Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Mantilė @ 2010 02 09, 22:07)
gal galite receptuku pasidalinti? jei užaugs daug ir skanių pomidorų -žinosiu kaip skaniai žiemai paruošti ax.gif

aciukas didelis Militux,nes is jos gavau receptuku ,kaip pasidaryti pomidoru savo sultyse. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mantilė @ 2010 02 09, 21:07)
gal galite receptuku pasidalinti? jei užaugs daug ir skanių pomidorų -žinosiu kaip skaniai žiemai paruošti ax.gif

dariau dviem būdais:
1. Imu pomidorus, nuplikau verdančiu vandeniu, nulupu odeles ir dedu į stiklainį. Paspausdama. Dedu tiek, kad išsiskyrusios sultys apsemia visus pomidorus. Mažesnius visus dėjau, didesnius pjausčiau.
2. Nuluptus pomidorus dedu į stiklainius nespausdama. Tada kitus pomidorus (nelabai išvaizdžius dažniausiai) sumalu, pilu viską į puodą ir kaitinu. Maždaug iki virimo. Tada viską supilu į sietą, išspaudžiu sultis (dabar galvoju, kad galėjau ir į sulčiaspaudę turbūt juos iškart dėt). Tas sultis pilu ant pomidorų stiklainiuose.
Abiem atvejais pilnus stiklainius reik pasterizuot. Pagal receptą reikėjo dėt į litrinį stiklainį šaukštelį druskos, šaukštelį cukraus. Bet aš kai paragavau, man druskos buvo per daug. Vėliau dėjau po pusę šaukštelio druskos ir visai jokio cukraus. Nei vienas stikllainis nesugedo, neiššovė ar pan. Skonis wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 09 vasario 2010 - 21:51
Pomidorai dar nepasėti, o jau receptukais dalinasi merginos lotuliukas.gif . Aš irgi išsisaugojau receptukus, žadu nemažai ir aš prisiaugint thumbup.gif
Atsakyti
Jungiuos ir as prie Jusu smile.gif
Apie FINTINA F1 , tai man jas rekomendavo kaip labai derlinga hibrida.
O pati nusipirkau Paramo F1.
O pomodirų Cherrola, atseit jie atsparus marui, derlingi. Kada planuojate seti pomodorus?
O kiek i kvadrata sodinasi daigu, gal zinot?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 02 09, 22:50)
dariau dviem būdais:
1

Aš ankščiau irgi taip terliodavausi, labai jau to pasterizavimo nemėgstu. Prieš porą metų gavau receptą: Į 7 litrų puodą pridedu pilną nuluptų pomidorų (nuplikius nulupu odą), 7-i arb.š. druskos ir 1/2arb.š. pipirų, užkaitinu puode ir į iškaitintus stiklainius, na man laaabai skanu ir šiaip valgyt, ir sultis nugert ir padažus, sriubas pertrinus daryt... druskos galima ir mažiau, suroka gaunasi. Patiko, kad nei acto, nei cukraus nereik...
O dedat po šaknim pomidoro žuvį kas nors? fosforui? Aš tai prieš sodinimą SB siunčiu žvejot, tai prigaudo tokių, kad net po 2-3 po daigu pasėju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sinutė @ 2010 02 10, 09:41)
  O dedat po šaknim pomidoro žuvį kas nors? fosforui? Aš tai prieš sodinimą SB siunčiu žvejot, tai prigaudo tokių, kad net po 2-3 po daigu pasėju  smile.gif

Ačiū už receptuką thumbup.gif 4u.gif
Dar niekad nedėjau, bet šįmet bandysiu lotuliukas.gif
Atsakyti
Klausykit, o per kiek mazdaug laiko isdygsta pomidorai? blush2.gif Ir dar, jei pradeda ant pavirsiaus emes vos ne pelesis darytis - per daug dregmes ane? O ka daryt? Saltoka pas mane namuose, matyt neisgaruoja dregme blush2.gif Bet bijau, kad jei prades pelesis plestis - is vis niekas nedygs 4u.gif
ka daryt? Nuimt maiseli? Nes as idejus i maiseli, kad dregme neisgaruotu... Statyt arciau radijatoriaus ar ka?
Atsakyti
QUOTE(sinutė @ 2010 02 10, 09:41)
  O dedat po šaknim pomidoro žuvį kas nors? fosforui? Aš tai prieš sodinimą SB siunčiu žvejot, tai prigaudo tokių, kad net po 2-3 po daigu pasėju  smile.gif

pernai cia buvo diskusija sia tema. Bet lyg minejo kazkas, kad kenkeju gali ta zuvis pritraukt. Gerai nepamenu dabar. As jokiu zuvu nededu schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(aaagnex @ 2010 02 10, 09:47)
Klausykit, o per kiek mazdaug laiko isdygsta pomidorai? blush2.gif Ir dar, jei pradeda ant pavirsiaus emes vos ne pelesis darytis - per daug dregmes ane? O ka daryt? Saltoka pas mane namuose, matyt neisgaruoja dregme blush2.gif Bet bijau, kad jei prades pelesis plestis - is vis niekas nedygs 4u.gif
ka daryt? Nuimt maiseli? Nes as idejus i maiseli, kad dregme neisgaruotu... Statyt arciau radijatoriaus ar ka?

salta jiems dar, del dregmes ir vesumos tas pelesis. Siaip kai silta tai greit isdygsta.
As ta indeli su pasetom seklytem dedu i maiseli, maiselio gala palieku pravira ir dedu ant radiatoriaus. Tada jiems ir dregmes, ir silumos pakanka. Bet as seju kovo men, tada radiatoriai vesesni.
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 02 10, 10:47)

Būtinai atidaryk,tą pelėsį gal nuimk.Aš niekada nededu jokių maišlių,kai reikia papurškiu ar palieju.Pomidorai sudygo pas mane po trijų dienų.Tie keturi pirmieji daigai visus kitus daug vėliau sėsiu.Viskas kas pasėta vonioje,nes ten labai šilta. Kai sudygsta ant palangės perkeliu.
Atsakyti
Sveikos,
gal galėtumėte patarti kokio dydžio vazono reikia, kad gerai augtų ir vestų derlių balkoniniai pomodorai? Bandysiu šiemet tokių pora paauginti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2010 02 10, 10:13)
Pomidorai sudygo pas mane po trijų dienų.Tie keturi pirmieji daigai visus kitus daug vėliau sėsiu.

o kokius pasejai?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 02 10, 11:22)
o kokius pasejai?

http://images.google...jHZDqmgOw7tGkCw
Šitie tai ankstyvi,negenimi.
ir dar
Atsakyti