti akis ,kad nesigautu skylutes ? na man grazu su skilutem ,bet kartais ju nesinori arba netinka ,tad patarkit kaip ju nepadaryti . bandziau ir vienaip ir kitaip su tuo siuliuko kabinimu zaisti ,bet kaip skylutes taip skylutes )))
QUOTE(moniuxx @ 2010 05 11, 10:30)
merginos reikai patarimo !!!!!! sakykit kaip reikai uzdeti akis ,kad nesigautu skylutes ? na man grazu su skilutem ,bet kartais ju nesinori arba netinka ,tad patarkit kaip ju nepadaryti . bandziau ir vienaip ir kitaip su tuo siuliuko kabinimu zaisti ,bet kaip skylutes taip skylutes )))
as, pvz, mezgu is tos pacios akies dvi. t.y. taip: viena gera viena bloga. o paskui zinoma tas akis jau pagal rasta kitoj eilej ismezgu. man tik toks variantas gaunasi be skyluciu
QUOTE(moniuxx @ 2010 05 11, 09:30)
Manau maziausia tikimybe, kad gausis skylutes, ne uzdeti aki, o paimti siula , kuris yra tarp akuciu, uzkabinti virbalu ir persukus ismegzti, bent jau man vienam tokiam raste taip reikejo, tai irgi visus variantus izbandziau, tai va taip va super gavosi, nieko nesimato As pati polaisviai mezganti, tai man iprastinis akies uzdejimas ir persukimas irgi siokia tokia skylute duoda. Nzn ar supratot ka norejau pasakyt... ?
Buvo liustruota pamokele pacioj pirmoj reglano temoj is ten ir as ismokau. Nu pabandysiu zodziu paaiskint, uzdejimi siula uzmeti is blogosios puses i gera, o ne atvirksciai, kaip darnt su skylutem. O kai ta uzdeta is blogosios puses ismezgi blogaja akimi, skylutes nesigauna
Va taip skyluciu nesigauna
o va taip gaunasi
o va taip gaunasi
man tai vistiek matosi nebent kas labai kietai mezga gal ir nesimato...
QUOTE(aidaa @ 2010 05 11, 10:13)
Buvo liustruota pamokele pacioj pirmoj reglano temoj is ten ir as ismokau. Nu pabandysiu zodziu paaiskint, uzdejimi siula uzmeti is blogosios puses i gera, o ne atvirksciai, kaip darnt su skylutem. O kai ta uzdeta is blogosios puses ismezgi blogaja akimi, skylutes nesigauna
arba jau kai mezgi ta uzdetaja aki - tada gali persukti (as bent taip darau)
Papildyta:
QUOTE(chimera @ 2010 05 11, 10:29)
man tai vistiek matosi nebent kas labai kietai mezga gal ir nesimato...
na tikriausiai labai labai ziuri
Sveikos, gal kas galesite pagelbeti, kaip ismegzti reglano rankoves taip graziai nuimat, kai cia ta juostele As mezgiau pora kart reglana, bet nuemiau paprstai po 2 sumezgant ir viena gera akis tarpe. Gavosi biski taip palaidai, ale su skilutem, o sitam, atrodo megztinio rastas graziai sueina i rankoves
QUOTE(hakura @ 2010 05 11, 16:29)
Sveikos, gal kas galesite pagelbeti, kaip ismegzti reglano rankoves taip graziai nuimat, kai cia ta juostele As mezgiau pora kart reglana, bet nuemiau paprstai po 2 sumezgant ir viena gera akis tarpe. Gavosi biski taip palaidai, ale su skilutem, o sitam, atrodo megztinio rastas graziai sueina i rankoves
tai cia lygiai taspats tik tarpe kelios akys, na kokios sesios ar astuonios cia pagal rasta tiesiog, nereikia pamirsti kad sumezgant krastines reglano akis reikia kad reglano akys butu ant virsaus, ty sumezgama akis turi visada but po apacia.
QUOTE(Mamytė uogytė @ 2010 05 11, 18:56)
tai cia lygiai taspats tik tarpe kelios akys, na kokios sesios ar astuonios cia pagal rasta tiesiog, nereikia pamirsti kad sumezgant krastines reglano akis reikia kad reglano akys butu ant virsaus, ty sumezgama akis turi visada but po apacia.
Aisku, aciu labai, bandysiu
Kad nesigautų skylutės, galima akį uždėti ir lygiai taip, kaip pridedant iš kraštų ("Paprastas akių apmetimo būdas"):
Dar vienas gerosios akies pridėjimo būdas (kažkodėl nesigauna įkelti paveikslėlio ):
"1 žingsnis. Megzkite iki tos vietos, ties kuria norite mezginį paplatinti. Virbalą verkite į gerąją akį, esančią ant kairiojo, kabindami per priekinį akies siūlą ir išmegzkite akį įprastu būdu, bet akies nenuleiskite nuo kairiojo virbalo, kai išmegsite akį.
2 žingsnis. Ant kairiojo virbalo tebelaikydami išmegztą akį, o siūlą už mezginio, virbalą verkite į gerąją akį kabindami per užpakalinį akies siūlą ir išmegzkite naują akį - gausite pridėtą vieną akį. Nukelkite išmegztą akį nuo kairiojo virbalo."
Dar vienas gerosios akies pridėjimo būdas (kažkodėl nesigauna įkelti paveikslėlio ):
"1 žingsnis. Megzkite iki tos vietos, ties kuria norite mezginį paplatinti. Virbalą verkite į gerąją akį, esančią ant kairiojo, kabindami per priekinį akies siūlą ir išmegzkite akį įprastu būdu, bet akies nenuleiskite nuo kairiojo virbalo, kai išmegsite akį.
2 žingsnis. Ant kairiojo virbalo tebelaikydami išmegztą akį, o siūlą už mezginio, virbalą verkite į gerąją akį kabindami per užpakalinį akies siūlą ir išmegzkite naują akį - gausite pridėtą vieną akį. Nukelkite išmegztą akį nuo kairiojo virbalo."
QUOTE(aidaa @ 2010 05 11, 11:13)
o va taip gaunasi
o va taip gaunasi
aciu ,reiks paeksperimentuoti daugiau ,nes atrodo ir taip ir anaip bandziau ,bet visvien gavos skylutes ,,,, gal ne taip siuliuka kabinau .na reiks pagal paveiksleli tikslai pasibandyti ir tikiuos pavyks