Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(something else @ 2010 02 03, 10:58)
Man irgi dabar mintis kilo : kaip su tuo pikiavimu - persodinimu?
Pernai pikiavau, paskui darkart persodinau - buvo patenkinti, niekuo nesiskundė. O kaip jeigu iš karto į didesnius indukus po sėklą įsodinus (čia kaip kažkas rašė, pvz į plastmasinius alaus bokalus)? gal dar geriau būtų, nes tik vienas persodinimas paskui į pagrindinę vietą būtų? kaip Jūs darote?

as seju, paskui persodinu, paskui dar zemem uzpilu. Pomidorams patinka persodinimas, saknu sistema gausesne, tvirtesne buna.
Bet, kaip matom, kitos kitaip daro ir taip pat patenkintos rezultatais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 02 03, 11:37)
Pomidorams patinka persodinimas, saknu sistema gausesne, tvirtesne buna.

Tai va, todėl ir klausiu, nes mano asmeninis pastebėjimas irgi toks, jog pomidorai mėgsta būti persodinti smile.gif

O kaip šiuo atveju su pipirais? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo something else: 03 vasario 2010 - 11:39
QUOTE(something else @ 2010 02 03, 12:38)
Tai va, todėl ir klausiu, nes mano asmeninis pastebėjimas irgi toks, jog pomidorai mėgsta būti persodinti smile.gif

O kaip šiuo atveju su pipirais? g.gif

paprikos priesingai - LABAI nemegsta persodinimo,, ilgai "serga" kol prigyja. todel persodinti reikia laaabai atsargiai. paprikas seju i dezute, o paskui ispikiuoju i puses litro indelius, kad iki persodinimo i siltnami nereiktu daugiau ju judinti.
Papildyta:

something else - paprikas seti jau pats laikas tikrai neperanksti. Jos tingiai lenda is zemes ir letai auga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sigita: 03 vasario 2010 - 12:04
QUOTE(sigita @ 2010 02 03, 12:03)

something else - paprikas seti jau pats laikas tikrai neperanksti. Jos tingiai lenda is zemes ir letai auga.

Mano savaitė jau pasėtos - nė ženklo, kad jos ten būtų ax.gif
Atsakyti
GREISI klausiu jusu, kur siuntet pomidorus ar jie visi aukstaugiai (Black russian,, garden's delight, chadwick cherry, black cherry, tommy toe)?
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2010 02 03, 12:03)

Man dar gerą savaitę teks palūkėti, kol sėklas atsiųs doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2010 02 03, 12:18)
o koks ,,Penio" skonis ?

gerai klausimas skamba hihihi.gif

mane sode kaimyne vaishino tai ypatingai nesuzavejo - nors ir nieko blogo pasakyt negaliu.
na bet forma tai "idomi" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2010 02 03, 11:18)
o koks ,,Penio" skonis ir ar gausiai derejo?

Na, žinok paskaičiau užrašus, tai pas mane parašyta" derlingi, miltingi, daug vaisių, patiko" biggrin.gif kelis sodinsiu ir šiais metais, patinka įvairovė thumbup.gif
QUOTE(Casual @ 2010 02 03, 12:33)
gerai klausimas skamba  hihihi.gif
mane sode kaimyne vaishino tai ypatingai nesuzavejo - nors ir nieko blogo pasakyt negaliu.
na bet forma tai "idomi"  biggrin.gif

lotuliukas.gif kritau iš juoko paskaičiusi lotuliukas.gif

blogo ir aš neturiu ką pasakyt, dėl įdomios formos verta kelis augint ir tikrai derėjo gausiai thumbup.gif
Atsakyti
Mergaites, gal kas sodinote seklytes "golden nuggets" gavau dovanu siu seklyciu, bet nezinau, ar varta seti g.gif seip geltoni pomidoriukai pas mus nelabai valgomi, tai dabar ir galvoju, ka daryti, ar geras skonis smile.gif
Gal gali kas daugiau pasakyti?
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2010 02 03, 13:14)
GREISI klausiu jusu, kur siuntet pomidorus ar jie visi aukstaugiai (Black russian,, garden's delight, chadwick cherry, black cherry, tommy toe)?

Taip
Atsakyti
dabar ir pacia juokas paeme is savo parasymo lotuliukas.gif Sodinsiu siemet ,,Peni" biggrin.gif

o as sodinu ir paprikas ir pomidorus i mazas dezutes, paskui issodinu i lovelius ir auga jie ten iki persodinimo i siltnami.
Atsakyti
Prisijungsiu prie jūsų ir siek tiek pasakysiu apie savo pamėgtas pomidoru veisles. Neapsiriboju viena rūšimi ir jau keletą metų sėju DELFINE, BROOKLYN veislę,man jie patys skaniausi ir atsparūs ligoms hibridai,netrūkinėja.Puikiai dera MARFA ir MARISSA. Šiemet nusprendžiau išbandyti CORAZON,jie mėsingi, girdėjau giriant jų skonį. Taip pat pasisėju bent 1-2 daigelius geltonų pomidorų jau vien dėl to,kad geltonieji,nepriklausomai nuo veislės labai tinka tiems,kurie turi ar turėjo problemų del kepenų veiklos sutrikimų.Na ir profilaktikai geltonukai visai neprošal smile.gif O jei gaminate pomidorų žele,stiklainėlyje prie raudonų pomidorų labai gražiai derės keletas skiltelių geltonųjų... mirksiukas.gif
Atsakyti