Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

O gal galėtumėte pakomentuoti, ką reiškia, kad iš parduotuvėje pirkto vaisiaus išėmus sėklas ir jas pasodinus, išaugs hibridas ir bus neskanus. Kas tai yra? Kodėl ne toks pats užaugs g.gif Aš dar naujokė, gal padėtumėt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilaria @ 2010 02 10, 10:35)
O gal galėtumėte pakomentuoti, ką reiškia, kad iš parduotuvėje pirkto vaisiaus išėmus sėklas ir jas pasodinus, išaugs hibridas ir bus neskanus. Kas tai yra? Kodėl ne toks pats užaugs g.gif  Aš dar naujokė, gal padėtumėt blush2.gif

parduotuviniai pomidorai greiciausiai yra hibridiniai, t.y. jo seklytes isgautos is keliu sukryzmintu veisliu. Jei jus pasodinsit seklyte is tokio pomidoro, neaisku, kurios is veisliu ypatumai pasireiks. Tai nebutinai reiskia, kad pomidorai bus neskanus. Tiesiog jie greiciausiai nebus tokie, kokius jus pirkot ir valget.
Jei pomidorai nehibridiniai, jie ir is seklu isaugs tokie patys.
Atsakyti
Sub arctic plenty tomato,kur įdėjus nuorodą buvau,tai užsienyje taip augina.
Atsakyti
QUOTE(sinutė @ 2010 02 10, 10:41)
*Aš ankščiau irgi taip terliodavausi, labai jau to pasterizavimo nemėgstu. Prieš porą metų gavau receptą: Į 7 litrų puodą pridedu pilną nuluptų pomidorų (nuplikius nulupu odą), 7-i arb.š. druskos ir 1/2arb.š. pipirų, užkaitinu puode ir į iškaitintus stiklainius, na man laaabai skanu ir šiaip valgyt, ir sultis nugert ir padažus, sriubas pertrinus daryt... druskos galima ir mažiau, suroka gaunasi. Patiko, kad nei acto, nei cukraus nereik...
  **O dedat po šaknim pomidoro žuvį kas nors? fosforui? Aš tai prieš sodinimą SB siunčiu žvejot, tai prigaudo tokių, kad net po 2-3 po daigu pasėju  smile.gif

*Man taip nepatiko pomidorai tokie pateže gaunasi. Čia tik mano nuomonė.

** Ne aš tai nededu
Papildyta:
QUOTE(*GREISI* @ 2010 02 10, 11:13)
Sub arctic plenty tomato

thumbup.gif Super kaip fainiai mirksiukas.gif Bet man gali nukniaukt iš sodo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 02 09, 21:50)
Abiem atvejais pilnus stiklainius reik pasterizuot.

Kaip tai daroma? Į puodą su vandeniu ir pakaitint? g.gif
Šiaip man tokie patežę nelabai patinka, bet juos puiku naudoti gaminant lazaniją, čili ir t.t. bigsmile.gif

QUOTE(Ilaria @ 2010 02 10, 10:20)
Sveikos,
gal galėtumėte patarti kokio dydžio vazono reikia, kad gerai augtų ir vestų derlių balkoniniai pomodorai? Bandysiu šiemet tokių pora paauginti. smile.gif

Aš pernai auginau loveliuose. Kaip ir neblogai jiems ten buvo.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 02 09, 21:50)
dariau dviem būdais:

dėkui už receptukus 4u.gif
Atsakyti
Man tai skaniau tie tvirtesni kur neišteže, aš ir juos sutrinu jei reikia lazanijai ar čili ar taip kokiam padažiukui ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Militux @ 2010 02 10, 15:14)
Man tai skaniau tie tvirtesni kur neišteže, aš ir juos sutrinu jei reikia lazanijai ar čili ar taip kokiam padažiukui ax.gif

Bet minkštesnius lengviau sutrinti smile.gif
Atsakyti
kad niekur smulkiai nereikia aš su ranka su visom sultymis sutraiškau juk jos suverda pvz.juk lazanijai padaža reikia ilgiau pavirti kaip ir čili, kai išverda yra dar pomidoru gabaliuku mirksiukas.gif Nu čia mano nuomonė ir man taip skaniau ax.gif
Atsakyti
as tai pomidorus savose sultyse dariau pagal Perlen receptuka, greitai ir kaitint nereikia, tai man tinginei pats tas blush2.gif Kas valge visiem skanu buvo thumbup.gif
Atsakyti
http://www.pickyouro...tomatopaste.htm
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 02 10, 11:32)
1. Kaip tai daroma? Į puodą su vandeniu ir pakaitint? g.gif
2. Šiaip man tokie patežę nelabai patinka, bet juos puiku naudoti gaminant lazaniją, čili ir t.t. bigsmile.gif

1. taip smile.gif
2. Antruoju budu jie siek tiek tvirtesni buna. Bet siaip ar taip labai tvirti jie ir negali buti, juk kaitinami.
Nors, beje, man jie neatrodo labai istize. Gal cia ir nuo veisles priklauso. Bandysiu siemet su spec.veislem konservavimui, ziuresiu, kaip bus.
Atsakyti