Sveikos
Prisijungiu prie jusu - auginsiu siemet pomidorus. Siaip auginsiu is idejos ir, kad butu tam kartui nusiskint ir suvalgyt, nes parsiveam is kaimo jei reikia, bet kiekviena savaite gi nevaziuosi
Auginsiu balkone ir ant palanges. Deja balkonas dar neistiklintas.
Nusipirkau 3 veisles: Balkonzauber, Betalux, Vilma
Zadu Vilmos kelias seklas bandyt set jau siom dienom, o visa kita veliau...
Tiesa gal dar koki daiga ar sekla parsivesiu is mamos, jei pirks kokiu idomesniu
Ar priimsit i savo kompanija?
P.S MIRABELE,nenusimink,esmė ne daigų kiekyje,o jų kokybėje,kad pasirinkta veislė gausiai,gerai derėtų,būtų atspari ligoms. Jei šiltnamį prigrūsi sausakimšą,pomidorus patingėsi išgenėti,tai nebus geros oro cirkuliacijos,pradės pulti ligos,blogai apsidulkins žiedai,dvigubai sumažės derlius Būna,kad iš tiesų ir metai nekokie pasitaiko..
Geriau mažiau daigų,bet su atsakinga,kokybiška priežiūra,tai ir derlius džiugins
Geriau mažiau daigų,bet su atsakinga,kokybiška priežiūra,tai ir derlius džiugins
QUOTE(Edexa @ 2010 02 05, 15:42)
P.S MIRABELE,nenusimink,esmė ne daigų kiekyje,o jų kokybėje,kad pasirinkta veislė gausiai,gerai derėtų,būtų atspari ligoms. Jei šiltnamį prigrūsi sausakimšą,pomidorus patingėsi išgenėti,tai nebus geros oro cirkuliacijos,pradės pulti ligos,blogai apsidulkins žiedai,dvigubai sumažės derlius Būna,kad iš tiesų ir metai nekokie pasitaiko..
Dekui, jus mane tikrai nuraminot Na pabandysiu kiek imanoma juos apipopint, apsokinet ir paziuresim kaip jie man atsilygis
QUOTE(aaagnex @ 2010 02 05, 15:41)
Ar priimsit i savo kompanija?
Zinoma Buryje smagiau Beje,jei zadi auginti balkone - yra shauni temele ir apie balkoninkyste
http://www.supermama...howtopic=454562
na bet ir tempai - as vakar tik skaityt ir tesuspejau
beje, turiou klausima apie marmande pomidorus- nusipirkaui, bet va parduotuveje apziurejau , kad vienas fasuotojas rasho kad pomidorai bus 170gr , o kitas -kad 400gr ar gali buti, kad yra dvi veisles Marmande pomidoru, ar tiesiog bloga anotacija ant pokelio?
QUOTE(Mirabele @ 2010 02 05, 13:01)
jei jau praeitais metais neismete, siemet tuo labiau..
preitais tik 24 daigeliai augo, o kitus pirkau
Papildyta:
QUOTE(Edexa @ 2010 02 05, 15:42)
o kokiais atstumais sodinate pomidorus? noriu pasiskaičiuoti kiek daigų į mano šiltnamį tilps.
Pernai turėjau 2 šiltnamius pomidorų - daugiau kaip 100 daigų. Prisivalgėm iki soties. Keletą metų mėginome auginti lauke, bet nieko neišėjo: greitai susirgdavo, paruduodavo lapai. Matyt lauke reikia auginti tik gerai patikrintas veisles, o aš nežinau tokių. Gal kas sėkmingai auginate lauke pomidorus ir galite patarti, kokie pomidorai geriausiai auga lauke, pasakykite, kokios konkrečios veislės geriausiai dera lauko sąlygomis?
Beje, "jaučio širdys" ir man patinka, bet buivolo yra geresni. Man labai patinka juodieji pomidorai, jų kitoks skonis, o ir parduotuvėje nenusipirksi.
Gal galite pasakyti, kur galima būtų įsigyti pomidorų "Penis", nes parduotuvėse nemačiau?
Galiu pasakyti toms, kurios augina pomidorus kartu su agurkais šiltnamyje, kad tai tikrai nepasiteisina. Agurkai mėgsta drėgną orą, daug vandens, o pomidorai nuo tokio klimato greitai suserga, raitosi jų lapai ir derlius būna mažesnis ne tik pomidorų, bet ir agurkų. Geriau juos auginti atskirai. Man agurkai gerai auga lauke, tik renkuosi tam tikras veisles.
Beje, "jaučio širdys" ir man patinka, bet buivolo yra geresni. Man labai patinka juodieji pomidorai, jų kitoks skonis, o ir parduotuvėje nenusipirksi.
Gal galite pasakyti, kur galima būtų įsigyti pomidorų "Penis", nes parduotuvėse nemačiau?
Galiu pasakyti toms, kurios augina pomidorus kartu su agurkais šiltnamyje, kad tai tikrai nepasiteisina. Agurkai mėgsta drėgną orą, daug vandens, o pomidorai nuo tokio klimato greitai suserga, raitosi jų lapai ir derlius būna mažesnis ne tik pomidorų, bet ir agurkų. Geriau juos auginti atskirai. Man agurkai gerai auga lauke, tik renkuosi tam tikras veisles.
Kada reikia seti pomidorus? Noriu auginti sodyboj lauke, bet daigelius ir ant palanges ar istiklintam balkone galiu paauginti. Kokia veisle rekomenduotu zinoves. Pernai auginau balkoninius, tai toks s*das gavosi...
QUOTE(Kvarcas @ 2010 02 05, 19:01)
Pernai turėjau 2 šiltnamius pomidorų - daugiau kaip 100 daigų. Prisivalgėm iki soties. Keletą metų mėginome auginti lauke, bet nieko neišėjo: greitai susirgdavo, paruduodavo lapai. Matyt lauke reikia auginti tik gerai patikrintas veisles, o aš nežinau tokių. Gal kas sėkmingai auginate lauke pomidorus ir galite patarti, kokie pomidorai geriausiai auga lauke, pasakykite, kokios konkrečios veislės geriausiai dera lauko sąlygomis?
Aš laukui pomidorų sėklų nusiperku prekybcentriuose, ant pakelio būna užrašyta "lauko pomidorai".Susidaiginu ir pasodinu juos į lauką po šalnų į vieną lysvę, susmaigstau po 2 kuolus lysvės galuose, dar po porą per vidurį ir juos apsiaučiu agro plėvele.Plėvelės apačią akmeniukais pritvirtinu.Ir auga man jie kuo puikiausiai labai daug tų pomidorų nebūna, na bet užtenkamai.Jie būna dar saldesni nei pomidorai iš šiltnamio .Tik pastebėjau, jei būna lietinga vasara tada lauko pomidorai suvargsta, nepatinka jiems tas lietutis
O kai visos šalnos praeina ir lauke oras pakankamai įšyla aš tą agro plėvele nuimu
Peniai čia ir japoniniai triufeliai http://sodai.lietuvo....pomidorai.html
Gal kuri turėjot ,,Pūkuotus"? Ar jie kuom nors ypatingi?
QUOTE(vardė @ 2010 02 05, 19:04)
Gal kuri turėjot ,,Pūkuotus"? Ar jie kuom nors ypatingi?
Rojaus soduos kažkada skaičiau ,kad Regila juos labai gyrė,nors kita forumietė sakė,kad jai jie nederlingi ,tad žinokis.
O čia akiai paganyti