kazkodel manau kad dar ankstoka vietoj jusu (nzn kiek daigu jusu poreikiams reikia) kokia 10-20 daigeliu seciau dabar,o kitus kova. Pati mastau gal pabandyt kokia 10 betalux pasiset, mano poreikiai tarp 100-150, nepamenu tiksliai
QUOTE(*GREISI* @ 2010 02 15, 15:39)
Aš kaip minėjau turi apie penkis pomidorų daigus,kuire keliaus į didelius vazonus,tad nebijojau jų anksti sėti.Šaknys turės vietos pakankamai augti ,o visa kita tikrai ,tik kovą.Nors paprikos visos jau pas mane pasėtos,bet dar normaliai neišlindusios.
Tai ir aš galvoju tą balkonine pasisodinti 17 dieną o kiti dar pomidorai palauks
QUOTE(meduliukas @ 2010 02 15, 12:47)
Sudeliosiu nuorodas paskui, Tiny Tim, Green sausage, Thrumbling Tom geltoni ir raudoni, Snow white cherry, Black cherry
Mane iš tų mažųjų traukia šitam psl visokie
http://www.tomatogrowers.com/small.htm
Bet gal šiems metams užteks jau
Tų TUMBLING TOM tai pasižiūriu ir kaip nežinia ko užsimanau
Aciu visoms atsakiusioms kas link sejimo
labai padejot apsispresti
labai padejot apsispresti
QUOTE(Militux @ 2010 02 15, 15:46)
Tai ir aš galvoju tą balkonine pasisodinti 17 dieną o kiti dar pomidorai palauks
nu jie pas mane nebus balkoniniai,keliaus į daržą.Čia esmė,kad didelė talpa,nes anksti reikalo nėra sėti,kad paskui skurs daigas.
QUOTE(*GREISI* @ 2010 02 15, 16:27)
nu jie pas mane nebus balkoniniai,keliaus į daržą.Čia esmė,kad didelė talpa,nes anksti reikalo nėra sėti,kad paskui skurs daigas.
Aš tai ir turėjau omenyje tie kur keliaus į šiltnamius dar nesodinsiu
QUOTE(Casual @ 2010 02 15, 14:28)
...
kolkas planas - puse set dabar , puse-veliau bet jei shitie daigai man iki geguzes ishtys ligi lubu, tai gal geriau luktert dar
...
kolkas planas - puse set dabar , puse-veliau bet jei shitie daigai man iki geguzes ishtys ligi lubu, tai gal geriau luktert dar
...
Jei ištys, galima nupjaut stiebą ir įšaknydint vandenyje. Šito dar nemėginau daryt, bet manau, kad turėtų pavykti.
Beje, sėti reikia rečiau, sudygus, reikia laikyti vėsiau, nei dygimo metu, ir šviesiai.
QUOTE(Militux @ 2010 02 15, 16:31)
Aš tai ir turėjau omenyje tie kur keliaus į šiltnamius dar nesodinsiu
aišku.O aš apskritai nieko namie neauginu,nes partempi iš daržo ir tai nėra kur dėti.
QUOTE(*GREISI* @ 2010 02 15, 15:39)
Aš kaip minėjau turi apie penkis pomidorų daigus,kuire keliaus į didelius vazonus,tad nebijojau jų anksti sėti.Šaknys turės vietos pakankamai augti ,o visa kita tikrai ,tik kovą.Nors paprikos visos jau pas mane pasėtos,bet dar normaliai neišlindusios.
Man taip pat toks pomidorų ir paprikos sėjos grafikas yra pats priimtiniausias. Jau sudygę keli ankstyvi pomidorų daigeliai,jie tikrai daug vargo nesudarys,paprika irgi ruošiasi neužilgo išlįsti,o kita sėja lai palaukia kovo pradžios
QUOTE(*GREISI* @ 2010 02 15, 16:40)
aišku.O aš apskritai nieko namie neauginu,nes partempi iš daržo ir tai nėra kur dėti.
Šiap pas mane tu gėlių pilna bet vienas vazonėlis nepamaišys tame įstiklintame balkone vien dėl vaikų, pabandysiu jiems tas augimas nokimas bus idomus. Va o tokių sode negaliu vazonuose, nes gali pavogti
Atsiminiau preitus metus kai vaikas laukė kada prinoks paprikos kiek jam buvo idomu kad pas mus auga šiltnamyje ir tokios pat kaip parduotuvėje Aš pernai pirma kart sodinau viska
QUOTE(Edexa @ 2010 02 15, 12:29)
Juos reklamuoja ir SAVAITĖS programos paskutiniame puslapyje.Manau kad tai reklama mulkiams. tarsi kitų pomidorų veislių skonis plasmasė Jokios logikos Pernai reklamavo "vijoklines" braškes,aišku,pavadinimo taip pat nerašė Pasirodo,vėliau spaudoje normalūs žmonės paaiškino,kad tai paprasčiausios remontantinės braškės.....O kiek tokių patiklių tikėjosi "laipiojančių sienomis" braškių Taigi neskubėkit išmesti nežinia kam pinigų,kaina ten kosminė,geriau pasitikėkit jau žinomomis firmomis iš kurių iki šiol ir pirkote puikias,patikrintas pomidorų veisles.
PRITARIU ,as ir nusipirkau tu vijokliniu braskiu ,apsigavau ir tiek.Niekas taip neauga,nelipa ant jokiu sienu,isleidzia plensiuka ir tuom viska sbaigiais,tik kad visa vasara pastoviai mezga uogas,o daugiau jokios naudos .Daugiau sakiau jokiu pirkimu per reklamas ,per interneta.Kam pirkti taip ,lygtai nebutu patikimu parduotuviu.Dabar tik is ju ir teperku. .Bent savo akim gali pamatyti,paskaityti ka raso ant pakuotes. O ne pe rreklamines apgaules...