QUOTE(*GREISI* @ 2010 02 10, 17:53)
ale kaip idomiai kad jau uzsuktus stiklainius kaitina 45 min as ka bevakuociau tai tik atkaitintus jau uzsukineju pilnai
jau noriu pomidoru
QUOTE(Casual @ 2010 02 10, 19:14)
ale kaip idomiai kad jau uzsuktus stiklainius kaitina 45 min as ka bevakuociau tai tik atkaitintus jau uzsukineju pilnai
as irgi jei kaitinu puode Bet jei dedu stiklainius i autoklava - uzsuku pilnai. Tiesa, pomidoru autoklave nebandziau dar konservuot. Tik mesa ir burokelius.
QUOTE(Vessta @ 2010 02 10, 16:46)
as tai pomidorus savose sultyse dariau pagal Perlen receptuka, greitai ir kaitint nereikia, tai man tinginei pats tas Kas valge visiem skanu buvo
o koks tas receptas?
QUOTE(blakstiena5 @ 2010 02 10, 23:12)
o koks tas receptas?
ir man butu neblogai suznoti perlen receptuka,gal galetumete pasakyti receptuka?
QUOTE(blakstiena5 @ 2010 02 10, 22:12)
o koks tas receptas?
Nuplautus pomidorus sudedu į kokį kibirą,užpilu verdančiu vandeniu,palaikau kol atvėsta,tada nulupu ir dedu į puodą,įdedu labai nedaug tik druskos,daugiau nededu nieko ,užverda čiut paverda ir dedu į stiklainius.Į stiklainius dar įdedu po kokį lauro lapą ir pipiriuką,užsuku su užsukamais dangteliais,palaikau uždengtus kol atvėsta ir į sklepą .
QUOTE(Vessta @ 2010 02 10, 22:19)
Nuplautus pomidorus sudedu į kokį kibirą,užpilu verdančiu vandeniu,palaikau kol atvėsta,tada nulupu ir dedu į puodą,įdedu labai nedaug tik druskos,daugiau nededu nieko ,užverda čiut paverda ir dedu į stiklainius.Į stiklainius dar įdedu po kokį lauro lapą ir pipiriuką,užsuku su užsukamais dangteliais,palaikau uždengtus kol atvėsta ir į sklepą .
Taip paprasta, kad gal net aš sugebėčiau
QUOTE(saintlina @ 2010 02 10, 21:14)
as irgi jei kaitinu puode Bet jei dedu stiklainius i autoklava - uzsuku pilnai. Tiesa, pomidoru autoklave nebandziau dar konservuot. Tik mesa ir burokelius.
Saintlina, kaip autoklave marinuoji burokėlius ?
Atsiprašau, kad ne į temą , bet man labai aktualu....
QUOTE(Asese @ 2010 02 11, 08:11)
Saintlina, kaip autoklave marinuoji burokėlius ?
Atsiprašau, kad ne į temą , bet man labai aktualu....
Atsiprašau, kad ne į temą , bet man labai aktualu....
et.. bandžiau kelis kartus, kol gavosi tinkamai Vienąkart sudėjau burokelius ir prieskoniusį stiklainius, užsukau ir sudėjau į autoklavą. Vyras užtikrino, kad sulčių užteks iš burokėlių, nereik pilt. Nu ir nifiga. Tų sulčių ant stiklainių dugno gavosi. Kitąkart pyliau jau ir vandens. Ne marinatu užpyliau, o tiesiog įpylaiu ant burokėlių vandens, įpyliau acto į kiekvieną stiklainiuką simboliškai, druskos, prieskonių. Visai nieko gavosi. Tiesa, su temperatūra kaitinimo irgi neiškart gavosi. Pirmąkart kaitinau tik iki gal 70 laipsnių, tai neišvirė. Antrąkart jau nepamenu tiksliai kiek. Bet gal apie 100 laipsnių. Tai jau neblogai buvo.
Vyras sako, kitais metais reiks autoklavu ir agurkus su pomidorais konservuot. Bet čia tiek bandymų turėtų būt, kad atitaikyt temperatūrą..
QUOTE(Vessta @ 2010 02 10, 23:19)
Nuplautus pomidorus sudedu į kokį kibirą,užpilu verdančiu vandeniu,palaikau kol atvėsta,tada nulupu ir dedu į puodą,įdedu labai nedaug tik druskos,daugiau nededu nieko ,užverda čiut paverda ir dedu į stiklainius.Į stiklainius dar įdedu po kokį lauro lapą ir pipiriuką,užsuku su užsukamais dangteliais,palaikau uždengtus kol atvėsta ir į sklepą .
o ar nereikia su visais slovikais pomidoru pavirinti vandenije?
QUOTE(skorpe555 @ 2010 02 11, 10:45)
o ar nereikia su visais slovikais pomidoru pavirinti vandenije?
tai jau puode pomidoriukai pasikaitina,nebereikia su slovikiukais pasterizuoti
QUOTE(skorpe555 @ 2010 02 11, 10:45)
o ar nereikia su visais slovikais pomidoru pavirinti vandenije?
visas dziaugsmas tame ir yra, kad nereikia