Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(*GREISI* @ 2010 02 08, 19:00)
Praėjus 5–7 dienoms po sudygimo, dėžutes perneškite į šaltesnę vietą, kur dieną 12–15o C, o naktį 8–10o C. Tada geriau vystosi šaknys.O vėliau,bent dalį jogurtinių indukų pakeisti didesniais,tada ir ankstyvesnis ir didesnis derlius bus.

thumbup.gif drinks_cheers.gif Ačiū už papildymą.Pomidorai mėgsta būti persodinami,tuomet labiau stengiasi savo šaknimis kabintis į gyvenimą mirksiukas.gif
Atsakyti
GREISI, jau kelintoj foto pastebiu, kad šiltnamyje pomidorai mulčiuoti šieneliu ar žole g.gif ? Ką tas duoda?
Dilgėlėmis tai ir aš apdėdavau, bet žole g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2010 02 08, 17:33)
Blakstiena5, matau, kad tu iš Žemaitijos  rolleyes.gif , gal tu daigų augini pardavimui? Pirkčiau  rolleyes.gif 
Skaitau skaitau - neįsivaizduoju, kokius reiktų auginti... Beto, vienais metais auginau puodeliuose mamai - augo gražūs, bet kažkas atsitiko: pamėlo ir atgal į žemę sulindo... Gal saulės jiems trūko ar peršalta....

planuose yra augint pardavimui, bet vis sudvejojiu g.gif jeigu noretumet istikruju kad as jums uzauginciau galiu taip padaryt, nes vistiek uzsiauginu per daug ir tenka isdalint, nes gaila ismest blush2.gif tik tarkimes per az
Papildyta:
QUOTE(rimute7 @ 2010 02 08, 22:34)
GREISI, jau kelintoj foto pastebiu, kad šiltnamyje pomidorai mulčiuoti šieneliu ar žole g.gif ? Ką tas duoda?
  Dilgėlėmis tai ir aš apdėdavau, bet žole g.gif ?

as ne greisi bet atsakau blush2.gif mulciojami nupjauta zole, siaudais, sienu...sulaiko piktzoliu augima, palaiko dregme, karstomis dienomis nekaitina tiek saknu
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 02 08, 19:11)
Pomidorai mėgsta būti persodinami,tuomet labiau stengiasi savo šaknimis kabintis į gyvenimą mirksiukas.gif

g.gif na va, o neseniai skaiciau , kad nera geerai juos kelis sykius persodint doh.gif
nors man rodos jiems nieko tokio - kiek esu sodinus ir persodinus po kelis sykius - niekad neprotestavo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2010 02 08, 23:22)
g.gif  na va, o neseniai skaiciau , kad nera geerai juos kelis sykius persodint  doh.gif
nors man rodos jiems nieko tokio - kiek esu sodinus ir persodinus po kelis sykius - niekad neprotestavo schmoll.gif

taprasme draskyti nereikia su visu gumulu iš jogurtinio indelio į keturgubai didesnį permeti ir tiek.Dėl šiaudų,tai visas mulčas gerai,jau tiek diskutavome senoje temoje rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2010 02 09, 00:27)
taprasme draskyti nereikia su visu gumulu iš jogurtinio indelio į keturgubai didesnį permeti ir tiek.Dėl šiaudų,tai visas mulčas gerai,jau tiek diskutavome senoje temoje  rolleyes.gif

