Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Edexa @ 2010 02 16, 13:31)
KAUNIETĖMS. Viena mano pažįstama sakė,kad juodų pomidorų sėklų rado pirkti SĖKLELĖS parduotuvėje (prie "pieno žvaigždės" kombinato)

Dėkui už info reiks nuvažiuoti ,pasižiūrėjau adresą,taikos pr.92

Mano vyrs prie mano eksperimentų pripratęs,bet va kaimynai tai sureaguos, blink.gif sukins prištais prie smilkinio,bo visi aplinkui pensininkai ,pripratę po senovei viską darytis,tai jiems keistai atrodo kad visokių nesamonių prisigalvoju,jie norėtų kad turėčiau mažą šiltnamiuką,o visą sklypą bulvėmis apsodinčiau,mandagiai galvą palinkčioju ,pritariu jų patarimams,bet tuom ir baigiam, vėl einam eksperimentuoti. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meškinija96: 16 vasario 2010 - 12:51
QUOTE(meškinija96 @ 2010 02 16, 12:29)
...o pagal kalendorių ritoj dar tinkama diena,bus tušti namai,tai galėsiu užsiimti sėja  biggrin.gif

Nežinau, pagal kokį jūs kalendorių žiūrite, bet pagal mano išskaičiavimus, tai 17 ir 18, na dar 19 iki pietų tinkama sėti pomidorams ir tiems augalams, kurie augina vaisius. Šiandien daugiau lapinėms. g.gif
Nors visa esmė gal mėnulio fazė. Taip kad šį mėnesį daugelį augalų gerai sėti maždaug nuo šiandien iki 26d.
Atsakyti
QUOTE(GAPO @ 2010 02 16, 13:05)
Nors visa esmė gal mėnulio fazė. Taip kad šį mėnesį daugelį augalų gerai sėti maždaug nuo šiandien iki 26d.

na as istikimai savo tradicijoms sejau neziuredama i menulio faze smile.gif
Atsakyti
Saintlina, aš ne tai turėjau minty, kad visa esmė gerame augime yra mėnulio fazė. Turėjau omeny, sėją pagal mėnulį, nes ten išsiskaičiuoja dar ir kokiame ženkle mėnulis tuo metu yra.
Pagal mane, tai augalas, kaip visi organizmai, pakantus kažkokiems nuokrypiams nuo optimaliausių auginimo sąlygų. Jis žūsta tik, jei sąlygos yra pažeidžiamos labai smarkiai arba daugelis faktorių iškart. Kad mėnulis įtakoja vandens būseną, tikiu. Kaip žinia, vandens yra visur, tuo pačiu ir sėkloje. Žodžiu, norėdami sudaryti kuo geresnes sąlygas augalui augti, kai kurie ir vadovaujasi dar ir mėnulio įtaka wink.gif
Atsakyti
QUOTE(GAPO @ 2010 02 16, 13:40)
Saintlina, aš ne tai turėjau minty, kad visa esmė gerame augime yra mėnulio fazė. Turėjau omeny, sėją pagal mėnulį, nes ten išsiskaičiuoja dar ir kokiame ženkle mėnulis tuo metu yra.

oi, as net negalvoju gincytis. Turbut taip ir yra. Tiesiog as niekad neziuriu i sejos kalendorius mirksiukas.gif Nepripratau kazkaip. Ir dabar laukiau laukiau vasario 17-18, kad pabandyt pagal menuli sodint, o vakar uzejo - ir nieko nelaukus sukisau seklytes i zeme. Na, kai ateis laikas pomidorus sodint tai gal mano vidinis laikas kaip nors prisiderins prie menulio smile.gif
Atsakyti
hihihi.gif as irgi kaip ir laukiu pagal men.faze sodinti,bet gaunasi taip,kaip gaunasi.. pomidorai2.gif
Atsakyti
Na ir viskas bus gerai smile.gif , juo labiau, kad sėjat per kelis kartus, o ir kai toks kiekis rūšių ir sėklų pas daugelį čia, jei būtų nuostoliai, tai ne tokie jau skausmingi.
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 02 16, 13:31)
KAUNIETĖMS. Viena mano pažįstama sakė,kad juodų pomidorų sėklų rado pirkti SĖKLELĖS parduotuvėje (prie "pieno žvaigždės" kombinato)

Ot ačiū 4u.gif , mamos paprašysiu, kad nupirktų, nes jos darbovietė ten.
O jei baklažanai kaip paprikos, reikės ir man pora užsiauginti. Ačiū labai visoms patarusioms.
Atsakyti
QUOTE(GAPO @ 2010 02 16, 13:05)
Nežinau, pagal kokį jūs kalendorių žiūrite, bet pagal mano išskaičiavimus, tai 17 ir 18, na dar 19 iki pietų tinkama sėti pomidorams ir tiems augalams, kurie augina vaisius. Šiandien daugiau lapinėms.  g.gif

Mano kalendorius rodo ta pati, butent sias dienas tinkamas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 02 16, 11:42)
Bet mano akimis žiūrint, net jei liks augti vazonuose, jie vis tiek gana didoki. Pomidoro šaknys juk nėra išskirtinai didžiulės g.gif Žinoma, kuo daugiau vietos, tuo geriau, bet manau, kad galima ir mažesniuose auginti. Aišku, pomidoras pomidorui nelygus...

Nu manyčiau kaipm tik.Aš tokių dvylika vazonų nusipirkau pirmiems daigams,o kiti visi apie litrą.
Atsakyti
smile.gif ar mirkot tas hibridines seklas pries sodinima g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritutė90 @ 2010 02 16, 15:35)
smile.gif ar mirkot tas hibridines seklas pries sodinima g.gif

Pomidorų sėklų nemirkinu bigsmile.gif
Atsakyti