Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(*GREISI* @ 2010 02 05, 19:18)
Rojaus soduos kažkada skaičiau ,kad Regila juos labai gyrė,nors kita forumietė sakė,kad jai jie nederlingi ,tad žinokis.
O čia akiai paganyti

Gražu ir skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2010 02 05, 19:18)
O čia akiai paganyti

Uch, kaip akys atsigauna nuo tokių spalvų bigsmile.gif
Atsakyti
betalux sodinu jau keleta metu, bet jie kiekvienais metais skirtingai man derliu duoda ax.gif praeita vasara sodinau vien tam, kad greit turetume pomidoru ir greit ju derlius pasibaigu, kad isrovus juos galeciau kanors pasiset rudeniui, bet jie derejo lygiai tiek pat kiek ir kitos rusys. Siemet ir agata nusipirkau, bus pirmi metai tai jau kitamet zinosiu ju panasumus ir skirtumus blush2.gif

Pomidorus sodinu 5 daigus i viena kvadratini metra, stengiuosi palikt tik po viena pagrindini stieba, nors praeita vasara palikinejau ir daugiau, eksperimentavau bigsmile.gif
Atsakyti
blakstiena5 , ar jau sėjai pomidorus g.gif
Atsakyti
as tai pries kelias dienas pasejau vysninius,kitus sesiu vasario 17,ir po to kova..eksperimentuosiu bigsmile.gif nors dabar dar ankstoka lyg ir.. g.gif
Atsakyti
Aš tik vazoninukus ''Vilma ''pasėjau 4 sėklytes, o kitus sėsiu apie kovo mėnesį bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2010 02 05, 21:51)
blakstiena5 , ar jau sėjai pomidorus g.gif

sejau sausio 6, bet nieko gero, keli dar stovi, o kiti nuleipo,kazkas nepatiko g.gif o kitu be kovo nesesiu, neturiu as kur ju laikyt tokia galybe ispykiavus, pavasari gali isbogint i siltnami

cia irgi pomidoru tema, bet gan sena... blush2.gif bet manau kazko naudingo dar galima rast
http://www.rojaussod...i...?f=4&t=2274
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo blakstiena5: 05 vasario 2010 - 23:44
QUOTE(blakstiena5 @ 2010 02 06, 00:15)
sejau sausio 6, bet nieko gero, keli dar stovi, o kiti nuleipo,kazkas nepatiko g.gif o kitu be kovo nesesiu, neturiu as kur ju laikyt tokia galybe ispykiavus, pavasari gali isbogint i siltnami

Pernai gerą derlių turėjai g.gif ,praktikos turi,o kada pernai sėjai :mmmpernai ir aš vargau , nes užaugo nemaži daigai, o į šiltnamį anksti buvo nešti bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo satanele: 05 vasario 2010 - 23:25
QUOTE(satanele @ 2010 02 06, 00:23)
Pernai gerą derlių turėjai  g.gif ,praktikos turi,o kada pernai sėjai  :mmmpernai ir aš vargau , nes  užaugo nemaži daigai, o į šiltnamį anksti buvo nešti bigsmile.gif

sejau kovo pradzioj ir apie viduri, (ryt datas paziuresiu, dabar jau tingiu)derliumi nesiskundziu, valgiau pomidorus rytais vietoj pusryciu ir pietums... na pagrindinis maistas, uztad nuo ju ir kg nutirpo ir zarnyno problemos susitvarke blush2.gif primarinuota kaip niekad... smile.gif as i siltnami buna su loveliais jau apie balandzio viduri isboginu, o kartais i kokias geldas jau ten ir ispikiuoju ir palieku, cia stikliniam viskas vyksta, nors ir nesandarus, bet uzklojus su agro nenusalo dar ne karto pfu pfu
Atsakyti
Pasakysiu savo nuomonę sėjos klausimu,nors tikrai nebūtina ja pasikliauti smile.gif Mano šiltnamis stiklinis,yra galimybė jį šildyti,tačiau tuo nesinaudoju,nes per daug tam laiko reikia sugaišti.Prieš kelis metus pomidorus sėdavau vasario pradžioje,paprikas dar anksčiau.Tačiau toks ankstyvumas didelės naudos neatnešdavo.. verysad.gif nes kartais pavasaris vėluodavo,būdavo šalta,pomidorai kambaryje pradėdavo tysti,o nešti į šiltnamį būdavo per anksti.O pomidorų daigams kas,auga..jau ir žiedus pradedavo vos ne kambaryje augdami kraut.Šiltesnėmis dienomis tampydavau tuos daigus pirmyn ir vakare atgal..Aišku,jau veliau pasodindavau į šiltnamį,bet pravalas blush2.gif pirmųjų kekių žiedai nubyrėdavo ir jokio ankstesnio derliaus net nebuvo ko tikėtis verysad.gif verysad.gif Kai jau man dašuto,pomidorus pradejau sėti ne anksčiau kaip vasario 20-25 d.Jei pavasaris nevėluoja,tai pats tinkamiausias laikas mirksiukas.gif Kovo pirmoji savaitė taip pat šauniai tinka thumbup.gif Taigi nepersistenkit su sėjos ankstyvumu, schmoll.gif paskui tik vargsit kaip aš,o derlius gali tik nukentėti labiau,negu sėtumet kokia savaitėle vėliau.
Šiais metais,girdėjau,pavasaris bus ilgas ir šaltas verysad.gif
Atsakyti
Edexa , ir aš tokios nuomonės drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2010 02 05, 14:26)
blink.gif  blink.gif  blink.gif  120 daigu  blink.gif  blink.gif mazai??  blink.gif
nors jei vietos butu - irgi ko gero man butu noras kur kas daugiau auginti pomidoru  ax.gif

aha, mazoka buvo biggrin.gif Nors derejo tikrai labai gausiai. Kaip sakiau - valgyt per akis. Bet konservuotu sunaudotume kur kas daugiau, jeigu butu. Man tie pomidorai savo sultyse ... wub.gif wub.gif wub.gif Galeciau turbut kasdien valgyt.

Papildyta:
QUOTE(jurginėlis @ 2010 02 05, 14:06)
kaip tuos laukinius auginai ax.gif

va su jais man nelabai sekesi.. Sodinau ''Lauko pomidorus'', apie kuriuos buvo parasyta, kad dera ir saltom lietingom vasarom. Tikrai, pomidoru primezge daugybe. Bet jie greit pradejo juoduot. Visgi per daug jiems to lietaus, matyt, buvo. Siemet lauke irgi auginsiu, ir netgi daugiau, bet darysiu priedangas.
Atsakyti