Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(saintlina @ 2010 02 11, 20:34)
lotuliukas.gif  jauciu, pas mane tai ir siltnamio plevele sudraskytu kaimo katinai zuvies beieskodami  biggrin.gif

Tai jum čia juokinga,o mano šiltnamis iš langų,durys buvo atidarytos,naktį kažko šuva užsimanė lauk,išleidau,o tas kad lėkė per tvorikę tokią peršoko ir į šiltnamį,tik stiklai suskambėjo,galvoju šakės mano toičikui,bet matyt katinas ten su stiklais per kitą galą išlėkė,nes šuva išėjo atgal per duris ir apžiūrėjau nieko rolleyes.gif
Atsakyti
4u.gif o as pirmi metai susikaupiau ta zuvi pomidorams deti i zeme.. blush2.gif gal net neverta? g.gif gal geriau kas kita? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Perlen @ 2010 02 11, 21:49)
Tai jum čia juokinga,o mano šiltnamis iš langų,durys buvo atidarytos,naktį kažko šuva užsimanė lauk,išleidau,o tas kad lėkė per tvorikę tokią peršoko ir į šiltnamį,tik stiklai suskambėjo,galvoju šakės mano toičikui,bet matyt katinas ten su stiklais per kitą galą išlėkė,nes šuva išėjo atgal per duris ir  apžiūrėjau nieko  rolleyes.gif

turejo but baisu unsure.gif , na bet visvien juokas ima doh.gif biggrin.gif
gerai kad gerai baigesi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2010 02 11, 20:55)
turejo but baisu  unsure.gif , na bet visvien juokas ima  doh.gif  biggrin.gif
gerai kad gerai baigesi ax.gif

Tik kažin kaip katinui baigėsi,gal nelabai gerai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2010 02 11, 18:25)
Roma labai puikūs pomidorai thumbup.gif auginau kelis metus, šiais vėl nusipirkau bigsmile.gif aš juos sodindavau į tarpus tarp aukštaūgių, derlius būdavo puikus thumbup.gif pomidorai labai skanūs, tokios slyvinės formos, puikiai tinka gaminti pomidorams savose sultyse thumbup.gif aš nenusivyliau jais, manau, kad ir tau patiks 4u.gif

Auginau Roma pernai, bet šiemet tikrai neauginsiu. Iš 10 rūšių, šie pirmieji pradėjo sirgti, o ir derlingumas vidutinis. Yra geresnių veislių. Dėl skonio, tai gal ir nieko. Bet tikrai ne iš pačių skaniausių. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Kvarcas @ 2010 02 11, 21:05)
Auginau Roma pernai, bet šiemet tikrai neauginsiu. Iš 10 rūšių, šie pirmieji pradėjo sirgti, o ir derlingumas vidutinis. Yra geresnių veislių. Dėl skonio, tai gal ir nieko. Bet tikrai ne iš pačių skaniausių.  schmoll.gif

del ligu ir derlingumo negaliu gincytis, neauginau. O skonis tikriausiai ir nebus geriausias. Bet sie pomidorai, kiek skaiciau, yra ypac tinkami konservavimui. Butent del to as juos siemet tikrai auginsiu.
Atsakyti
QUOTE(Kvarcas @ 2010 02 11, 21:05)
Auginau Roma pernai, bet šiemet tikrai neauginsiu. Iš 10 rūšių, šie pirmieji pradėjo sirgti, o ir derlingumas vidutinis. Yra geresnių veislių. Dėl skonio, tai gal ir nieko. Bet tikrai ne iš pačių skaniausių.  schmoll.gif

Keista g.gif o pas mane pirmiau sirgo kitos rūšys, o Roma augo kaip niekur nieko g.gif kiek žmonių, tiek nuomonių, kiek šiltnamių, tiek skirtingų auginimo sąlygų, vienur jiems patinka, o kitur ne 4u.gif

saintlina, taip, konservavimui jie idealūs thumbup.gif nors valgymui aš visada pirmiau juos imdavau, man jie skanūs ax.gif
Atsakyti
Merginos, o kai sakote, kad tinkami konservavimui - ką turite mintį? Kad išlaiko kietumą? Ar kažkokias ypatingas skonio savybes? Nes man iš esmės svarbiausia, kad būtų kieti - labai nemėgstu patežusių...
Atsakyti
neistis transportabilus arba kur raso kieti (pernai is tokiu turejau brooklyn, staccato, polset) nzn kokia rusis, bet kazkuriuos is stiklainio isemus galiu rankose laikyt ir valgyt, nesutista i kose
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2010 02 11, 23:37)
Keista g.gif o pas mane pirmiau sirgo kitos rūšys, o Roma augo kaip niekur nieko g.gif kiek žmonių, tiek nuomonių, kiek šiltnamių, tiek skirtingų auginimo sąlygų, vienur jiems patinka, o kitur ne 4u.gif

saintlina, taip, konservavimui jie idealūs thumbup.gif nors valgymui aš visada pirmiau juos imdavau, man jie skanūs ax.gif

Konservavimui auginau "Imitator" (jie pailgi), daug atsparesni už Romą ir daug geresni konservuoti. Be to labai derlingi.
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 02 11, 23:16)
Merginos, o kai sakote, kad tinkami konservavimui - ką turite mintį? Kad išlaiko kietumą? Ar kažkokias ypatingas skonio savybes? Nes man iš esmės svarbiausia, kad būtų kieti - labai nemėgstu patežusių...

išskaičiau, kad jie labai mėsingi, ir sultys ar kečupas gaunasi nevandeningas, o tirštas. Manau, kad ištižti jie neturėtų, jei vandens juose nedaug. Kaip buvo parašyta vienam užsienio saite - veislė konservavimui.

Papildyta:
QUOTE(Kvarcas @ 2010 02 12, 00:34)
Konservavimui auginau "Imitator" (jie pailgi), daug atsparesni už Romą ir daug geresni konservuoti. Be to labai derlingi.

apie tokius aš net negirdėjus.. ir internete tokių man nerodo. Bet, šiaip ar taip, pomidorų sėklom jau esu užsivertus, ir konservavimui turiu Roma ir San marzano. Pakaks.
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2010 02 11, 18:25)
Roma labai puikūs pomidorai thumbup.gif auginau kelis metus, šiais vėl nusipirkau bigsmile.gif aš juos sodindavau į tarpus tarp aukštaūgių, derlius būdavo puikus thumbup.gif pomidorai labai skanūs, tokios slyvinės formos, puikiai tinka gaminti pomidorams savose sultyse thumbup.gif aš nenusivyliau jais, manau, kad ir tau patiks 4u.gif

Tai aš irgi tik pamačiau ant pakelio tas formites tai pirma mintis kad gerai būtų koncervavimui sultyse lotuliukas.gif Labai jau skaniai atrodė, tai ir pasiėmiau ax.gif
Atsakyti