drinks_cheers.gif draskyti šaknų nebūtina,bet tie erdvesni indeliai ar vazonėliai tikrai naudos duoda,geriau šaknijasi.Tačiau nėra blogai jei ir susijudina šaknys,nes kai daigus persodinėji,vistiek juos giliau kiši į žemę.Ir jei šaknys sujudintos,pomidoro daigas aktyviau leidžia naujas šakneles iš žemėje esančio stiebo šonų. Gal kokią savaitėlę ir pavargsta pomidoras,bet užtai paskui stiebiasi ir tvirtėja kaip pamišęs doh.gif Tai sakau iš kelerių metų savo praktikos smile.gif Netgi kažkada knygelėje apie pomidorų auginimą esu skaičiusi profesionalios augintojos patarimus,kaip daigelį specialiai šiek tiek "kankinamai" sulenkia,kad jis stengtųsi išleisti kuo daugiau naujų šaknelių. Nepabūgau experimentuoti,pabandžiau - pasitvirtino.Stipri šaknų sistema - stiprus daigas - geras derlius biggrin.gif Jei dvejojate ar bijote sugadinti savo mielus daigelius,tuomet sėkite ir sodinkite taip kaip esat įpratusios mirksiukas.gif
Atsakyti
bet vistiek manau svarbiausia anstyvam derliui kuo didesnė talpa,o kai persodini tai savaime viskas susijudina,o kotukas pasislepia žemėse.
Atsakyti
Greisi pas jus labai protingai siltnamyje lysves padarytos g.gif kazkaip as ir dabar susimasciau... g.gif per viduri siltnamio yra pats auksciausias taskas, aukstaugiams pats tas augt, o va pas mane ten takelis blush2.gif o sonuose zemesniems... kad tik neliepciau perdaryt vyrams lysviu biggrin.gif blush2.gif cia jusu tokia buvo ideja taip daryt?
Atsakyti
o kas kiek laiko reikia laistyti tuos pasėtus pamidorus
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2010 02 09, 13:13)
Greisi pas jus labai protingai siltnamyje lysves padarytos g.gif kazkaip as ir dabar susimasciau... g.gif per viduri siltnamio yra pats auksciausias taskas, aukstaugiams pats tas augt, o va pas mane ten takelis blush2.gif o sonuose zemesniems... kad tik neliepciau perdaryt vyrams lysviu biggrin.gif  blush2.gif cia jusu tokia buvo ideja taip daryt?

Vyras skaitė knygą protingas šiltnamis,tad darė viską pagal apskaičiavimus,kad ir stoglangių būtų pakankamai.
Pernai buvau įdėjus nuotrauką,dar kartą įdedu.Šiemet gal tokį dar vieną turėsiu.
Stoglangiai iš abiejų pusių.Jeigu reikia pasikelia labai aukštai,kad vasaros karštis nepakenktų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GREISI*: 09 vasario 2010 - 13:26
QUOTE(*GREISI* @ 2010 02 08, 18:00)
Praėjus 5–7 dienoms po sudygimo, dėžutes perneškite į šaltesnę vietą, kur dieną 12–15o C, o naktį 8–10o C. Tada geriau vystosi šaknys.O vėliau,bent dalį jogurtinių indukų pakeisti didesniais,tada ir ankstyvesnis ir didesnis derlius bus.

Skaičiau, kaip tinkamai pasėti mažaūgius. Įdomiai parašyta.
Susukti sėklas į drėgną medvilninį skudurėlį, kai pradės dygti, porą dienų palaikyti šaldytuve, kad užsigrūdintų. Sudygusias sėklas pasėti ir pastatyti šiltoje vietoje. Pradėjus kaltis lapeliams, pernešti dar ir į šviesią vietą.
Ką jūs apie tai manote? Kaip su tuo grūdinimu?
O štai mano antrametis. Nors sakiau sau, neleisiu dar auginti vaisių, bet kad labai žydėt pradėjo. g.gif Norėtųsi, kad būtų tvirtesnis, reiktų pastiprint, bet kuom. Vasarą tai galima užraugt dilgėlių ar taukių. O dabar g.gif

Gal pražiūrėjau pasisakymus, gal kartojuos, bet ar yra kas auginę pomidorus be atramų, parišimų? Tiesiog paleidę po agroplėvele augti laisvai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GAPO: 09 vasario 2010 - 13:26
QUOTE(*GREISI* @ 2010 02 09, 13:07)
bet vistiek manau svarbiausia anstyvam derliui kuo didesnė talpa,o kai persodini tai savaime viskas susijudina,o kotukas pasislepia žemėse.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Tavo netgi šiltnamis toks kaip mano....kopija....arba mano toks kaip tavo.....iš pradžių net atidžiau pažiūrėjau g.gif blink.gif panašią nuotrauką pati turiu bigsmile.gif
Atsakyti